29 / 07 / 2024

ev kriterleri neler

ev kriterleri neler

Türklerin hayalindeki evin özellikleri ortaya çıktı. Türk halkının yüzde 51 'i 3+1 ev arıyor. Oda sayısına bakıldığında Türk halkının yüzde 51' inin 3+1 ev aradığı ortaya çıkıyor.

Ekonomistten ironik benzetme: Danaya girer gibi kredi dönemi! Bir ev için 5 kişiye kredi…

Artan konut fiyatları karşısında Ziraat Bankası’nın açıkladığı 5 kişilik Ortak Konut Kredisi, sosyal medyada gündem oldu. Ekonomist Şenol Babuşçu, haberi danaya girer gibi ortak ev kredisi dönemini diye duyurdu. "Başka neler göreceğiz diyen Babuşçu’nun takipçilerinden ilginç cevaplar gecikmedi.

Ev sahipleri aman dikkat: Kiracınız bunu yaparsa hemen sulh hukuk mahkemesine başvurun!

Evden çıkarken eve zarar veren kiracı ile ilgili ev sahipleri neler yapabilir? Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu tarafından böyle bir durumda yapılabilecekler tek tek açıklandı. İşte o paylaşım... 

Ev sahipleri ürkütüldü, evlerini kiraya vermekten kaçıyor! Kiralık piyasasında neler oluyor? 

Son zamanlarda kiralık konut sayısı azalırken, talep oldukça fazla kaldı ve kiralar da fırladı. Gazeteci Emin Pazardı, 'Ev sahiplerini ürküttüler' dedi. Peki kiralık konut piyasasında neler oluyor? Ev sahipleri bu durum ile ilgili neler söylüyor? 

Kiralarda yüzde 25 sınırı kalktı, ev sahiplerinin kiracı kriterleri arttı! GBT bile isteyen var!

Kira artışlarındaki yüzde 25'lik sınır, 1 Temmuz itibarıyla sona ererken, ev sahiplerinin kiracı kriterleri de arttı. İzmir Emlak Kulübü Derneği Başkanı Rıdvan Akgün yaptığı açıklamada GBT (Genel Bilgi Toplama) isteyenler bile olduğunu söyledi.

Yatırım aracı kalmadı, parası olan yurt dışından ev alıyor! 

Uzun zamandır yatırımcıların Türkiye'den kaçtığı; parası olanın artık yurt dışından ev aldığı gündeme geliyor. Peki Türkiye ekonomisini neler bekliyor? İş insanı Alphan Manas, "İstanbul depremi, yaşayacağımız finans depreminin yanında çok hafif kalacak" dedi ve çarpıcı bir açıklamada bulundu. 

Eve zarar veren kiracı hakkında neler yapılır?

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan en önemli sorunlardan biri de evin kötü kullanımından doğan zararlar. Kiracılar zaman zaman oturdukları eve zarar verebiliyor. Peki bu durumda ev sahipleri neler yapabilir. İşin uzmanı açıkladı.

Ev sahipleri yüzde 100'e varan zamlar istiyor! Kiracılara kötü senaryo: Neler yapabilirsiniz? 

Son zamanlarda kira bedelleri ile ilgili yaşanan tartışmalar gündemden düşmüyor. Kira artış oranının üst sınırı yüzde 65,07 olarak belirlendi ancak, ev sahipleri yüzde 100'e varan zamlar istiyor. Peki kiracılar haklarını nasıl koruyabilir? 

Türkiye'nin konut sorunu nasıl çözülür Kimlerin, neler yapması gerekiyor?

Barınma krizi ülke genelinde büyük sorun haline geldi. Konut fiyatları ve kredilerin yüksek olması vatandaşın ev sahibi olmasını engelliyor. Konut hayali bile kuramayan vatandaşlar bu soruna çözüm bekliyor. Peki Türkiye'nin konut sorunu nasıl çözülür Kimlerin, neler yapması gerekiyor?

Ev sahipleri evlerine kavuşmak için resmen para saçıyor! Taşınma bedeli, taşınacakları evin depozitosu daha neler...

Ev sahipleri evlerine kavuşabilmek için resmen mücadele ediyor. İstinaf sonrası, kiracılar evden çıkmak için ev sahiplerinde çeşitli taleplerde bulunuyor. Bunların başında da  taşınma bedeli ve taşınacakları evin depozito bedeli geliyor. İşte detaylar...

Tebernüş Kireçci baştan uyardı! Kiraya yüzde 25 sınırlaması bitiyor! Asıl sorun bundan sonra başlayacak! 

Kiraya yüzde 25 zam sınırlaması Temmuz itibariyle sona eriyor. Kiracı ve ev sahibi tartışmalarının arttığı bu süreçte en çok ev sahipleri mağdur oldu. Peki temmuzdan sonra kiracıları ve ev sahiplerini neler bekliyor? 

Ev sahiplerine uyarı: Artık stopajı da kira bedeline ekleyin!

Ev sahipleri için hayata geçirilmesi planlanan yeni vergi sosyal medyayı karıştırdı. Peki ev sahipleri yüzde 20 stopaj için neler söyledi? 

Prefabrik teknolojisi yenilenmeli: Vatandaşlara prefabrik ev arsası desteği verilmeli!

Binlerce kişi arsa alıp üzerine prefabrik ev yaptırarak daha uygun fiyatlarla müstakil ev sahibi olabiliyor. Peki prefabrik evler nasıl olmalı? Vatandaşlar prefabrikler ile ilgili neler düşünüyor? 

Kiracılar dikkat! Ev sahipleri kiraya yüzde 100 zam yapabilir mi?

Yaklaşık olarak iki senedir uygulanan yüzde 25 kira zam sınırı sonrasında milyonlarca kişi piyasada neler olacağını merak etmektedir. Özellikle kiracılar kira zam sınırının kalması ile ev sahiplerinin ne kadar zam yapabileceğini de merak edip araştırıyorlar.

ev kriterleri neler Haberi

ev kriterleri neler

Türklerin hayalindeki evin özellikleri ortaya çıktı.  Türk halkının yüzde 51 'i 3+1 ev arıyor. Oda sayısına bakıldığında Türk halkının yüzde 51' inin 3+1 ev aradığı ortaya çıkıyor. Yüzde 29'luk kısım 2+1, yüzde lO'luk kısım 4+1, yüzde 5'lik kısım 1+1 evlere bakarken; yüzde 4 daha kompleks bir daire istiyor. Metrekare bazında en çok aranan konut tipi yüzde 37 ile 91-120 metrekare olurken; 90 metrekareden küçük olan evleri tercih edenlerin oranı yüzde 25, 121 ila 150 metrekarelik evleri tercih edenlerin oranı ise yüzde 22. Konut alıcılarının yüzde 9'u 180 metrekareden büyük ev ararken, yüzde 7'si 151 ila 180 metrekarelik evlere bakıyor. Konut tipi kategorisinde ise yüzde 88'le apartman dairesi seçeneği öne çıkarken, yüzde 5'lik kısım 'katta dubleks', yüzde 4'ltik kısım villa,...