01 / 05 / 2024

ev sahibi tahliyesi

ev sahibi tahliyesi

Taraflar arasında imzalanan kira kontratı ancak kanunda belirtilen tahliye şartlarının meydana gelmesi durumunda feshedilebiliyor. Peki, ev sahibinin fesih hakkı nedir? Kiracı ne zaman evden çıkarılır?

Ev sahibi tahliye hakları!

Borçlar Kanununa göre on yıllık kiracının tahliyesi istenirken ev sahibinden herhangi bir gerekçe gösterilmesi istenmiyor. Bu uygulamaya 1 Temmuz 2014 tarihinde başlanıyor. İşte ev sahibi tahliye hakları...

Ev sahibi hangi durumlarda kiracıyı evden çıkarabilir? 5 yılını dolduran kiracının tahliyesi nasıl olur?

Ev sahibi ve kiracıların kira bedellerine dair merak ettiği bazı sorular vardır. İşte kira bedellerine dair sorulan soruların yanıtları!

Kira sözleşmesi bitince kiracı nasıl çıkarılır? Ev sahibi kiracının tahliyesi için ne yapmalı?

Bir evin kiralanması sırasında kiracı ve ev sahibi arasında yapılan kira sözleşmesinde kira bedelinin yanı sıra, kiracılık süresi de yer almaktadır. Sözleşmenin bitimiyle kiracının evi boşaltması beklenir. Peki, kira sözleşmesi bitince kiracı nasıl çıkarılır? Ev sahibi kiracının tahliyesi için en ya

Ev sahibi hangi gerekçelerle tahliye davası açabilir?

Ev sahibi ile kiracı arasındaki ilişkiyi düzenleyen Türk Borçlar Kanunu'na göre, ev sahibi kiracının tahliyesi isteyebilmesi için haklı nedenlerinin olması gerekiyor. Ev sahibi hangi gerekçelerle tahliye davası açabilir?

Ev sahibi hangi durumlarda kiracıya tahliye davası açabilir?

Kiracı tahliyesi ile ilgili hükümler Türk Borçlar Kanunu'nda açıkça belirtiliyor. Kanun hükümlerine göre ev sahibinin evin tahliyesini istemesi için geçerli nedenlerinin olması gerekiyor. Ev sahibi hangi durumlarda kiracıya tahliye davası açabilir?

Eski ev sahibinin tahliyesi nasıl yapılır?

Bir mesken satın aldığınızı ancak eski ev sahibi ile problemler yaşadığınızı, eski malikin evi tahliye etmediğini farz edelim. Peki eski ev sahibinin tahliyesi nasıl yapılır?

Yeni ev sahibi kiracı tahliyesi şartları!

Ev sahibi değişirse bile kira sözleşmesi süresi bitene kadar aynı şekilde devam ediyor. Peki, yeni ev sahibi kiracısını nasıl tahliye edebilir? Yeni ev sahibi kiracı tahliyesi şartları nelerdir?

Yeni ev sahibi eski demirbaş borcunu öder mi?

Kat maliki satmış olduğu dairenin satış tarihinden önceki yönetim giderlerinden sorumlu olur mu? Bu gider yeni malikten istene bilir mi? Yeni ev sahibi eski demirbaş borcunu öder mi?

Ev sahibi kiracı tahliye davaları!

Belirli süreli sözleşmelerin süresinin bitiminden en az onbeş gün önce bildirimde bulunmadıkça, sözleşme aynı koşullarla bir yıl için uzatılmış sayılıyor. Peki, Ev sahibi kiracı tahliye dava gerekçeleri nelerdir?

Ev sahibi apartmandan atılabilir mi?

Apartmanda "Apartmandan ev sahibi atma" şeklinde tabir edilen hak kanunda "Kat mülkiyetinin devri mecburiyeti" başlığı altında açıklanıyor. Buna göre ev sahibi apartmandan atılabilir mi? Nasıl atılır? İşte yanıtı...

Mahal Sancaktepe’de teslim yılında hiç peşinatsız ev sahibi olma fırsatı!

Denge Yapı, Sancaktepe’de hayata geçirdiği Mahal Sancaktepe projesinde hiç peşinatsız ev sahibi olma fırsatı sunuyor. Hayatın 9 ay sonra başlayacağı projede tüm konutlar yüzde 1 KDV ile satılıyor.

Çiftçi, kentsel dönüşüm kredisiyle ev sahibi olabilir mi?

Çiftçiler kentsel dönüşüm kredisi faiz desteği alabilir mi? Tarım işçileri, çiftçiler kentsel dönüşümden nasıl yararlanacak? Çiftçi, kentsel dönüşüm kredisiyle ev sahibi olabilir mi? İşte cevaplar...

Kapıcı da kentsel dönüşümde faiz desteği ile ev sahibi olabilir mi?

Kapıcılar da kentsel dönüşüm kapsamında faiz desteği ile ev sahibi olabilir mi? Kapıcı, faiz desteği ile ev alabilir mi? Apartman görevlileri de kentsel dönüşümde faiz desteği ile konut sahibi olabilir mi? İşte cevaplar...

Eski ev sahibi eşyalarını almazsa, yeni ev sahibi ne yapacak?

Bir gayrimenkul satın aldığınızı ancak, içinde hala eski ev sahibine ait birtakım eşyaların bulunduğunu; bunları gelip geri almadığını düşünelim. Eski ev sahibi eşyalarını almazsa, yeni ev sahibi ne yapacak?

ev sahibi tahliyesi Haberi

ev sahibi tahliyesi

Ev sahibinin fesih hakkı nedir?

Taşınmaz mal kiralamalarında taraflar, aralarında kontrat imzalıyor. İmzalanan kira kontratı ancak kanunda belirtilen tahliye şartlarının meydana gelmesi durumunda feshedilebiliyor.


Ev sahibinin fesih hakkı ve kiracıların tahliye talebi karşısındaki hakları Borçlar Kanunu kapsamında şu şekilde açıklanıyor:


Konut ve çatılı işyeri kiralarında sözleşmenin sona ermesi

I. Bildirim yoluyla

1. Genel olarak

MADDE 347- Konut ve çatılı işyeri kiralarında kiracı, belirli süreli sözleşmelerin süresinin bitiminden en az onbeş gün önce bildirimde bulunmadıkça, sözleşme aynı koşullarla bir yıl için uzatılmış sayılır. Kiraya veren, sözleşme süresinin bitimine dayanarak sözleşmeyi sona erdiremez. Ancak, on yıllık uzama süresi sonunda kiraya veren, bu süreyi izleyen her uzama yılının bitiminden en az üç ay önce bildirimde bulunmak koşuluyla, herhangi bir sebep göstermeksizin sözleşmeye son verebilir.


Belirsiz süreli kira sözleşmelerinde, kiracı...