11 / 05 / 2024

Rusya’nın ardından iki ülke çekilme kararı aldı! Gerekçe mali kriz

Rusya’nın ardından iki ülke çekilme kararı aldı! Gerekçe mali kriz

Enerji ve mali kriz tüm dünyayı etkisi altına aldı. Bu krizi ikliminde Karadağ ve Kuzey Makedonya, İngiltere’de yapılacak olan Eurovision Şarkı Yarışması’ndan maliyetlerin artması nedeniyle çekildi.



REKABET EDEN ÜLKE SAYISINA GÖRE HESAPLANIYOR

Eurovision Şarkı Yarışması’nın organizatörü Avrupa Yayın Birliği (EBU) tarafından yapılan yazılı açıklamada, yarışmaya katılım maliyetlerini mümkün olduğunca uygun şekilde tutmayı taahhüt ettiklerini ve ücretlerin katılımcının göreceli ülke büyüklüğü ve mali durumu dikkate alınarak rekabet eden ülke sayısına göre hesaplandığı ifade edildi.

Ayrıca Karadağ ve Kuzey Makedonya, geçtiğimiz mayıs ayında düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması’nda yarı final aşamasını geçememişti.

5 MİLYON PAUND

Katılımcı ülkelerin Eurovision Şarkı Yarışması’na katılmak için ödediği tutar 5 milyon pounda kadar çıkabiliyor.

Her ülkedeki yayıncı yarışmaya katılmak için ülkenin büyüklüğüne göre ücret ödemek durumunda.

Rusya'nın yarışmadan men edilmesinin ardından bazı ülkelerden de daha fazla ödeme yapmalarının istendiği iddia ediliyor. Eurovision Şarkı Yarışması’na, büyük bir mali katkı sağlayan Rusya, Ukrayna'yı işgal etme girişiminden sonra yarışmadan ihraç edilmişti.

İhracın ardından gündeme gelen iddialara göre yayıncıların toplam maliyeti yaklaşık 5 milyon poundlara kadar çıkıyor, ancak her bir katılımcı ülkenin tam olarak ne kadar ödediği kamuoyuna ise açıklanmıyor.

Devlete yükü 6 ayda 85 milyar lirayı aştı


Geri Dön