17 / 05 / 2024

etiyopya Osmanlı konsolosluğu binası

etiyopya Osmanlı konsolosluğu binası

Etiyopya'nın Harar şehrindeki 100 yıllık Osmanlı konsolosluğu binası restorasyon sonrası bambaşka bir çehreye kavuştu.

Yurt dışında çalışmak isteyenlere müjde! ABD’de çalışacak sözleşmeli personel alınacak!

Dışişleri Bakanlığı, Los Angeles Başkonsolosluğu’nda istihdam etmek üzere personel alımı yapacağını açıkladı. Cumhurbaşkanlığı İşe Alım Kariyer Kapısı üzerinden yayımlanan ilan kapsamında başvuru şartları ve başvuru tarihleri kesinleşti.

Almanya Başkonsolosluğu’ndan Türklere müjde! Dışişleri Bakanlığı Almanya’ya personel alacak! Elinizi çabuk tutun

Almanya Başkonsolosluğu’ndan Avrupa’da çalışmak isteyen vatandaşlara güzel haber geldi. Türkiye Dışişleri Bakanlığı Almanya’ya personel yolluyor

ABD'de Türkevi Binası açıldı!

New York’ta Türkiye’nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği ile New York Başkonsolosluğu’nun bulunduğu Türkevi Binası'nın açılışı gerçekleşti.

Taksim Fransız Başkonsolosluğu ve Kültür Merkezi'nde kira krizi!

İstiklal Caddesi’nde bulunan Fransız Başkonsolosluğu ve Kültür Merkezi'nde binasındaki kafenin işletmecileri, başkonsolosluğun tahliye kararı için yargıya gitti. İşletmenin avukatı, tahliyenin Fransız demokrasisiyle uyuşmadığını dile getirdi. 

Bursa'da iki asırlık bina restore edildi!

Bursa'da 19. yüzyılda tüm özellikleriyle inşa edilen, Devlet Misafirhanesi ve Rus Konsolosluğu olarak kullanılan sonrasında konut özelliği taşıyan bina restore edildi.

Pakistan'da Türkiye Karaçi Başkonsolosluğu binası açıldı!

Türkiye'nin Pakistan'daki Karaçi Başkonsolosluğu'nun yeni binasının açılış töreni bugün gerçekleşti. 

Çorum’daki Veli Paşa Hanı restore ediliyor!

Çorum'da, Osmanlı İmparatorluğu döneminde inşa edilen 154 yıllık Veli Paşa Hanı'nda restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Urla’daki ‘Karantina Adası’ restore ediliyor!

İzmir'in Urla ilçesinde; Osmanlı İmparatorluğu döneminde,  Fransızlar tarafından inşa edilen ‘Karantina Adası’ onarım çalışmalarıyla müze haline getiriliyor

Kıbrıs'taki arazilerin yüzde 30'u Osmanlı mirası!

Kıbrıs'taki arazilerin yüzde 30'u ve kapalı Maraş'ın tamamının, Osmanlı devletinden miras kalan vakıf arazileri olduğu belirtiliyor.

Selanik Başkonsolosluğu'ndan Atatürk evi açıklaması!

Selanik Başkonsolosluğu yaptığı açıklamada Atatürk Evi'nin yapılacak bakım nedeniyle 24-27 Temmuz 2020 tarihleri arasında ziyarete kapalı olacağını duyurdu.

18 ülkede 329 Türk mimari eseri kiliseye çevrildi!

Osmanlı İmparatorluğu'nun hakim olduğu topraklardaki Türk mimari eserlerini ülke ülke gezerek araştırmalar yapan Yüksek Mimar Mehmet Emin Yılmaz, 18 ülkede cami, mescit, tekke, türbe gibi 329 Türk mimari eserinin kiliseye dönüştürdüğünü tespit etti.

Söğüt 'Oba Kent Projesi' hayata geçiriliyor!

Osmanlı İmparatorluğu'nun temellerinin atıldığı, her yıl yüzbinlerce kişinin ziyarette bulunduğu Bilecik'in Söğüt ilçesi, hayata geçirilmesi planlanan projelerin ardından adeta bir film platosu haline gelecek.

ABD İstanbul Başkonsolosluğu Sarıyer'deki arazisine yeni yapılar inşa ediyor!

Kartal Yuvası olarak da bilinen ABD İstanbul Başkonsolosluğu, Sarıyer'in İstinye Mahallesi'ndeki arazisinde ek bina inşa etmek için İBB İmar Müdürlüğüne başvurdu. İBB'den gerekli izinler alındı...

etiyopya Osmanlı konsolosluğu binası Haberi

etiyopya Osmanlı konsolosluğu binası

Etiyopya'nın Harar şehrindeki 100 yıllık Osmanlı konsolosluğu binası restorasyon sonrası bambaşka bir çehreye kavuştu.


Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından metruk halde teslim alınan ve iki yılda aslını aratmayacak görünüme kavuşan binanın açılışının yapılması bekleniyor.


Osmanlı döneminde inşa edilen ve 1912 senesinde konsolosluk binası olarak hizmet vermeye başlayan yapıya zaman içinde bazı ek yerleşkeler yapıldı.


Restorasyon ekibi bu yerleşkeleri de projeye dahil ederek kültür merkezi, yönetim birimi, misafirhane, kafeterya ve dinlenme alanından oluşan büyük bir yapıyı şehrin kültür hayatına kazandırdı.


Projeyi hazırlayan Yrd. Doç. Dr. Hamit Pilehvarian, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Harar şehrinin o dönemdeki mimari yapısında Osmanlı izlerinin görüldüğünü belirterek "Restorasyon sırasında özgün Osmanlı mimarisini daha fazla ön plana çıkartmak için uğraştık." dedi.


Harar'da Osmanlı döneminden kalma ailelerin yaşadığını ve şehirde...