27 / 04 / 2024

Satılık ev ilanlarında iskonto dönemi başladı

Satılık ev ilanlarında iskonto dönemi başladı

Artan kiralar ve fiyatlar nedeniyle ev hayali kuranların sayısı gün geçtikçe azalıyor. Konut piyasasındaki durgunluk sürerken konut ilanlarındaki rakamlarda da gerileme başladı. Satış süreleri uzarken, fiyatlar da düşüşe geçti. Satılık ev ilanlarında iskonto dönemi başladı.



Merkez Bankası tarafından açıklanan Konut Fiyat Endeksi’ne göre konut fiyatları Aralık’ta yıllık bazda yüzde 75.5 yükseldi. 2022’nin aralık ayından 2023 Aralık sonuna kadar geçen bir yıllık sürede konut fiyatlarındaki reel artış yüzde 75,5 olarak gerçekleşti. Aralık ayında konut fiyatları yüzde 1,1 arttı. Bu süreçte konut fiyatlarındaki artış hızı yavaşladı. İlan sitelerindeki fiyatlarda düşüş görülmeye başladı. Bu sınırlı düşüş krediye erişimin neredeyse imkansız olduğu bu dönemde ev alacaklar için beklentiyi karşılamaktan uzakta.

85,9 bin takipçili hisse senedi ve fon yatırımcısı BeyazYakaGiyer isimli kullanıcı, https://twitter.com/beyazyakagiyer X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda içinde kiracı ya da mülk sahibinin oturmadığı boş bir evin ilanındaki fiyat değişimini paylaştı. 29 Ekim 2023’te 4 milyon 330 bin TL istenen evin fiyatının 15 Şubat itibariyle 4 milyon 40 bin TL’ye düştüğü ilanı göstererek konut fiyatlarındaki kademeli düşüşe dikkat çekti. İşte o paylaşım. 

 

FİYATLARDAKİ DÜŞÜŞ VATANDAŞI TATMİN ETMEDİ!

Konut ve gayrimenkul yatırım aracı mıdır? 'Hiçbir şey alamıyorsan ev al kaybettirmez' kalıbına dikkat!

Konut fiyatları TL bazında Haziran'dan beri düşüyor!

Evinde misafiri olanlara 'Misafir Vergisi' şoku! Kira almış gibi kira vergisi ödenecek: Aman beyan dönemini kaçırmayın!


Geri Dön