02 / 10 / 2024

ev sahibi kiracısını evden çıkarabilir mi

ev sahibi kiracısını evden çıkarabilir mi

Mesken ve işyeri gibi taşınmaz malların kiralamalarında mal sahibi ve kiracılar karşılıklı olarak bazı hak ve sorumluluklara sahip oluyor. Peki, ev sahibi kiracısını evden çıkarabilir mi? Kiracı tahliye gerekçeleri nelerdir?

Kira anlaşmazlığı ölümle bitti! 15 yıllık kiracı ev sahibi ilişkisinde kötü son!

İstanbul Gaziosmanpaşa'da 15 yıllık kiracısını "kira" anlaşmazlığı nedeniyle öldüren ev sahibi müebbetle yargılandı. 

Evine geçmek isteyen mağdur ev sahibine kiracısından darbe üstüne darbe! Bu zulme dur deyin! 

Kiracısını evinden çıkarmak isteyen ev sahibi darbe üstüne darbe aldı. Evden çıkmayan kiracı 'mahkemeye git' diyerek yanıt verdi.

Evini geri isteyen mağdur ev sahibi yetkililere seslendi: Kira kanunu değişsin!

35 sene çalışarak ev sahibi olan bir ev sahibi kiracısının evinden çıkmadığını söyleyerek mağdur olduğunu söyledi. Ev sahibi yetkililere seslenerek çözüm istedi. 

5 bin TL'lik kirayı 17 bin TL yapmak isteyen ev sahibinden kiracısına tepki: Evimi gasp edemezsiniz!

Ev sahipleri ile kiracılar arasındaki gerilim her geçen gün artıyor. Ev sahipleri, kiraların evin rayiç bedeli altında kalmasından şikayetçi. Bir ev sahibi 5 bin TL'lik kirayı 17 bin TL yapmak istemesi üzerine kiracısı tepki gösterdi. 

Kirada oturan ev sahibi kiracısından dert yandı! Kira ödemedi, taşınma parası istedi,  evden çıktı anahtarı vermedi!

Ev sahiplerinin kiracılarla mücadelesi devam ediyor. Evlerini kiraya veren ev sahipleri yaşadıkları mağduriyetler karşısında çaresiz kalıyor.  İşte bir ev sahibi mağduru başından geçenleri şöyle anlatıyor...

Mağdur ev sahipleri haklarını arıyor! Evi boşaltması için kiracısına 250 bin TL teklif etti!

Yüzde 25 kira artış sınırlaması milyonlarca ev sahibini mağdur ederken, ev sahipleri ise kiracılarını evden çıkarmak için çeşitli yöntemlere başvurmaya başladı. Bunlardan biri de para teklifi oldu. Bir ev sahibi kiracısını evden çıkarabilmek için 250 bin TL teklif etti.

Kiracısı evden çıktı ama geride büyük enkaz bıraktı! Ev sahibi 100 bin TL'lik zararda!

Ev sahibi ve kiracı arasındaki gerilim her geçen gün büyümeye devam ediyor. Bir ev sahibi, kiracısının evini boşaltma istediği üzerine evden çıkan kiracı arkasında büyük bir enkaz bıraktı. 

Mağdur ev sahibinden istinaf sınırı tepkisi: TÜİK'in kira ortalamasıyla 70.140 TL olması lazım, şu an 28.250 TL!

Yüzde 25 zam sınırı sebebiyle her geçen gün daha da derinleşen ev sahibi ve kiracı sorunları gündemden düşmüyor. Mağdur bir ev sahibi, istinaf sınırını işaret etti ve "Davaların 5 yıl sürmesinin, tıkanmasının bir nedeni de bu değil midir?" dedi. İşte o paylaşım...

Zam sınırının kalkmasıyla uçuşa geçen kira bedelleri ev sahibi kiracı davalarını artıracak!

Gayrimenkul Hizmet Ortaklığı (GHO) Genel Müdürü Özkan Yalaza yaptığı açıklamada yüzde 25'lik kira artışı sınırının bu ay itibarıyla sona erdiğini dile getirerek, söz konusu bu durumun kira fiyatlarını tetikleyeceğini belirtti.

Kiracısını evden çıkaramayan ev sahibi isyan etti! Mahkeme sonuçlanmıyor! İntihar mı edeyim?

Denizli'de bir ev sahibi 1,5 yıl önce kiracısına oğlu evlenmeden evini boşaltmasını istedi. Kiracı ise bu isteği geri çevirdi ev sahibi ise mahkemenin yolunu tuttu. Kiracının evden çıkmaması üzerine Adalet Bakanlığı'na seslenen ev sahibi isyan etti.

Kira anlaşmazlığı kavgası müebbetle son buldu! 

Ev sahibi kiracılar arasındaki gerilim büyüyor. Ardı arkası kesilmeyen sorunlara bir yenisi de Rize'den eklendi. Rize'de  kiracıyla ev sahibi arasında kira anlaşmazlığından çıkan kavgada ev sahibi kiracısını öldürdü. 

Ev sahibi kiracı davalarındaki belirsizlik isyan ettirdi! Dava mı açıyoruz, evrene dilek mi diliyoruz belli değil!

Ev sahibi kiracı uyuşmazlıklarına ilişkin yeni davalar artmaya devam ediyor. Ev sahiplerinin açtığı tahliye davalarının uzun yıllar sürmesine tepkiler giderek büyüyor. Avukat Elif Görgülü, sosyal medya hesabından 'sistem iflas etti' diyerek isyan etti. İşte ayrıntılar...

Ev sahibi kiracı kavgası durulmuyor! Mağdur ev sahipleri 'Fırsatçı kiracılar bizi batırıp evi alma derdinde' diyor!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan kavgalar hız kesmeden devam ederken, Müzeyyen Mağdur ev sahibi de sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda fırsatçı kiracıların ev sahiplerine evi satın almayı teklif ettiğini söyledi.

ev sahibi kiracısını evden çıkarabilir mi Haberi

ev sahibi kiracısını evden çıkarabilir mi

Ev sahibi kiracısını evden çıkarabilir mi?

Mesken ve işyeri gibi taşınmaz malların kiralamalarında mal sahibi ve kiracılar karşılıklı olarak bazı hak ve sorumluluklara sahip oluyor.


Kiracı, belirlenen kira bedelini belirlenen tarihte ödemek ile yükümlü olurken, mal sahibi de taşınmazı belirlenen süre boyunca kiracının kullanımına bırakıyor. Peki, kanunen ev sahibi kiracısını evden çıkarabilir mi? Kiracı tahliye gerekçeleri nelerdir?


Mal sahibi kiracısını ancak kanunda belirtilen yasal gerekçelerin meydana gelmesi halinde tahliye edebiliyor. Kiracı tahliye nedenleri şu şekilde sıralanıyor:


Kiracı tahliyeleri..

1. Kiraya verenden kaynaklanan sebeplerle

a. Gereksinim, yeniden inşa ve imar

MADDE 350- Kiraya veren, kira sözleşmesini;

1. Kiralananı kendisi, eşi, altsoyu, üstsoyu veya kanun gereği bakmakla yükümlü olduğu diğer kişiler için konut ya da işyeri gereksinimi sebebiyle kullanma zorunluluğu varsa,


2. Kiralananın yeniden inşası veya imarı amacıyla esaslı onarımı,...