27 / 04 / 2024

Serdar İnan: 2B arazileri tarım arazileriydi!

Serdar İnan: 2B arazileri tarım arazileriydi!

2B arazileri genel kanının aksine orman arazisi değildir. Çoğu 2b arazilerinin üstünde yerleşkeler vardır. İnsanlar bu arazileri zaten birbirlerine alır ve satarlar. Bu araziler zamanında orman vasfını yitirmiş, tarım yapılan arazilerdi



İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan 2B arazileriyle ilgili açıklamada bulundu. Yapılan açıklama şöyle:

Serdar İnan  genel kanının aksine orman arazisi değildir. Çoğu 2b arazilerinin üstünde yerleşkeler vardır. İnsanlar bu arazileri zaten birbirlerine alır ve satarlar. Bu araziler zamanında orman vasfını yitirmiş, tarım yapılan arazilerdi. Devlet bu arazilerin kullanım hakkını üstündeki kullanıcıya zamanında zaten teslim etmiştir. Şu an yapılması gereken zaten hak sahibi olmuş halka hakkının teslimi işlemidir. 2b arazilerinin satışı ile devlet hem bürokratik bir sıkıntıyı ortadan kaldıracak, hem de ciddi bir kaynak sağlayacaktır. Ayrıca şu an toplumsal bir problem olan araziler, tam bir kanuni statüye kavuşması ile miras verilebilir, sigorta edilebilir, rahatlıkla kredi çıkarılabilir, teminat gösterilebilir bir hale geleceklerdir.  Hakkın meşrulaştırılması ve bu konudaki mevcut işleyişin kabulu insanların önünde kalan engellerin aşılması adına önemli bir adımdır. Bu manada satışın başlamadığı her geçen gün toplum ekonomisi adına da bir kayıptır. Bu işleme bu gözle bakmak gerçekçilik olacaktır. Bir örnek ile şu an yaşananları size aktarayım. Bir taksici düşünün, devlet ona ruhsat vermemiş ama taksicilik yapmasına da izin veriyor. Eğer elinden taksisini alsa ailesi devlete yük olacak, çocuğu belki evden kaçıp gayrimeşru işler kovalayacak hale gelecek. Bu manada devlet taksiciye yol veriyor, ancak ona bir türlü de yasal zemini hazırlamıyor. Bu manada taksici kapısını her çalandan korkuyor, ona her söylenene inanıyor ve istismara açık bir vatandaş haline geliyor. Peki doğru olan bu taksiciyi bir bedel mukabilinde yasal statüye geçirmek değil midir İcabında yasal hale geçen taksisini bankaya rehin vererek taksici devlete borcunu rahatlıkla ödeyebilecektir. Taksicinin devlete güveni artacak, kendisini kandırmak isteyen insanlara karşı direnebilecektir. Bu hali ile gayrimeşrudan uzak duracak ve ekmeğinin peşinde koşarak ülke ekonomisine katkıda bulunacaktır.
2B satışına bu gözle bakmak lazım. Aynı taksici örneği gibi 2B'lerin zaten hak sahibine satışları, geçmişten gelen bir hakkın teslimi işleminden başka bir şey değildir.


Geri Dön