01 / 05 / 2024

Ev tapusu işlemleri

Ev tapusu işlemleri

Gayrimenkul mal alım satım işlemleri için taşınmazın yer aldığı tapu dairesinden randevu alınması gerekiyor. Tapu dairesinden randevu alındığı gün işlemler başlıyor. Peki, ev tapusu kaç günde çıkar?

Ev tapusu için gereken evraklar!

Ev tapusunu üzerinize almak için, gerekli belgeleri temin etmeniz ve gerekli tapu masraflarını ödenmesi gerekiyor. Peki, ev tapusu için ne kadar harç ödenir? Ev tapusu için gereken evraklar nelerdir?

Miras kalan tapu işlemleri nasıl yapılır?

Miras kalan bir ev, arsa ya da dükkana dair tapu işlemleri nasıl yürütüyor. İşte bu konuda sıkça sorulan “Miras kalan tapu işlemleri nasıl yapılır?” sorusunun yanıtı!

Hisseli ev tapusu nasıl ayrılır?

Hisseli tapu, hisseli ev genellikle miras yolu ile aile içinde çocuklara veya akrabalara kalabilir. Ancak bu tapu çoğu zaman sorun teşkil eder. Peki Hisseli ev tapusu nasıl ayrılır? İşte detaylar!

Ev tapusu başkasına nasıl devredilir?

Tapu devri herhangi bir mülk için yapılabilir. Bu işlemler tapu ve kadastro genel müdürlükleri vasıtası ile gerçekleşir. Peki Ev tapusu başkasına nasıl devredilir? İşte detaylar!

Ev tapu devir işlemleri nasıl yapılır?

Tapu devir işlemleri için belirlenen bazı kriterler bulunmaktadır. Kişi veya kişiler bu kriterleri yerine getirdikleri zaman tapu devri gerçekleşir. Peki Ev tapu devir işlemleri nasıl yapılır? İşte detaylar!

Ev devir işlemleri kaç gün sürer?

Ev alacak kişiler, önceki sahipleri ile irtibat halinde olup süreci takip etmelidir. Bu durumda alıcılar devir sürecinin nasıl işlediğini merak etmektedir. İşte sorulan Ev devir işlemleri kaç gün sürer? sorusunun yanıtı!

Ev alanlar hangi yasal işlemleri yapmalı?

Ev alanlar ya da yeni ev sahibi olanların yapması gereken bazı işlemler bulunmaktadır. İşte Ev alanlar hangi yasal işlemleri yapmalı? detaylı yanıtları!

Babadan ev tapusu nasıl alınır?

Tapu geçişlerine dair pek çok soru sorulmaktadır. İşte Babadan ev tapusu nasıl alınır? sorusunun detaylı yanıtları!

Satış işlemleri için gerekli belgeler nelerdir?

Satış işlemleri için gerekli belgeler nelerdir? Ev satışında ya da başka bir taşınmazın satışında hangi belgeler gerekmektedir? İşte detaylar!

Ev tapusu 3 kişi üzerine olur mu?

Taşınmaz malların tapu kayıtları ilgili tapu dairelerinde tutuluyor. Devir işlemleri de burada gerçekleşiyor. Peki, tapu birden fazla kişinin olur mu? Ev tapusu 3 kişi üzerine olur mu?

Emlak Konut bahar kampanyası başvuru işlemleri 2018!

Emlak Konut GYO, daha önce 50 projesinden ev almış olan kimseler için bahar kampanyası başlattı. İşte Emlak Konut bahar kampanyası başvuru işlemleri 2018...

Ev alım satım işlemleri nasıl yapılır?

Ev satın almaya karar veren kimseler bu işlemi tapu dairesinden gerçekleştiriyor. Peki, ev alım satım işlemleri nasıl yapılır?

4 soruda günlük ev kiralama işlemleri ve cezaları!

Konut siteleri veya apartmanda daire sahibi olan kimseler de taşınmazını günlük veya haftalık olarak kiraya vermek isteyebiliyor. Peki günlük kiralık evler için ruhsat gerekir mi? Günlük ev kiralamalarına banka zorunluluğu var mı? diyorsanız işte yanıtı...

Ev tapusu harcı 2017!

Tapuda ev satışının gerçekleşebilmesi için tapu dairesinde belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. Peki, ev tapusu harcı 2017 ne kadar? Ev satışı masrafları nelerdir?

Ev tapusu işlemleri Haberi

Ev tapusu işlemleri

Ev tapusu kaç günde alınır?

Taşınmaz mal alım satım işlemleri için taşınmazın yer aldığı tapu dairesinden randevu alınması gerekiyor. Tapu dairesinden randevu alındığı gün işlemler başlıyor. Peki, ev tapusu kaç günde çıkar?


Tapu işlemi için Tapu Müdürlüğüne başvuran kişi işlem yaptırmak için gerekli evrakları hazırlayarak Tapu Müdürlüklerinde mevcut olan sıramatik cihazlarından sıra numarası alarak işlem tesis edebiliyor.


Tapu işlemin süresi Tapu Müdürlüğündeki yoğunluğa göre değişiklik gösteriyor. Ayrıca tapu işlem süresi başvuru sırasında eksik belgenin olması halinde uzayabiliyor.


Eksik bilgi ve belgeler temin edilmeden taşınmaz devri mümkün olmuyor. Ancak eksikliklerin tamamlanması halinde işleme devam edilerek, tapu devir işlemleri gerçekleşebiliyor.


Gerekli belgelerde eksiklik olmaması halinde ise tapu devir işlemleri ortalama 1-2 gün içerisinde gerçekleşebiliyor.


Gerekli belgeler:

- Satıcının yanında bulundurması gereken belgeler; 6 aydan önce çekilmiş 1 adet...