29 / 04 / 2024

Ev tekstili sektörü ihracat

Ev tekstili sektörü ihracat

TETSİAD: "Ev tekstili sektörü, son 5 yılda gerçekleştirdiği 15,4 milyar dolarlık ihracata, komşu ülkelerle yapılan bavul ticareti de eklendiğinde 25 milyar dolar döviz girdisi sağladı" dedi.

Konut ilanlarında yeni dönem sektörü nasıl etkileyecek? Ev alacaklar dikkat! Ev fiyatları düşer mi, yükselir mi?

Ticaret Bakanlığı’nın ilan siteleri ile ilgili düzenlemesi bugün yürürlüğe alındı. Peki bu düzenleme sektörü nasıl etkiler? Ev fiyatları düşer mi, yükselir mi?

Konut sektörü son çeyrekte dengeyi bulacak! Ev fiyatları düşecek mi?

Ev almak isteyen binlerce kişi konut fiyatlarının düşüp düşmeyeceğini merak ediyor. Fenercioğlu A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Aycan Fenercioğlu, konut sektörünü değerlendirdi. İşte o açıklamalar...

Konut sektörü depremden nasıl etkilendi? Satılık ve kiralık ev fiyatları artacak mı? Ev alacaklar hemen bakın!

Depremler sonrasında konut piyasasında ilk bakışta yaşanan ve sonrası için yaşanması olası değişimi sektör uzmanları değerlendirdi. Peki konut sektörü depremden nasıl etkilendi? Satılık ve kiralık ev fiyatları artacak mı? Ev alacaklar hemen bakın!

'Yeni Evim' kampanyasıyla orta gelirliler düşük faizle ev sahibi olacak! Konut sektörü hareketlenecek!

'Yeni Evim' kampanyasıyla orta gelirlilere ev sahibi olmak için büyük bir fırsat yaratıldı. Peki 'Yeni Evim' kampanyası sektörü nasıl etkileyecek? Sektör temsilcileri peş peşe açıkladı. İşte ayrıntılar...

Konut sektöründe stok sorunu! İnşaat firmaları yeni yıla stoksuz giriyor! Ev fiyatları yükselecek mi? 

TÜİK verileri konut üretiminde düşüşe işaret ederken; konut sektöründe stok sorunu gündeme geldi. İnşaat firmaları yeni yıla stoksuz giriyor! Ev fiyatları yükselecek mi? 

Ev fiyatları düşecek mi? Konut sektörünü neler bekliyor?

Son bir yılda konut sektöründe gerçekleşen rekor hızda fiyat yükselişi sonrasında, 'Konut fiyatları düşecek mi yoksa artacak mı?' sorusu gündemden düşmüyor. Peki konut fiyatlarındaki son durum ne? Ev fiyatları düşer mi yükselir mi? Keypoint Türkiye Ceo’su Tarık Seçkin açıkladı. İşte ayrıntılar...

Taç’ta sadece Eylül ayında seçili pike takımlarında yüzde 40 indirim! İşte 12 Eylül 2022 fiyat listesi

Türkiye’deki ev tekstili sektörünün önemli markalarından TAÇ online satış mağazası üzerinden kullanıcılarına çeşitli indirim imkanları sunuyor. Son olarak Eylül ayına özel seçili pike takımlarında yüzde 40 indirim sunan TAÇ aile bütçesine katkı sunuyor. İşte fırsatlar  

Gayrimenkul sektöründe Rus hareketliliği başladı! Şirketler çalışanları için ev arıyor! 

Rusya merkezli birçok ambargodan etkilenmemek amacıyla ofislerini Türkiye’ye taşıyor. Aynı zamanda otel satın alarak turizm sektörüne de adım atmaya başlayan Rus şirketler, beyaz yakalı çalışanları için de ev arayışında. 

BDDK'nın yeni konut kredisi düzenlemesi sektörü nasıl etkileyecek? Ev fiyatları düşer mi?

BDDK konut kredileriyle ilgili yeni bir karar aldı. Karar kapsamında, birinci ve ikinci el evler için konut kredilerinde kredi oranları değişti. Peki bu karar sektörü nasıl etkileyecek? Ev fiyatları düşer mi? İşte ayrıntılar...

Hazine arazisine ev modeli sektörü umutlandırdı! Maliyetler yarı yarıya düşecek!

Yeni bir ev hayali kuran vatandaşların hazine arazileri üzerinde dilerse tek başına dilerse de müteahhitlerle anlaşarak konut sahibi olabilmesini sağlayacak proje; emlak ve inşaat sektörünü de umutlandırdı...

Venera Ev Tekstili Ürünleri Pazarlama İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Venera Ev Tekstili Ürünleri Pazarlama İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi Esenyurt’ta  300 bin TL sermaye bedeli ile Mohammad I.A. Ataya tarafından kuruldu.

Konut sektöründe kiralık sırası!

Konut sektöründe şu an bir darboğaz yaşanıyor. Kiralık konutların piyasada çok az kaldığı günümüzde, kiralık ev arayan kişiler emlak ofislerinde isimlerini yazdırıyor ve bu şekilde sıraya giriyor.

Küçük ev akımı turizm sektörünü de etkiledi!

Koronavirüs salgını ile başlayan küçük ev akımı turizm sektörünü de canlandırdı. Doğayla iç içe yaşamak isteyenlerin tercih ettiği bu akım yaşam standartlarını şekillendiriyor. 

Ev tekstili sektörü ihracat Haberi

Ev tekstili sektörü ihracat

Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneğinden (TETSİAD) yapılan açıklamada, ev tekstili sektörünün son 5 yılda 25 milyar dolarlık döviz girdisi sağladığı bildirildi.


Açıklamaya göre, Türkiye'nin en önemli ihracatçı sektörlerinden biri olan ev tekstili sektörü, satılan her 100 dolarlık malda 70 dolar katma değer yaratıyor. Son 5 yılda, yıllık ortalama yüzde 5 civarında büyüyen sektör, gerçekleştirdiği 15,4 milyar dolarlık ihracata, komşu ülkelerle yapılan bavul ticareti de eklendiğinde 25 milyar dolar döviz girdisi sağladı.


Türk ev tekstili sektörünün yüzde 98'ini tek çatı altında toplayan dernek ise yıllık 13 milyar dolarlık üretim gücünü temsil ediyor.


  "Çalışanların çoğu kadın"

Bu arada, 18 bin iş yeri ile 619 bin kişiye istihdam sağlayan ev tekstili sektörü, ağırlıklı olarak kadın çalışanlardan oluşuyor. Tekstil ve hazır giyim sektörleri toplam...