22 / 07 / 2024

ev kiralarken göz ardı edilmemesi gerekenler neler

ev kiralarken göz ardı edilmemesi gerekenler neler

Konut sahiplerinin kiralama aşamasında en çok önem verdikleri hususlar arasında sorunsuz kiracı kriteri yer alıyor. Ancak bunun için ev sahiplerinin bazı konuları önceden bilmesi gerekiyor.

Gayrimenkul kraliçesi Tuba Ünsal, İstanbul, Bodrum, Bali ve Berlin’den sonra gözünü Yunan Adaları’na dikti!

İstanbul, Bodrum, Bali ve Berlin’de gayrimenkulleri olan güzel oyuncu Tuba Ünsal, gözüne şimdi de komşuyu kestirdi. Gayrimenkul yatırımlarıyla adından söz ettiren Yunan Adaları’ndan 500 bin dolara kadar ev bakıyor.

Ev sahipleri dikkat! Ev sahiplerinin yüzünü güldürecek beklenen haber geldi mi?

Ev sahiplerinin yüzünü güldürecek o haberin sonunda geldi kaydedildi. Buna göre, rakamlar sil baştan değişecek. Sene içerisinde kira gelirinden elde ettiğiniz miktar o rakamın altında ise ödemelerden muaf olabileceksiniz. 

Ev sahipleri ve kiracıların gözü yeni kira kararında! İşte tek tek açıklanan o son dakika detayları!

Milyonlarca ev sahibi ve kiracının gözü yeni kira kararında... İşte tek tek açıklanan o son dakika detayları...

Emekliler, ev hanımları, işsizlere büyük müjde! 5 yıl boyunca ödediğiniz paraları geri alabilirsiniz! Hemen bir göz atın

Emekliler, ev hanımları, işsizlere büyük müjde! 5 yıl boyunca ödediğiniz paraları geri alabilirsiniz! İşte detaylar...Hemen bir göz atın....

Ev tipi güvenlik kameralarının çok satanları! 12 Ekim 2022 fiyat listesi…

Çağımızın problemi güvenlik kaygısı, ev tipi güvenlik kameralarını giderek popülerleştirirken en çok satan modelleri inceledik. Fiyatları ve özelikleri şöyle…

Konut alacakların gözü faizlerde! Konut kredisi faizleri düşecek mi?

Ev almak isteyen vatandaşların gözü kulağı konut kredisi faizlerindeki indirimde. Milyonlarca kişi kredi faizlerinin düşürülmesini bekliyor. Peki konut kredisi faizleri düşecek mi?

Ev kiralarken DASK zorunlu mu?

Yeni Afet Sigortaları Kanunu'na göre artık 'zorunlu deprem sigortası' yaptırmayanlar elektrik ve su aboneliğini başlatamayacak. Peki ev kiralarken deprem sigortası zorunlu mu? DASK kiracıya mı ait?

Bosna'da sel nedeniyle 200 ev zarar gördü!  

Bosna Hersek'in kuzey ve orta kesimlerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle sel felaketi yaşandı. Aralıksız olarak devam eden sağanak yağış nedeniyle oluşan selde pek çok kişi evini terk ederken 200 ev zarar gördü. 

İnşaat patronlarının gözünden 2019!

İnşaat patronları 2019 yılına umutla bakıyor. İşte inşaat patronlarının gözünden 2019...

Metin Göz İnşaat Dekorasyon Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Metin Göz İnşaat Dekorasyon Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün 100 bin TL sermaye bedeli ile Metin Göz tarafından kuruldu. 

Ev kiralarken bilmeniz gereken 10 altın kural!

Türkiyede yaklaşık 5,5 milyon ev kiralık peki, ev kiralarken nelere dikkat etmeliyiz ? Ev kiralamadan önce dikkat edilmesi gerekenler neler? Ev kiralarken dolandırılmayın. Harita Yüksek Mühendisi Uğur Örs, altın tavsiyelerde bulundu.

Ataşehir Modern'de ev sahibi olmanız için 5 süper neden!

Satışların devam ettiği Ataşehir Modern'de de 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 ve 5+1 daireler yer alıyor. Projede firma bünyesinde 72 ay vade yapılıyor. İşte size Ataşehir Modern'de ev sahibi olmanız için 5 süper neden...

Beyoğlu'na 100 yataklı göz hastanesi geliyor!

Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü, Türkiye’nin mega şehri İstanbul'a çok daha modern yeni bir göz hastanesi inşa edecek. 

ev kiralarken göz ardı edilmemesi gerekenler neler Haberi

ev kiralarken göz ardı edilmemesi gerekenler neler

RE/MAX Türkiye, bu önemli detaylara değiniyor ve kiralama öncesinde yapılması gereken tadilattan, semt rayiçlerine sadık kalınmasına kadar birçok öneride bulunuyor.


Evini kiraya vermek isteyen konut sahiplerinin önceden atması gereken adımlar ve kiralama sürecinde dikkat etmesi gereken noktalar şöyle sıralanıyor:


• Evinizi kiraya vermeden önce elden geçirmenizde fayda var. Çünkü ev kiralayacaklar evin temiz ve bakımlı olmasını tercih ediyorlar. Masraf yapıp tadilatla uğraşmak istemiyorlar. Ayrıca bakımsız bir ev daha ucuza kiralanırken, tadilat yapılması durumunda ise en az yüzde 20 daha fazla kiraya verilebiliyor.


• Ev istenen kira bedelinin bulunduğu semtteki rayiç bedellerle uyuşmasına dikkat edilmeli... Yoksa ev aylarca boş kalabiliyor. Bu nedenle kiraya çıkarılan ev için doğru bir fiyat belirlenmesi öneriliyor.


• Kirayı ödeyip ödeyemeyeceğinden emin olmak için kiracı adayının sürekli geliri hakkında bilgi...