10 / 05 / 2024

Evde teknolojik tarım yapılabilecek!

Evde teknolojik tarım yapılabilecek!

Arçelik A.Ş.’nin global markası Grundig; TV, ses sistemleri, akıllı mutfaktan sonra şimdi de evde teknolojik tarım yapılabilecek. Grundig HerbGarden markalı ürünü IFA 2016’da tanıttı.



Dünyanın en önemli tüketici elektroniği fuarlarından IFA, önceki gün bir kısım ziyaretçilere ön gösterimi sonrası, dün itibariyle bin 645 teknoloji markasının en yeni ürünleriyle ziyaretçilerine kapılarını açtı. Almanya'nın Berlin şehrinde 7 Eylül'e kadar teknoloji meraklıları ve profesyonellerine ev sahipliği yapacak IFA'da, Arçelik A.Ş.'nin üst segment markası Grundig, TV'den mutfağa kadar tüketici elektroniğinin çeşitli kategorilerindeki yenilikçi tasarım ve teknolojileriyle özellikle Kuzey Avrupa vatandaşlarının yoğun ilgisiyle karşılaştı. 3 bin 600 metrekarelik standında 152'si yeni olmak üzere toplam 560 adet ürünü tanıtılan Grundig'de, özellikle gerçeğe en yakın görüntü sunan OLED TV'lerin yanı sıra, Android, 8K ve 3D ses sistemli TV'ler, evde organik gıdasal bitki yetiştirilebilen akıllı dolaplar ön plana çıktı.


AKILLI EVLERE YOĞUNLAŞTI

Evde teknolojik tarım yapılmasına imkan sağlayan, Grundig HerbGarden markalı ürün de IFA 2016'da tanıtıldı. Bu teknoloji ile zirai ilaç kullanmaksızın evde tohumdan taze otsu bitkiler yetiştirilmesine imkan veriyor. IFA'da gazetecilere yeni ürünler hakkında bilgi veren Arçelik A.Ş. Genel Müdürü Hakan Bulgurlu, “Ev elektroniğinin tüm segmentlerinde ürün sunabilen tek Avrupalı marka olarak konumumuzu güçlendirmeye devam ediyoruz" dedi. Dünyada yaklaşık 11 milyar cihazın internete bağlı olduğunu ve evlere büyük fırsatlar sunduğunu anlatan Bulgurlu, “Evlerimizi birer akıllı eve dönüştürüyor. Zamandan ve enerjiden tasarruf etmemizi sağlıyor" diye konuştu. Grundig satışlarının iki kat arttığına da dikkat çeken Bulgurlu, hedeflerinin 5 yılda Grundig'in yüzde 20 pay almasını sağlamak oluğunu ifade etti.


OLED AB'de Grundig, Türkiye'de Arçelik

Grubun Türkiye'de üretilen OLED TV'leri, yurt içinde Arçelik markasıyla satışa sunulurken dünya pazarlarına Grundig markasıyla ulaşacak. 5,97 mm derinliğindeki ultra ince tasarımı, 4K teknolojisi ile emsalsiz siyah renk seviyeleri, kusursuz renkler, keskin kontrast ve en yüksek detay seviyesi ile TV izleme keyfini farklı bir boyuta taşıyor. Arçelik A.Ş. Genel Müdürü Bulgurlu, tüplü TV'lerden LED ekranlara geçmenin ne kadar önemli bir farkı olduysa LED ekrandan OLED TV'lere geçmenin de o denli önemli bir yükselişi temsil ettiğinin altını çizdi.


EVİNİZDE BUĞDAY VE MERCİMEK YETİŞECEK

Fuarda ilgi çeken ürünlerden olan Grundig HerbGarden, şirket açıklamasına göre zirai ilaç kullanmaksızın, evde, tohumdan, taze ve pestisit içermeyen sağlıklı otsu bitkiler yetiştirilmesine imkan veriyor. Bu sistemde altı set bitki yetiştirme haznesi, otomatik su dolaşım sistemi, periyodik gün ışığını simüle eden LED ışık kaynakları ve kabin içerisindeki uygun şartları sağlayan otomatik hava dolaşım sistemi bulunuyor. Verilen bilgiye göre bu ürün 2017'de Türkiye'de olacak.


Karbon fiber tasarımlı seri

Mutfak tasarımına karbon fiber teknolojisini de katan Grundig'de, IFA'da tanıtılan yeni 60 cm kombi buzdolabında, 30 inç genişliğindeki indüksiyon ocaklı profesyonel solo fırında ve tezgâh altı bulaşık makinesinde şık, birinci sınıf, modern bir mutfak estetiği oluşturmak adına karbon fiber kaplama kullanıldı.


