30 / 04 / 2024

Ev sahipleri dikkat! Ev sahiplerinin yüzünü güldürecek beklenen haber geldi mi?

Ev sahipleri dikkat! Ev sahiplerinin yüzünü güldürecek beklenen haber geldi mi?

Ev sahiplerinin yüzünü güldürecek o haberin sonunda geldi kaydedildi. Buna göre, rakamlar sil baştan değişecek. Sene içerisinde kira gelirinden elde ettiğiniz miktar o rakamın altında ise ödemelerden muaf olabileceksiniz. 



Ev sahiplerini ilgilendiren konu ile ilgili beklenen haber duyuruldu. Böylece, kira gelirinin üstünde uygulanan istisna tutarı 12.000 Türk Lirası artırılarak 33.000 liraya kadar yükseltildi. Bunun yanı sıra senelik 33 bin TL'nin altında kira geliri bulunan vatandaşlar gelir vergisi ödemekten muaf tutunacak. Öte yandan, alınan karar kapsamında ev sahiplerinin de yüzü gülmeye başladı.

EV SAHİPLERİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜREN HABER!

Yeni Çağ'da yer alan açıklamalar kapsamında, kira geliri üzerinden uygulanan istisna miktarının 12 bin Türk Lirası yükseltilerek 33 bin Türk Lirası'na  kadar çıkarıldığı açıklandı. Yapılan güncelleme doğrultusunda Ev sahiplerinin yıllık 33 bin TL'nin altında kira geliri bulunması durumunda elde ettikleri gelir vergisini ödemekten muaf tutulacağı belirtildi.

Yeni istisna tutarı kapsamında 21 bin TL olan rakam 2024 senesinde yapılan artışlar ile beraber 33 bin TL'ye yükseltildi. Değişiklik ile birlikte Ev sahipleri yıllık 33 bin TL'nin altında kira geliri sağlaması durumunda gelir vergisi ödeme zorunluluğundan muaf tutulacak.

Ev sahipleri dikkat! Ev sahiplerinin yüzünü güldürecek beklenen haber geldi mi?

Yıllık kira gelir 33.000'nin üzerinde olan kişiler ise bu miktarı aşması durumunda aşan kısmı vergiye tabi tutulacak. 33.000'nin altında kira geliri elde edilenler ise bu limite kadar olan kısım için herhangi bir vergi ödemesinde bulunmayacak. Kira istisnasından faydalanma şartları arasında ticari, tarımsal ve mesleki kazançlar sebebiyle yıllık beyanname verenlerin yer almayacağı aktarıldı.

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira bedeli 5 yıl dolmadan artırılabilir mi? 

Mağdur ev sahibi: Yüzde 25 zam sınırıyla bizim paramız, kiracılara verildi! 

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Arabulucu ücretini kim öder?

Alman, Ukraynalı, Rus ve İngilizlerin ev almaları ve kiralamaları emlak piyasasını alt üst etti! 

Kiracılardan istenenler değişti: Kredi indeks raporu, adli sicil kaydı, 2 yıllık peşin kira ödemesi! Ev sahipleri dikkat


 


Geri Dön