03 / 05 / 2024

Ev tadilat dilekçesi

Ev tadilat dilekçesi

Evin içerisinde yapılacak bazı tadilatlar için belediyeden ruhsat alınması gerekiyor. Peki ev tadilat ruhsatı nasıl alınır? Ev tadilat ruhsatı almak için dilekçe nasıl yazılır? İşte ev tadilat dilekçesi örneği...

Aile konutu şerhi kaldırma dilekçesi 2022!

Tapuya aile konutu şerhi konulan bir ev eşin rızası olmadan kiralanamıyor ve satılamıyor. Peki, bu şerh nasıl kaldırılır? İşte aile konutu şerhi kaldırma dilekçesi 2022...

Ev hanımı emlak vergisi muafiyet dilekçesi örneği 2022!

Ev hanımları aranan şartları taşımaları halinde sahip oldukları mesken için vergiden muaf olabiliyor. İşte ev hanımı emlak vergisi muafiyet dilekçesi örneği 2022...

Tahliye taahhütnamesi dava dilekçesi 2021!

Şekil şartlarına uygun olarak verilen tahliye taahhütnamesine rağmen kiracı evi boşaltmıyorsa ev sahibi bir dilekçe ile dava açabiliyor. Peki tahliye taahhütnamesi dava dilekçesi 2021 nasıl hazırlanıyor? İşte tüm merak edilenler...

Ev vergisi muafiyet dilekçesi 2021!

Ev sahipleri, her yıl emlak vergisi ödemek zorunda. Ancak kanunen geliri bulunmayan tek mesken sahipleri vergiden bir dilekçe ile muaf tutuluyor. İşte ev vergisi muafiyet dilekçesi 2021...

Emlak vergisi iadesi dilekçesi 2018!

Emlak vergisinde bazı ev sahipleri sıfır oranlı muafiyet uygulamasından yararlanabiliyor. Muafiyetten habersiz bir şekilde ödenen emlak vergisi ise bir dilekçe ile iade alınabiliyor. İşte emlak vergisi iadesi dilekçesi 2018..

Ev vergisi muafiyet dilekçesi 2017!

Ev sahipleri, her sene emlak vergisi ödüyor. Ancak kanunen geliri olmayan tek mesken sahipleri vergiden bir dilekçe ile muaf olabiliyor. İşte ev vergisi muafiyet dilekçesi 2017..

Emlak vergisi iadesi dilekçesi 2017!

Kanunen emlak vergisinden muaf olduğundan habersiz bir şekilde ödeme yapan ev sahipleri vergilerini geri alabiliyor. İşte emlak vergisi iadesi dilekçesi 2017..

Emlak vergisi ev hanımı muafiyeti dilekçesi örneği!

Yalnız 200 metrekare büyüklüğünü geçmeyen tek mesken sahipleri bazı koşullarda emlak vergisi muafiyetinden faydalanabiliyor. Muafiyetten yararlanabilen kimseler arasında ev hanımları da bulunuyor. İşte emlak vergisi ev hanımı muafiyeti dilekçesi örneği..

Çanakkaleli emekliler, TOKİ’ye talep dilekçesi verecek!

Türkiye Emekliler Derneği Çanakakle Şubesi, Çanakkale’de yaşayan emeklilerin düşük taksitlerle ev sahibi olmaları için girişim başlattı. Çanakkale şube başkanlığı tarafından talep dilekçesi, TOKİ’ye iletilmek üzere Valilik Makamına sunuldu.

Belediye işyeri tadilat izni dilekçesi!

Bir işyerinde yapılacak bazı tadilat işleri için belediyeden izin alınıyor. Belediye işyeri tadilat izni için gerekli belgeler ve bir dilekçe ile belediyeye müracaat ediliyor. İşte belediye işyeri tadilat izni dilekçesi örneği..

Maketten ev satın alma dilekçesi!

Maketten yapılan konut satışlarına Yeni Tüketici Kanunu ile sınırlamalar getirildi. Maketten ev satışlarında yapılan sözleşmelerin kanunda belirtilen hükümlere uygun olması gerekiyor. İşte, maketten ev satın alma dilekçesi!

Ekspertiz raporu başvuru dilekçesi!

Konut kredisi ile ev sahibi olmak isteyenlerin almak istedikleri evin mali değerini belirleyen rapora ekspertiz raporu deniyor. İşte, ekspertiz raporu başvuru dilekçesi!

Ev adresi değişikliği dilekçesi ne zaman verilir?

Vatandaşların mevcut adreslerinden taşınmaları halinde, belli bir süre içinde adres değişikliği için bildirim vermeleri gerekiyor. Peki, ev adresi değişikliği dilekçesi ne zaman verilir? İşte yanıtı..

Ev tadilat dilekçesi Haberi

Ev tadilat dilekçesi

Ev tadilat dilekçesi örneği!

Evin içerisinde yapılacak bazı tadilatlar için belediyeden ruhsat alınması gerekiyor. Dairenin metrekaresini değiştiren, dışarıdan görünen veya bina taşıyıcı unsurlarını etkileyen tadilatlara ruhsat verilirken; boya badana, fayans ve parke döşeme, elektrik ve sıhhi tesisat değişiklikleri gibi küçük tadilatlar tamamen iç kısımda kalıyorsa ve kiriş gibi taşıyıcı unsurlara dokunmuyorsa, ruhsat alınması gerekmiyor. 


Peki ev tadilat ruhsatı nasıl alınır? Ev tadilat ruhsatı almak için neler yapılması gerekiyor?


Ev tadilat ruhsatı için gerekli belgeler ve bir dilekçe ile birlikte belediyeye müracaat edilmesi gerekiyor. Ev tadilat dilekçesi örneği aşağıda yer alıyor.



Ev tadilat dilekçesi örneği..


.............. Belediye Başkanlığı’na




............ ilçesi,.............................. Cad/Sok.,..................noda, ve tapunun ....................pafta, ...................ada, .......................... parselinde kayıtlı taşınmaza ................................................. tadilat ruhsatı almak için gereğini arz ederim. 





Adres : ………………………

İsim 

İmza



Eki: -Tapu örneği

-(Vekil ise Vekaletname örneği)

-Başvuru sahibi şirket...