Yeni Şafak 




Haber Sabah Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı ;




Evde olmasanız da uzaktan internetle yönetebileceğiniz cihazların sayısı artıyor. Evcil hayvanlara bakan robot kameradan ısıtma ve soğutma sistemlerine, çamaşır makinelerinden buzdolaplarına tüm cihazların artık internet bağlantısı var


Eskiden evlerde sadece bilgisayarlar internete bağlıydı. Sonra akıllı telefonlarla birlikte evde ağa bağlı cihazların sayısı artmaya başladı. Tabletler, birden fazla bilgisayar derken tüm ev aletleri ve uzaktan yönetilen yeni cihazların hayatımıza girdiğini gördük. Berlin'deki IFA Fuarı'nda evde siz olmasanız bile akıllı çözümlerle uzaktan yönetilen tüketici elektroniği ürünlerinin arttığını görüyoruz. Arçelik Grundig markasıyla ağa bağlı ürünlerin televizyon ekranından yönetilmesini sağlıyor. Dünyada yaklaşık 11 milyar cihazın internete bağlı olduğunu, nesnelerin interneti platformunun (IoT) evlerde inanılmaz fırsatlar sunduğunu ifade eden Arçelik Genel Müdürü Hakan Bulgurlu, "Ev elektroniğinin tüm segmentlerinde ürün sunabilen tek Avrupalı marka olarak konumumuzu güçlendirmeye devam ediyoruz" dedi.


HEDEF ARÇELİK'İN YÜZDE 20'Sİ

Grundig markasının Arçelik'in toplam cirosunun yüzde 20'sine ulaşmasını hedeflediklerini belirten Bulgurlu, sözlerine şöyle devam etti: "Grundig'in satış geliri 2 kat arttı. Grundig cirosu bugün 500 milyon euro. Arçelik'in cirosu arttıkça Grundig de artacaktır. Üretimin her aşamasında dijital dönüşümü gerçekleştirmek zorundayız. Biz bu dönüşüme odaklanıyor, dijital dönüşüm projeleriyle geleceğe hazırlanıyoruz. Ev aletlerimiz, tüketicilerin ihtiyaçlarını anlayan ve onlara özel çözümler üreten akıllı cihazlara dönüşüyor. Arçelik OLED TV satışına gelecek hafta başlıyor. Piyasaya sunulacak ilk OLED TV modeli 65 inç olacak ve 12 bin 500 TL etiket fiyatıyla vitrine çıkacak. İkinci model de 55 inç büyüklüğe sahip olacak. LCD ekranlara göre daha az enerji tüketen televizyonların renk kalitesi de artacak.


EVCİL HAYVAN KAMERASI

Pawbo+, kedilerini veya küçük köpeklerini gün boyunca evde yalnız bırakmak zorunda kalan evcil hayvan sahipleri için tasarlanmış bir cihaz. Uzaktan erişimli kamera ve yiyeceklerin sunulduğu saklama bölümünden oluşuyor.


BOZULAN GIDAYI HABER VERECEK

Akıllı sensörüyle gıdanın bozulup bozulmadığına dair uyarı veren FreshMeter, fuarın öne çıkan ürünlerinden biri. Cihaz, kullanıcaya buzdolabındaki yiyeceklerin durumunu ışıkla gösteriyor.


ORGANİK MAYDANOZLAR EVDE YETİŞTİRİLECEK

Evde taze tüketilen gıdaları saksıda yetiştirme eğilimi giderek artıyor. Yeşil bitkilerin ev ortamında yetiştirilmesini sağlayan HerbGarden taze tüketim alışkanlığını artıracak. Evde mutfakta değil, salonda bile durmasını sağlayacak şıklığa sahip olacak. Bitkilerin su, ışık ve diğer ihtiyaçları otomatik olarak karşılanacak.


ÇAMAŞIRI CEP'TEN TAKİP ET

LG Signature kurutmalı çamaşır makinesi, endüstride bir ilk olan ısı pompası dönüştürücüsü ile yıkama performansını etkilemeden enerji verimliliğine ulaşmayı amaçlıyor. SmartThinQ Wi-Fi kontrol uygulaması sayesinde yıkama süreci ile ilgili son güncellemeler ve yıkamanın tamamlandığına dair bilgi akıllı telefonlardan takip edilebiliyor.


8K TV DE GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Grundig standında tanıtılan 8K TV'ler geleceğin televizyonları için öncü bir ürün. 8 hoparlöre sahip ses sisteminin içerisine oturan 8K TV, box&glass yapısıyla evlerde kullanılacak.


FUARDA SOĞUTAN FIRIN DA VAR

Aynı fırın içinde soğutma ve pişirme imkânı sağlayan ve uzaktan kontrol ile çalışan Grundig cooling oven/soğutuculu fırın, sabah evden çıkarken uzaktan pişirme emrini vermenizi bekliyor.


MUTFAKTA BİR YARDIMCI VAR

Mykie, BSH'nin akıllı ev asistanları dünyasına doğru yola çıktığı Home Connect'in bir ürünü. Akıllı asistan, ses tanıma yoluyla kullanıcının çağrısına karşılık veriyor. Mykie dinliyor, soruları cevaplıyor ve sözlü talimatları yerine getiriyor. Mutfaktaki ev aletleriyle bağlantılı olduğu için kullanıcı bunu tüm fonksiyonları kontrol etmek için kolaylıkla kullanabiliyor. Mykie kekin ne kadar süre daha fırında kalması gerektiğini kullanıcının ses komutlarından öğrenebiliyor.


BUZDOLABI İÇİNDE KAMERA ÖZELLİĞİ

Gözünüzün buzdolabının içinde olduğunu düşünün. Taze gıda alışverişi yaparken buzdolabında ne olduğunu bilmek büyük avantaj sağlıyor. Samsung family hub buzdolabı, iç kısmını gösteren üç adet kamerası ile kullanıcılara alışveriş listesi hazırlıyor ve aynı zamanda ürünlerin tazeliğine dair uyarılar iletiyor.



Sabah



Geri Dön