27 / 04 / 2024

Eve gelen haciz nasıl durdurulur?

Eve gelen haciz nasıl durdurulur?

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında okuyucusun sorduğu ''Adıma iki şirket kurmuşlar. İmzaların benimle ilgisi olmadığı ortada. Ancak adıma kurulan şirketlerin borcu nedeniyle evime haciz geldi? Ne yapmalıyım?'' sorusunu yanıtladı.



Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında okuyucusun sorduğu ''Adıma iki şirket kurmuşlar. İmzaların benimle ilgisi olmadığı ortada. Ancak adıma kurulan şirketlerin borcu nedeniyle evime haciz geldi? Ne yapmalıyım?'' sorusuna cevap verdi. İşte o yazı...

Eve gelen haciz nasıl durdurulur?

Adıma iki şirket kurmuşlar. İmzaların benimle ilgisi olmadığı ortada. Ancak adıma kurulan şirketlerin borcu nedeniyle evime haciz geldi? Ne yapmalıyım?

En kısa zamanda Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmanız gerekiyor ve icra dosyalarını belirleyerek bu dosyalar için süresini geçirmediyseniz itiraz etmenizi, geçirdiyseniz de menfi tespit davası (borçlu olmadığınızın tespiti davası) açmanız gerekiyor. Ayrıca cebri icra usulüyle veya başka bir nedenle bir ödeme yapılması halimde istihkak davası açıp ödediğiniz bedelin iadesini isteyebilirsiniz. 

Haciz harcı 2021!

Haczedilen gayrimenkullerin satışı için yeni teklif!


Geri Dön