28 / 04 / 2024

evde tadilat yaptırmak

evde tadilat yaptırmak

Evde tadilat yapmak için izin alınıp alınmayacağı hususu, yapılacak tadilatın türüne ve yarattığı sonuca göre değişkenlik gösteriyor. Peki evde hangi tadilatlar için izin alınması gerekir?

Ev sahibi, eski kiracısından tadilat parası istedi, mahkemeye başvurdu! Bakın mahkeme ne karar verdi...

İstanbul’da bir ev sahibi 10 yıl sonra kiracısını evden çıkardı. Kiracının evi boşaltmasının ardından evinde tadilat yaptırmak isten ev sahibi tadilat parasının yarısını kiracısından istedi. 

Karavan yapmak mı yaptırmak mı daha hesaplı olur? Karavan yapmak için en uygun araç hangisi?

Karavan son dönemde birçok tatilcinin gözdesi konumunda. Gezerek seyahat etmeyi isteyen ve aynı zamanda kalacak yer sıkıntısı çekmek istemeyenler karavan tatillerine yöneliyorlar. Peki “Karavan yapmak mı yaptırmak mı daha hesaplı olur?” İşte detaylar!

Deprem felaketi arsaya talebi katladı: Herkes deprem riski az olan yerlerde ev yaptırmak istiyor! 

Deprem sonrasında konut tercihleri de değişti. Deprem felaketi arsaya talebi katladı: Herkes deprem riski az olan yerlerde ev yaptırmak istiyor! 

Burcu Kara doğduğu eve tadilat yaptırıyor!

Güzel oyuncu Burcu Kara, Bursa’nın İznik ilçesinde bulunan doğup büyüdüğü köy evine tadilat yaptırıyor. Ustalarla beraber işe koyulan oyuncu, her an yıkılacak eski kerpiç evden takipçilerine seslendi.

Konut sigortası yaptırmak isteyenlere 6 önemli tavsiye!

İstediğiniz evi aldınız ve evinizi güvence altına almak için konut sigortası yaptırmaya karar verdiniz. Karar verdiğiniz, sigortanın hangi teminatları kapsadığını, fiyatının nasıl hesaplandığını, eşyalarınızı nasıl koruyacağınızı biliyor musunuz? İşte konut sigortası yaptırmak isteyenlere 6 tavsiye.

Nurgül Yeşilçay Bodrum'daki evinde 100 bin TL'lik tadilat yaptırdı!

Başarılı oyuncu Nurgül Yeşilçay, geçtiğimiz sene satın aldığı Bodrum’daki evine 100 bin liralık tadilat yaptırdı. Güzel oyuncu, sevgilisi ve oğlu Osman Nejat’la yaz aylarını orada geçirecek

Aykut Erdoğdu Günkent Sitesi'ndeki villasında kaçak tadilat mı yaptı?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğdu’nun kaçak tadilat yaptığı villasının yer aldığı Günkent Sitesi’nin başkanı eski CHP’li vekil İsmet Önder Kırlı, “Kaçak yapma” dedik ama dinlemedi" dedi...

Balkon tadilatı için kat maliklerinden izin alınır mı?

Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre, balkonunda tadilat yaptırmak isteyen kat malikleri, diğer kat maliklerinden izin almak zorunda mı?

Sema Çelebi kaçak inşaat yaptırmak suçuyla gözaltına alındı!

İstanbul’da kaçak inşaat yaptırmak suçundan hakkında yurt dışına çıkış yasağı ve yakalama kararı bulunan, magazin dünyasının yakından tanıdığı isimlerden 61 yaşındaki Sema Çelebi, Aydın’ın Kuşadası İlçesi’nde gözaltına alındı.

Ankara Sanayi Odası Teknopark'ta tadilat yaptırılacak!

Ankara Sanayi Odası 1. Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü, ASO Teknopark Teknoloji Geliştirme Bölgesi binasının tadilatı yaptırılacak. İhaleye son başvuru tarihi 18 Temmuz 2016 olarak belirlendi.

Murat Boz Yeniköy'deki evine 50 bin liralık tadilat yaptırdı!

Sevgilisi Aslı Enver'le birlikte yaşamaya başlayan Murat Boz, evine 50 bin liralık tadilat yaptırdı. Aşkını mutlu etmek için kesenin ağzını açan popçu, önceki gün de yüklü bir alışveriş yaptı...

Dilek Sabancı Yeniköy'deki Baran Yalısı'na tadilat yaptırdı!

Sakıp Sabancı'nın büyük kızı Dilek Sabancı, 50 milyon dolara aldığı Yeniköy'deki Baran Yalısı'na tadilat yaptırdı. Yalı sadece yazın kullanılacak. Sabancı, Haziran ayında yeni yazlığına taşınacak. Baran Yalısı, Dilek Hanım'ın sahibi olduğu dördüncü yalı.

Konut kredisi kullananlar konut sigortası yaptırmak zorunda mı?

Konut kredisi kullanan ve konut kredisi kullandıran kişi ve finansal kuruluşların hak ve sorumlulukları, Konut Finansmanı Sözleşmesi Yönetmeliği kapsamında düzenleniyor. Yönetmeliğe göre, konut kredisi kullananlar konut sigortası yaptırmak zorunda mı?

evde tadilat yaptırmak Haberi

evde tadilat yaptırmak

Evde tadilat için belediyeden izin alınır mı?

Evde tadilat yapmak için izin alınıp alınmayacağı hususu, yapılacak tadilatın türüne ve yarattığı sonuca göre değişkenlik gösteriyor. Örneğin, dışarıdan görünen, metrekare değişikliğine yol açan ve bina taşıyıcı unsurlarını etkileyen tadilatların yapılabilmesi için belediyeden tadilat ruhsatı alınması gerekiyor.


Buna karşın boya badana, fayans ve parke döşeme, elektrik ve sıhhi tesisat değişiklikleri gibi küçük tadilatlar, eğer tamamen iç kısımda kalıyorsa ve kiriş gibi taşıyıcı unsurlara dokunmuyorsa, ruhsata tabi olmuyor.


Ancak her ihtimale karşı, tadilata başlanmadan önce belediyeye veya tadilatı yapacak olan yetkililere danışılmasında fayda bulunuyor.


Ayrıca, kat maliklerinin anagayrimenkule zarar verecek herhangi bir tadilat yapmaması gerekiyor. Bu husus, Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında, madde 19'da şu şekilde açıklanıyor.


Anagayrimenkulün bakımı, korunması ve zarardan sorumluluk: 


Madde 19 – 

Kat malikleri, anagayrimenkulün bakımına ve...