06 / 05 / 2024

ev ipoteği

ev ipoteği

Yargıtay, “Eşin, kocasının borcundan haberi yok; aile konutu üzerine konulan ipotek kaldırılmalı” dedi. İstanbul'da Mehmet P., evini ipotek göstererek bir bankadan kredi çekti. Mehmet P. kredi borcunu ödeyemeyince icra takibi başlatıldı.

İspanya'da her 100 aileden 8'i ev ipoteğini veya kirasını zamanında ödeyemiyor!

İspanya'da her 100 aileden 8'inin ev ipoteğini veya kirasını zamanında ödeyemediği, 10 çocuktan 3'ünün de sağlıksız ev koşullarında yaşamını sürdürdüğü belirtildi.

Türkiye 8 ayda 31 milyonu aşkın yabancı ziyaretçiye ev sahipliği yaptı!

Türkiye, yılın 8 aylık döneminde önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 14,72 artışla 31 milyon bin 394 yabancı ziyaretçiye ev sahipliği yaptı.

Türkiye 3.6 milyon Suriyeli'ye 8 yıldır ev sahipliği yapıyor!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, Türkiye'de bulunan ve sayıları 3 milyon 650 bini bulan Suriyeli sığınmacıya 8 yıldır ev sahipliği yaptıklarını söyledi...

Ev ve iş yeri kiralarken neye dikkat etmeli?

Gayrimenkul alırken nelere dikkat edilmeli? Ev ve iş yeri kiralama yaparken dikkat edilmesi gereken önemli hususlar nelerdir?

Gupse Özay, Barış Arduç yüzünden 6 kez ev değiştirdi!

‘Eltilerin Savaşı’ adlı filmin çekimlerine son sürat devam eden oyuncu Gupse Özay, erkek arkadaşı Barış Arduç’un hayranları yüzünden 6 kez ev değiştirdi.

En fazla milyardere ev sahipliği yapan 15 şehir!

Dünyada 2 bin 604 dolar milyarderi bulunuyor. . İşte dünya genelinde en fazla milyardere ev sahipliği yapan 15 şehir...

350 ev ve iş yerini üzerlerine geçiren aile yakalandı!

Adana'da çete kuran aile vatandaşları tehdit ederek para, tarla, ev ve iş yerlerini üzerlerine geçirdi. Polis tarafından yakalanan çete gözaltına alındı.

TESK'ten ev desteği çağrısı!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, köye dönüş projelerinde yaş sınırı olmamasını ve ev desteği de verilmesi için çağrıda bulundu.

Emlak Konut'tan daha önce ev alanlar için kazandıran fırsatlar!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı yeni bir kampanyaya başladı. Daha önce ev alanlar için bailatılan kampanya 31 Mayıs'a kadar devam edecek...

Sedat Altınay: Ev almak için en uygun dönem!

Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, ev alacaklara uyarılarda bulundu. Altınay, ev almak için en uygun dönemin bugünler olduğunu vurguladı.

Ev almak için 6 neden!

İnşaat maliyetlerinin konut fiyatlarına yansımadığı şu dönemde konut almak en uygun dönem olarak görülüyor. İşte bugünlerde ev almak için 6 neden...

Servcorp dev firmalara ev sahipliği yapıyor!

Önemli yatırım potansiyelleri ile dikkat çeken uluslararası firmalar kusursuz çalışma ortamı ve zengin ofis hizmetlerini artık Türkiye’de buluyor. Dünya çapında 23 ülkede birçok firmaya sunduğu esnek çalışma alanları ile hizmet veren Servcorp, dev firmalara ev sahipliği yapıyor.

Nef Ev Değiştirme Kampanyası devam ediyor!

Nef Ev Değiştirme Kampanyası devam ediyor. Kampanya Nef Basınekspres, Nef Çekmeköy, Nef Bahçelievler projelerinde geçerli oluyor. 

ev ipoteği Haberi

ev ipoteği

Yargıtay, “Eşin, kocasının borcundan haberi yok; aile konutu üzerine konulan ipotek kaldırılmalı” dedi.

İstanbul'da Mehmet P., evini ipotek göstererek bir bankadan kredi çekti. Mehmet P. kredi borcunu ödeyemeyince banka tarafından icra takibi başlatıldı. Eşinin borcundan haberdar olmadığını belirten Nurten P. dava açtı. Yargıtay, "Eşin, kocasının borcundan haberi yok; aile konutu üzerine konulan ipotek kaldırılmalı" dedi.


Olay 2011'de İstanbul'da yaşandı. Nurten P.'nin kocası Mehmet P., evlerini ipotek göstererek bir bankadan kredi çekti. Ancak borçlarını ödeyemeyince, kredinin çekildiği banka tarafından icra takibi başladı. Nurten P. eşinin borcundan haberi olmadığını, evlerine konulan ipoteğin kaldırılmasını ve evin icra yoluyla satışının durdurulmasını talep ederek dava açtı.


YARGITAY KARARI ONADI


Küçükçekmece 2. Aile Mahkemesi, eşin rızası alınmaksızın aile konutunun koca tarafından ipotek olarak gösterilmesinin yasaya aykırı olduğu gerekçesiyle davanın...