05 / 05 / 2024

2003 yılında Sütlüce Mezbahası, Eurovision Şarkı Yarışması'na hazırlanıyormuş!

2003 yılında Sütlüce Mezbahası, Eurovision Şarkı Yarışması'na hazırlanıyormuş!

2003 yılında Haliç'teki eski Sütlüce Mezbahası'nın yerine kurulan kültür merkezi, Eurovision Şarkı Yarışması'na uygun hale getiriliyormuş. Uzay merkezini andıracak binada birbirine bağlantılı 5 bina inşa edilecekmiş.



2003 yılında Sütlüce Mezbahası, Eurovision Şarkı Yarışması na hazırlanıyormuş!


Eurovision'a SON TALİP


Eski Sütlüce Mezbahası'nın yerine kurulan görkemli kültür merkezi, Eurovision Şarkı Yarışması'na uygun hale getiriliyor


YILBAŞINA BİTECEK


EUROVISION'a 'talip' mekanlara bir yenisi daha eklendi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, eski Sütlüce Mezbahası'nın Eurovision için kültür merkezi haline getirileceğini söyledi. Gürtuna'nın ''Dünyanın en büyük ve modern kültür merkezini inşa ediyoruz'' dediği kompleks yılbaşına kadar bitirilecek. Gürtuna, ''Yarışmanın burada yapılması Türkiye'nin prestiji olacak'' diye konuştu.


ŞEFFAF TÜNELLER 


İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi Yapı İşleri Müdürü Mücahit Demirtaş, kültür merkezi hakkında şu bilgileri verdi: ''Merkez, 5 ana binada gruplanacak bir yapı. Bu binalar birbirlerine şeffaf tünellerle bağlanıyor. Sütlüce'de sergi, fuar, kongre, sinema, tiyatro, konser ve kokteyl veya yemek salonlarında aynı anda 12 bin kişiye farklı hizmet verebilecek. 2 büyük toplantı salonunda ise 3 bin 300 kişilik kongre düzenlenebilecek.''


UZAY MERKEZİ


MERKEZİN zemin katında 1200 koltuk kapasiteli balkonlu bir tiyatro salonu olacağını anlatan Mücahit Demirtaş, aynı kattaki konser salonunun ise 3 bin kişiyi ağırlayabileceğini söyledi. Demirtaş, ''Açık hava etkinlikleri merkezine, kapanabilir bir çatı sistemi kurulacak'' dedi. Havalandırma, ısıtma, kontrol, güvenlik, açılış ve kapanış işleri uzaktan kumanda ile yapılacak.


Salim YAVAŞOĞLU (SHA)


Sabah 4 Haziran 2003



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön