21 / 05 / 2024

ev kimliği

ev kimliği

Yasa gereği 2017 yılına bütün binalar kimlik belgesi çıkarmak zorunda. İzocam Genel Müdürü Nuri Bulut "Binaların enerji tüketiminde hangi sınıfa girdiği, ne kadar yakıt harcadığı bu belgelerde yazacak" dedi.

3,5 milyon Suriyeliye daha ev sahipliği yapmaya gücümüz yetmez!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, olası bir göç dalgasıyla ilgili, "Biz şu anda 3.5 milyona ev sahipliği yapıyoruz. İdlib'in nüfusu 3.5 milyon. Böyle bir 3.5 milyona daha ev sahipliği yapmaya gücümüz de imkanımız da yetmez" dedi.

Küçük ev dekorasyonu için 7 öneri!

Küçük ev dekorasyonu için öneriler bulunuyor. Koridorlarda ya da odalarda iki kapı arasında kalan küçük köşelere ne yapabileceğini birçok kişi bilmiyor. İşte küçük ev dekorasyonu için 7 öneri...

MİNT’ten ulaşılabilir sanata ev sahipliği!

MİNT sanata ve sanatçıya destek veriyor. MİNT, Welcoming Spring Break etkinliğinde ilk kez yer alacak ‘Unique&Limited’ adını taşıyan sanat ve tasarım ürünlerinin Küratör Özlem Ünsal tarafından seçilen parçalarına ev sahipliği yapıyor...

Aydos Country'de aşk ev'liliği!

Aydos Country'de aşk ev'liliği sloganıyla fiyatlar 388 bin TL'den başlangıç gösteriyor. 1 yıl kirada yaşayıp evi satın almak isteyenlerin kiraları peşinat bedeli olarak sayılıyor. 

İrem Derici 5 yılda 11 ev değiştirdi!

İrem Derici önceki akşam Moi Sahne'de konser verdi. Haziran ayında albüm çıkarak şarkıcı sorulara cevap verdi. Derici, ''5 yılda 11 ev değiştirdim. Ruhum seferi'' dedi. 

Ev almak için kullandığımız faizli kredi ile geleceğimiz kararıyor!

Birileri evine ekmek götüremezken birilerinin dolapları ağzına kadar dolu olduğu, ev almak için faizli kredi ile geleceklerin karardığı, ortadadır.

Bomonti artık lüks projelere ev sahipliği yapıyor!

İstanbul’un merkezi Mecidiyeköy ile Taksim’e yürüme uzaklığında olan Bomonti 15 yıl önce sanayi alanları içinde yer alıyordu. Şimdilerde lüks konut projelerine ev sahipliği yapan Bomonti şehrin en lüks semtlerinden biri oldu. 

Ters ev ziyaretçi akınına uğruyor!

Türkiye'nin ilk ters evi ziyaretçi rekoru kırıyor. Ters ev, yeni iç dekorasyonu ile dikkat çekiyor. Ters eve giriş ücretinin 15 TL.

Kartal'ın kimliği ve geleceği konuşuldu!

Kartal Belediyesi tarafından “2. Kartal’a Yatırım Geleceğe Yatırım” zirvesi gerçekleşti. Zirvede, kentin değişen kimliği ve geleceği konuşuldu.

Ev alabilmek için bekaretini 9 milyon TL'ye sattı!

18 yaşındaki Rumen vatandaş Alexandra Kefren, bekaretini ev alabilmek için Hong Konglu bir iş adamına yaklaşık 9 milyon TL'ye sattı. İşte Alexandra Kefren'in ilginç hikayesi...

Ev almak için zaman kaybetmeyin!

Referamdum sonra konut fiyatlarını artacağını dile getiren inşaat dünyasının temsilcileri, “Konut almayı düşünenler bu süreci iyi değerlendirmeli ve ev almak için zaman kaybetmemelidir” dedi

Ev almak için referandumu beklemeli mi? Beklememeli mi?

Referanduma sayılı günler kaldı. Gayrimenkul sektörü ve emlak piyasasında referandum sonrası nasıl değişiklik olacağı herkesi meraklandırıyor. Tebernüş Kireçci ''Ev almak için referandumu beklemeli mi? Beklememeli mi?'' sorusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı.

Ceylan: Bugüne kadar 50-60 ev değiştirdim!

Doğa ile iç içe yaşamayı tercih eden ünlüler kervanına Ceylan da katıldı. Bugüne kadar 50-60 ev değiştirdim diyen Ceylan, İstanbul'dan gideceğini söyledi.

ev kimliği Haberi

ev kimliği

İzocam Genel Müdürü Nuri Bulut, “9 milyon bina, 21 milyon da toplam daire var. Yüzde 90’ının yalıtımsız olduğunu biliyoruz. Kentsel dönüşüme ne kadarı gireceğini kesin söylemek zor ama 15 milyon daire tâbi olacak” diyor. Tabii ki 20 yıllık bir süreçten söz ediyoruz. Nuri Bulut ile yalıtımın önemini konuştuk, bir de üç yıl sonra hayatımıza girecek olan binaların nüfus cüzdanını. 


Buzdolabı alırken bakıyoruz ama

- İnsanlar ev alırken ne depreme dayanıklı mı diye bakıyor ne de yalıtımı var mı diye. Biz Türkler için ev alırken kıstas salonun büyüklüğü, kaç odası olduğu. 

Dediğiniz gibi biz parkesine, seramiğine, mutfağına banyosuna bakarız. Yeni yeni biraz bilinçlenme var. Pencere pen mi, çift cam mı diye bakmaya başladı ama henüz binanın yalıtımına, aylık enerji giderine bakılmıyor. Binaların 2017...