29 / 04 / 2024

ev kiralarında indirim yapıldı mı

ev kiralarında indirim yapıldı mı

Koronavirüs döneminde kiracıların kirasını ödememesi gibi bir durumun mümkün olmadığını belirten Ali Güvenç Kiraz, kirayı ödeyemeyecek durumda olan kiracıların, durumu ev sahibine söylemeleri gerektiğini belirtti...

Satılık ev ilanlarında iskonto dönemi başladı

Artan kiralar ve fiyatlar nedeniyle ev hayali kuranların sayısı gün geçtikçe azalıyor. Konut piyasasındaki durgunluk sürerken konut ilanlarındaki rakamlarda da gerileme başladı. Satış süreleri uzarken, fiyatlar da düşüşe geçti. Satılık ev ilanlarında iskonto dönemi başladı.

Böylesi ilk defa görüldü! Kiracılı ev, evin fiyatını düşürüyor!

Gayrimenkul sektöründe ilk defa bir durum görüldü ve deyim yerindeyse devran tersine döndü! Ev sahipleri için garanti niteliğinde olan ev kiralarında durum biraz değişti. Yüzde 25’lik zam sınırıyla tatmin olmayan kiracılar artık ev fiyatlarının düşürülmesini sağlıyor. 

Turizmin yeni trendi; tiny house... Hem düşük maliyetli hem de ev ortamında bir tatil...

Turizmde artan maliyet ve rekabet yüzünden son yılların gözde mimari yapısı tiny house oldu. Otellerin yerini almaya başlayan bu konsept yerli ve yabancı turistlerinde ilgisini çekmeye başladı. Düşük maliyetle ve ev ortamında bir tatil yaşamak isteyenler tiny house otelini tercih etmeye başladı.  İş

Kiracılar tedirgin! Temmuz ayında son bulacak! Artık bu oranlar uygulanacak!

Ev kiralarında azami olarak belirlenen yüzde 25 artış sınırı uygulaması, 2 Temmuz 2023 tarihinde son bulacak. Peki ev kiraları ne olacak? İşte detaylar!

Kirada yüzde 25'lik zam sınırında sona geliniyor! Ev sahipleri kiraları nasıl yükseltecek? Kiracılar siz de hemen bakın!

Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, ev kiralarında azami yüzde 25 artış sınırı uygulamasında son aylara girildiğini belirterek, konutla ilgili konuştu. Peki ev sahipleri kiraları nasıl yükseltecek?

Ev kiralarında azami yüzde 25 zam uygulaması temmuzda bitiyor! Peki sonra ne olacak?

Kiracı ve konut sahiplerini ilgilendiren son dakika açıklaması yapıldı. Kritik tarih yaklaşıyor. Konut için azami yüzde 25 zam oranı uygulamasında temmuz ayında bitiyor. Peki, o tarihten sonra süreç nasıl işleyecek? Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa, konu ile ilgili açıklama yaptı.

A101'den iPhone 13'e ''Aldın aldın'' ve Dünya A101 Günü kapsamında indirim yaptı! Çabuk koşun treni kaçırmayın!

Türkiye'nin önde gelen market zincirlerinden biri olarak bilinen milyonlarca A101'e müjde. A101, Apple'ın en yeni akıllı telefonlarından biri olan iPhone 13'e ''Aldın aldın'' ve Dünya A101 Günü kapsamında indirim yaptı. İşte 11 Nisan 2023 iPhone 13 fiyat listesi ve özellikleri...

Tüp fiyatlarında indirim var! İşte 10 Nisan 2023 güncel tüp fiyat listesi

Tüp fiyatlarındaki artışlar vatandaşları zor durumda bırakırken, sonunda beklenen haber geldi. Tüp fiyatlarında indirim yapıldı ve bu durum evlerinde tüp kullanan vatandaşlar arasında sevinçle karşılandı.

Ev kiralarına sınırlama mı getiriliyor? Şehirlere göre kirada üst limit iddiası!

Bazı ev sahiplerinin fırsatçılık yaparak kiraları iki katına çıkarması sonrası, sosyal medya ve bazı medya kuruluşlarında "Ev kiralarına il il limit getiriliyor" şeklinde haberler yer almıştı. Ancak konu hakkında resmi bir açıklama yapıldı.

Fahiş kiralara olağanüstü hal önlemi geliyor! Ev kiralarındaki artış için OHAL yetkileri kullanılacak! 

Depremin ardından kira fiyatlarında fahiş yükselişe gidenlere ilişkin şikayetler gün geçtikçe çoğalıyor. Fahiş kiralara olağanüstü hal önlemi geliyor! Ev kiralarındaki artış için OHAL yetkileri kullanılacak! 

Kadıköy'deki kiralar resmen çıldırdı! 180 bin liraya kadar yükseldi! 'Buna kim dur diyecek?'

Kadıköy'de ev kiralarında yaşanan fahiş artışlar sosyal medyada tartışmalara neden oldu. Kadıköy'deki kiralar resmen çıldırdı! 180 bin liraya kadar yükseldi! 'Buna kim dur diyecek?' İşte ayrıntılar...

Çiftçiler dikkat! Gübre fiyatlarında indirim! Hangi gübre kaç TL oldu? 20 Şubat 2023 fiyat listesi...

Gübre firmalarından peş peşe indirim haberleri geliyor. Çiftçiler dikkat! Gübre fiyatlarında indirim! Hangi gübre kaç TL oldu? 20 Şubat 2023 fiyat listesi...

Altın set takımlarında indirim! Küpe, kolye ve yüzük bir arada! Fırsatı kaçırma! 17 Şubat Sembolgold fiyat listesi

Altın set takımlarında indirim kampanyası başladı. Küpe, kolye ve yüzüğün olduğu bu 3'lü set fiyatı görenleri şaşkına çeviriyor. Fırsatı kaçırma! Sembolgold altın set fiyatı ne kadar? 17 Şubat 2023 Sembolgold fiyat listesi.

ev kiralarında indirim yapıldı mı Haberi

ev kiralarında indirim yapıldı mı

Koronavirüs salgını döneminde ev sahipleri ile kiracıların karşı karşıya geldiğini ifade eden uzmanlar, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Avukatların 'mücbir sebep' olarak belirttiği bu dönemde ödemede zorluk çeken kiracılar için hukuki açıdan iki seçeneğe sahip.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; kira borcunun ödenmemesi gibi bir durumun söz konusu olamayacağına dikkat çeken Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, kiracılara seslenerek şöyle konuştu:

"Kira borcu bir para borcu olduğu için ödenmesi gereken bir borçtur. Yani kiracı 'ben kira borcumu ödemiyorum' diyemez. Koronavirüs bir mücbir sebep. Yani öngörülmeyen, öngörülmesi de mümkün olmayan hukuki bir durum var. Dolayısıyla karşımıza kira borcunun ödenmemesi dışında iki alternatif çıkıyor. Bir tanesi kira borcunu hiç ödemeyecek, ödeme durumu tamamen çekilmez bir hale düşmüş olan kiracılar açısından sözleşmeyi...