01 / 05 / 2024

eve gelen haciz nasıl durdurulur

eve gelen haciz nasıl durdurulur

Alacaklı borcun tahsilini yapamadığı durumlarda borcun tahsili için icra talebi yapılır ve icra takibi başlatılabilir. Peki, eve gelen haciz nasıl durdurulur?

Eve gelen icra nasıl durdurulur?

Borçlunun borcunun ödememesi durumunda alacaktı borcun tahsili için icra talebinde bulunabiliyor. İcra talebi doğrultusunda icra memurları haciz işlemi için eve gelebiliyor. Peki, eve gelen icra nasıl durdurulur?

Benzin, peynir, süt ve yağdan sonra ona da zam geldi.. Eve geldiğinde fazla para ödeyeceksiniz

Türkiye'de başta benzin olmak üzere süt ve yağ gibi temel gıda ürünlerine zam geldi. Ancak zam gelen çok önemli bir ürkün daha var. Eve geldiğinde şaşırmamanız için bakmanız gerekiyor.

10 bin TL deprem yardımına haciz mi geldi? Bu kadarı da olmaz! Bakanlık resmen açıkladı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi dairelerinin Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından verilen 10 bin TL’lik deprem yardımlara haciz koyduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığını ve kamu alacaklarının tahsili için 6 Şubat tarihinden itibaren bölgede hiçbir haciz uygulaması gerçekleştirilme

İzmit'te kripto para üretilen eve baskın yapıldı!

Kocaeli İzmit'te yer alan bir eve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından gerçekleştirilen baskında son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto para üretiminde kullanılan bilgisayar bileşenleri bulundu.

Kardeşlerin mirastaki saklı payı nasıl belirlenir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda babasının hayattayken borçlandığını belirten okuyucu, evine haciz konulmasına karşın evini kardeşine devrettiğini aktardı. Kardeşin evleneceğini ve eve ihtiyacı olduğunu, evden çıkmalarını söylediğini aktaran okuyucu hakkı olup olmadığını sordu.

Şirket alacakları için eve haciz gönderilir mi?

Bir şirketin borçlu olduğu hallerde, haciz işleminin muhatabının o şirketin tüzel kişiliği midir yoksa eve haciz gönderilebilir mi? İşte detaylar...

Eve gelen haciz nasıl durdurulur?

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında okuyucusun sorduğu ''Adıma iki şirket kurmuşlar. İmzaların benimle ilgisi olmadığı ortada. Ancak adıma kurulan şirketlerin borcu nedeniyle evime haciz geldi? Ne yapmalıyım?'' sorusunu yanıtladı.

Vergi borcu için evine haciz konulan kişiden mülkiyet hakkı ihlali davası!

Anayasa Mahkemesi, hissedarı olduğu şirketin vergi borcu sebebiyle yaşadığı eve haciz konulan başvurucunun bireysel başvurusunda ihlal kararı aldı. 

Projeden ev alırken nelere dikkat edilmeli?

İstanbul'da projeden 3+1 daire alan bir vatandaş ödemenin bir miktarını peşin kalan kısmını ise banka kredisiyle yapmak istedi. Eve gelen eksper evin 3 odalı olmadığını ve kredi verilemeyeceğini söyledikten sonra hukuki süreç başlattı.

Leyla Alaton ve Vedat Aksel Alaton’a haciz şoku!

Türkiye'nin önde gelen iş insanlarından olan Leyla Alaton ve Vedat Aksel Alaton’a, hissedarı oldukları Alvimedica’nın bir bankaya olan kredi borcu nedeniyle haciz kararı geldi...

Eve icra gelirse ne alır?

Zamanında ödenmeyen borçlar sebebiyle bankalar başta olmak üzere birçok kurum, haciz işlemi başlatabiliyor. Haciz eve de geliyor fakat ev tamamen boşaltılamıyor, lüzumlu eşyalar haczedilemiyor

Demet Akalın'ın evine haciz geldi!

İflas durumuna gelen Martaş Lojistik'in borçları nedeniyle Demet Akalın ve Okan Kurt çiftinin Beykoz'daki villasına haciz geldi. Akalın'ın evinde bulunan eşyalar için haciz işlemi yapılıyor.

Jeff Bezos eski tekstil müzesini eve çevirdi!

Amazon.com'un kurucusu Jeff Bezos, eski bir tekstil müzesini eve çevirdi. Amerikalı milyarder Washington'ın en büyük evi haline gelen müze için 23 milyon dolar harcadı.

Eve gelen haciz nasıl durdurulur?

Alacaklı borcun tahsilini yapamadığı durumlarda borcun tahsili için icra talebi yapılır ve icra takibi başlatılabilir. Peki, eve gelen haciz nasıl durdurulur?

eve gelen haciz nasıl durdurulur Haberi

eve gelen haciz nasıl durdurulur

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında kendisine yöneltilen ''eve haciz'' konulu soruyu yanıtladı. İşte, Tamer Heper'in yazısı... 

Biz yurtdışında yaşıyoruz. Uzun vadeli taksit yapan bir firmadan ev eşyası almış, bedelini büyük çapta ödemiştik. Çok az bir borç kalmış ama buna karşın anormal bir taleple biz icraya verilmişiz ve yurtdışındaki evimize haciz gelmiş. Haberimiz yok. Böyle bir haciz olur mu? ● O.F. 

Okuyucum alışveriş yaptığı firmanın adını vermiş. Ben şimdilik yazmıyorum. Belki bir ihtimal sulhen anlaşma olur diye. Firmalar bazen hata yapabiliyor ancak sonradan hatasını anlayıp telafi edebiliyor.

Ama bu arada yaptığım küçük bir araştırma ile de bu firma hakkında bu kabil şikayetlerin bulunduğunu da öğrendim.

Yine de tedbirli davranıp isim vermiyorum. Okuyucumun durumuna gelince; kendisi yurtdışında yaşıyor, buna göre de taksitlerini ödediğine...