18 / 05 / 2024

Eurovision şarkı yarışmaları

Eurovision şarkı yarışmaları

2003 yılında Haliç'teki eski Sütlüce Mezbahası'nın yerine kurulan kültür merkezi, Eurovision Şarkı Yarışması'na uygun hale getiriliyormuş. Uzay merkezini andıracak binada birbirine bağlantılı 5 bina inşa edilecekmiş.

TEKNOFEST’e ziyaretçi akını! 3 günde 1 milyona yaklaştı!

Atatürk Havalimanı’nda 27 Nisan Perşembe günü başlayan TEKNOFEST adeta ziyaretçi akınına uğradı. Teknoloji yarışmaları ve hava gösterileriyle devam eden TEKNOFEST’e 3 gün içinde her yaştan 925 bin 437 kişi geldi.

Rusya’nın ardından iki ülke çekilme kararı aldı! Gerekçe mali kriz

Enerji ve mali kriz tüm dünyayı etkisi altına aldı. Bu krizi ikliminde Karadağ ve Kuzey Makedonya, İngiltere’de yapılacak olan Eurovision Şarkı Yarışması’ndan maliyetlerin artması nedeniyle çekildi.

47. Türkiye İMSAD Gündem Buluşmaları yarın!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD), 47. Gündem Buluşmaları’nı yarın gerçekleştirecek.

46. Türkiye İMSAD Gündem Buluşmaları yarın!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD), Gündem Buluşmaları’nın 46.'sını yarın gerçekleştirecek.

Mahmutbey-Esenyurt Metro Hattı'nda çalışmalar yarın başlıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi kent genelinde raylı hat çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Son olarak Mahmutbey-Esenyurt Metrosu’nda çalışmalar yarın itibariyle başlıyor. 

İstanbul meydan tasarım yarışmalarının birincileri bugün açıklanıyor!

İBB ve İstanbul Planlama Ajansı’nın (İPA) ortak çalışmasıyla gerçekleşen meydan tasarımları yarışmasının birincileri bugün açıklanıyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katılacağı törende Taksim, Bakırköy, Kadıköy Meydanları ile Salacak kıyı bandı tasarım yarışmasının birincileri açıklanacak.

Sibel Tüzün, Londra'ya yerleşti!

2006 yılında 'Süperstar' şarkısıyla Türkiye'yi Eurovision Şarkı Yarışması'nda temsil eden şarkıcı Sibel Tüzün, Londra'ya yerleşmeye karar verdi. 

İBB, meydan tasarım yarışmalarının birincilerini açıklıyor!

İBB ve İstanbul Planlama Ajansı’nın (İPA) ortak çalışmasıyla yapılan meydan tasarımları yarışmasında, ödüller sahiplerini buluyor.

Türkiye İMSAD Gündem Buluşmaları toplantısı yarın!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD), 37. Gündem Buluşmaları toplantısını yarın gerçekleştirecek.

Ümraniye- Ataşehir- Göztepe Metrosu'na uluslararası ödül!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Ümraniye- Ataşehir- Göztepe Metrosu, dünyanın önemli mimarlık yarışmalarından olan AEC Excellence Awards’da ödül kazandı.

Akçansa'nın web sitesine Stevie Ödülleri!

Betondafarkindalik.com web sitesi, dünyanın en prestijli yarışmaları arasında gösterilen Uluslararası Stevie Ödülleri’nde, Yapı&Malzeme kategorisinde ödüle layık görüldü.

Şarköy Sosyokültürel Tesis Cemevi yarın açılıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Şarköy Sosyokültürel Tesis Cemevi hizmete açıldı.

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yapılacak Teknofest için tarih belli oldu!

TEKNOFEST 11 ile 22 Eylül tarihleri arasında İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yapılacak. TEKNOFEST 2019 yarışmalarına başvurular 28 Şubat’a kadar sürecek. 

Eurovision şarkı yarışmaları Haberi

Eurovision şarkı yarışmaları



Eurovision'a SON TALİP


Eski Sütlüce Mezbahası'nın yerine kurulan görkemli kültür merkezi, Eurovision Şarkı Yarışması'na uygun hale getiriliyor


YILBAŞINA BİTECEK


EUROVISION'a 'talip' mekanlara bir yenisi daha eklendi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, eski Sütlüce Mezbahası'nın Eurovision için kültür merkezi haline getirileceğini söyledi. Gürtuna'nın ''Dünyanın en büyük ve modern kültür merkezini inşa ediyoruz'' dediği kompleks yılbaşına kadar bitirilecek. Gürtuna, ''Yarışmanın burada yapılması Türkiye'nin prestiji olacak'' diye konuştu.


ŞEFFAF TÜNELLER 


İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi Yapı İşleri Müdürü Mücahit Demirtaş, kültür merkezi hakkında şu bilgileri verdi: ''Merkez, 5 ana binada gruplanacak bir yapı. Bu binalar birbirlerine şeffaf tünellerle bağlanıyor. Sütlüce'de sergi, fuar, kongre, sinema, tiyatro, konser...