01 / 05 / 2024

İslam Memiş'ten kendi evini yaptırmak isteyenlere altın gibi bir tavsiye!

İslam Memiş'ten kendi evini yaptırmak isteyenlere altın gibi bir tavsiye!

Son zamanlarda konut fiyatları ve inşaat maliyetlerindeki artış hız kesmeden devam ederken yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş de kendini evini yaptırmak isteyenlere altın gibi bir tavsiye verdi. İşte İslam Memiş'in o paylaşımı...



Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2024 yılının Şubat ayına ilişkin ilişkin inşaat maliyet endeksi verilerini resmen açıkladı. TÜİK tarafından açıklanan bu verilere göre bu yılın Şubat ayında bir önceki ay ile kıyaslandığı zaman yüzde 3,41, geçtiğimiz senenin aynı ayına göre ise yüzde 70,05 artış gösterdi. 

Ayrıca yine TÜİK tarafından açıklanan son dakika rakamlarına göre, aylık bazda malzeme endeksi yüzde 4,46, işçilik endeksi yüzde 1,48 yükselirken, senelik  bazda malzeme endeksi yüzde 54,82, işçilik endeksi ise yüzde 108,98 yükseliş gösterdi.

İnşaat maliyetlerinde yaşanan artış kendi evini yaptırmak isteyenleri üzerken yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten konu ile ilgili olarak altın gibi bir tavsiye geldi.

Resmi X hesabı https://twitter.com/islammemiss üzerinden yaptığı paylaşımda arkadaşının “Küçük bir kasabada ya da köyümde kendime ev yaptırayım” dediğini belirten Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş şu ifadeleri kullandı: “Yaşın daha genç, gel şöyle yap, bugün inşaatın 1,5-2 milyon lira tutar, o parayla 1+1 ev al, 10 bin lira kirası var, kiralar ile her ay altın biriktir veya ne istersen, 10 yıl sonra birikiminle o evi yaptırırsın, evin de sana kalmış olur, 10 yıl sonra hem evini yapacak parayı biriktirmiş olursun hem de satın aldığın evin kirasını almaya devam edersin” dedim.


Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'in açıklaması şu şekilde:

40 yaşındaki arkadaşım “Küçük bir kasabada ya da köyümde kendime ev yaptırayım” dedi.

“Yaşın daha genç, gel şöyle yap, bugün inşaatın 1,5-2 milyon lira tutar, o parayla 1+1 ev al, 10 bin lira kirası var, kiralar ile her ay altın biriktir veya ne istersen, 10 yıl sonra birikiminle o evi yaptırırsın, evin de sana kalmış olur, 10 yıl sonra hem evini yapacak parayı biriktirmiş olursun hem de satın aldığın evin kirasını almaya devam edersin” dedim.

 

Konutta yeni vergiler geliyor! Bölgesel değerleme yapılacak, gerçek dışı kiralar tespit edilecek!

120 ay vadeli konut kredisi hesaplama tablosu! 850 bin TL'nin aylık taksitleri ne kadar? Yapı Kredi, Akbank, Garanti...

Ev hanımlarına yönelik emeklilik şartları neler? İsteğe bağlı emeklilik şartları...


Geri Dön