01 / 05 / 2024

Devlete yükü 6 ayda 85 milyar lirayı aştı

Devlete yükü 6 ayda 85 milyar lirayı aştı

Kur korumalı mevduatın Eylül ayında bütçeye doğrudan getirdiği maliyet 9,3 milyar Türk Lirası oldu. Böylelikle 7 ayda Kur korumalı mevduatın hazineye toplam maliyet 85 milyar Türk Lirası’na çıktı.



Zengini daha zengin fakiri ise daha fakir yapacağı nedeniyle büyük eleştiri alan Kur Korumalı Mevduatın Hazine’ye yani vatandaşın cebine yükü her geçen gün artmaya devam ediyor.

Kur korumalı mevduatın bütçeye doğrudan maliyet yükü Eylül'de 4 ayın en düşük seviyesinde gerçekleşirken toplam maliyeti ise 85 milyar Türk Lirası’na dayandı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı verilerine göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından Dövizden dönen hesaplara ödenen tutar ve vergi muafiyeti hariç olarak kur korumalı mevduatın bütçeye maliyeti 9,3 milyar Türk Lirası oldu. Böylece Mayıs'tan bu yana en düşük maliyet gerçekleşmiş oldu.

Kur korumalı mevduatın bütçe yükü Temmuz'da 23,4 milyar Türk Lirası ile rekor kırmıştı.

Mart başından bu yana verilen veriler göz önünde bulundurulduğunda kur korumalı mevduatın toplam maliyeti 85 milyar Türk Lirası oldu.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre, 7 Ekim haftası itibariyle kur korumalı mevduatta toplam olarak 1,42 trilyon Türk Lirası birikti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön