28 / 04 / 2024

Rusya’nın ardından iki ülke çekilme kararı aldı! Gerekçe mali kriz

Rusya’nın ardından iki ülke çekilme kararı aldı! Gerekçe mali kriz

Enerji ve mali kriz tüm dünyayı etkisi altına aldı. Bu krizi ikliminde Karadağ ve Kuzey Makedonya, İngiltere’de yapılacak olan Eurovision Şarkı Yarışması’ndan maliyetlerin artması nedeniyle çekildi.



Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etme girişimi ve Eurovision Şarkı Yarışması’ndan ihraç edilmesinin ardından diğer ülkelerin yarışmaya katılım maliyetlerinin artması, iki ülkenin Eurovision Şarkı Yarışması’ndan çekilmesine neden oldu.

Karadağ ve Kuzey Makedonya, gelecek sene İngiltere’de yapılacak olan Eurovision Şarkı Yarışması’na artan maliyetler nedeniyle katılmayacaklarını açıkladı.

ENERJİ KRİZİ NEDENİYLE YARIŞMADAN ÇEKİLME KARARI

Karadağ Radyo Televizyon (RTCG) tarafından yapılan son açıklamada, yarışmaya katılım maliyetlerinin çok artması ve sponsorların da ilgisiz kalması nedeniyle Karadağ’ın yarışmadan çekildiği ifade edilerek, “Bu sebeple kaynaklarımızı mevcut ve planlanan ulusal projelerin finansmanına yönlendirmeye karar verdik" denildi.

Öte yandan Makedonya Radyo Televizyon (MRT) tarafından yapılan bir diğer açıklamada ise, katılım için artan kayıt fiyatlarının yanı sıra Kuzey Makedonya'daki enerji krizi nedeniyle yarışmadan çekilme kararı alındığı dile getirildi.


Geri Dön