18 / 05 / 2024

evde sera

evde sera

Kahramanmaraşlı berber Harun Altınsoylu, sebze fiyatlarının yükselmesi nedeniyle evinin salonunu seraya dönüştürdü. Altınsoylu'nun 1042 pet bardağa ektiği tohumların 900'ü fide verdi.

5 soruda kiracısı olan evde yeni malikin hakları!

Kiracısı olan bir ev ya da işyeri, mal sahibi tarafından satılabiliyor. Bu süreçte taraflar bazı hak ve sorumluluklara sahip oluyor. İşte 5 soruda kiracısı olan evde yeni malikin hakları..

ADP, TAV İnşaat'taki yüzde 49 hissesini Sera ve Tepe İnşaat'a devredecek!

ADP, TAV İnşaat'taki yüzde 49 hissesini Sera ve Tepe İnşaat'a 9 milyon avro karşılığında devredecek.

Mina Towers ve Art On İstanbul iş birliğiyle sanat her evde!

Mina Towers, “Evde Sanat” sergisini Başaran Yatırım Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mina Başaran ev sahipliğinde ziyaretçilere açtı.

Coşkun Sabah ve Ceyda Sabah aynı evde yaşayacak!

Coşkun Sabah ve Ceyda Sabah çifti arasında anlaşma sağlandı. Coşkun Sabah eşine tazminat olarak İstanbul’da 4 daire, 1 dükkan ve nakit 2,2 milyon TL vermeyi kabul ederken çiftin aynı evde yaşamaya devam edecek olmaları şaşırttı.

Müteahhite verilen evde miras paylaşımı!

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Müteahhite verilen evde miras paylaşımı'' soruyu yanıtladı. İşte o haber...

İşte 55 metrekarelik evde yaşam!

Japon mimarlık firması Mizuishi’nin yaptığı 55 metrekare evin görünüşü görenleri şaşırtıyor. Evde ilk katta yatak odası, ikinci katta oturma odası ve oyun odası bulunuyor.

BTicino, Sevgililer Günü’nü evde geçirecek olanlara atmosfer yaratıyor!

BTicino, teknolojiyi zarafetle buluşturduğu Axolute Air serisi ile yaşam alanlarına ‘ince’ bir dokunuş yapıyor. Seride bulunan ve boyanabilme özelliğine sahip mat beyaz çerçevesiyle BTicino, 14 Şubat Sevgililer Günü’nü evde geçirecek olanlara harika bir atmosfer yaratıyor.

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli ile sera gazı salınımı 115 bin ton azalacak!

İstanbul Boğazı altından geçerek Asya ve Avrupa kıtaları arasında kara ve demir yolu ulaşımı sağlayacak olan “3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli” projesi ile yıllık sera gazı salınımı 115.000 ton azalacak.

İnistanbul 3. ve 4. etap inşaat işi Sera Yapı'ya verildi!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Zeytinburnu'nda inşa ettiği İnistanbul projesinin 3'ncü ve 4'ncü etaplarına ait kaba inşaat işlerini Sera Yapı yapacak.

Antalya'da 700 hektar sera ve tarım alanı kentsel dönüşüme girdi!

Hürses Gazetesi'nin köşe yazarı Abdullah Yalçın bugün köşesinde "700 hektar sera ve tarım alanı kentsel dönüşüme girdi" başlıklı yazısına yer verdi. İşte yazının detayları..

Trabzon’daki Sera Gölü Tabiat Parkı yenileniyor!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından "Sera Gölü Tabiat Parkı Peyzaj Uygulaması" projesi başlatıldı.

Evde teknolojik tarım yapılabilecek!

Arçelik A.Ş.’nin global markası Grundig; TV, ses sistemleri, akıllı mutfaktan sonra şimdi de evde teknolojik tarım yapılabilecek. Grundig HerbGarden markalı ürünü IFA 2016’da tanıttı.

Lara Sera Otel'in sahili halkın kullanımına açıldı!

Lara’da Sera Otel’in halkın kullanımına açık sahili kullanmasına onay veren planlama Danıştay tarafından iptal edildi.

evde sera Haberi

evde sera

Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesinde berberlik yapan 2 çocuk babası Harun Altınsoylu, son zamanlarda sebze fiyatlarının artması üzerine çözümü sebzeleri kendi evinde yetiştirmede buldu.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, apartmanda yaşayan Altınsoylu, bahçesi olmadığı için 600 lira harcayıp evin salonunu seraya çevirdi.

Sera kurmasının sebebinin artan sebze fiyatları olduğunu söyleyen Altınsoylu, 1042 tane pet bardağa domates, salatalık, biber ve kornişon tohumları ekti. 

Biberi en son 12 liraya, domatesi de 7 liraya aldığını söyleyen Altınsoylu, "Bu yıl sebze ve meyve fiyatlarının atışından dolayı böyle bir girişimde bulunmaya karar verdik.

1042 tohum ektik ve yaklaşık 900 fidemiz oldu, yüzde 85- 90 oranında sonuç aldık. Bunları yetiştirirken tek başıma yetiştirmedim" açıklamasında bulundu.

Serayı kurarken ziraat mühendisi arkadaşlarından ve üniversite öğrencilerden destek aldığını söyleyen...