28 / 04 / 2024

Eve hacizde son durum

Eve hacizde son durum

Borçlu olan bir kişinin,borcunu ödememesi halinde alacaklı dava açıp,icrayla eve gelebiliyor.Peki icra eve ne zaman gelir?Eve gelen İcra memuru hangi eşyaları haczedebilir?

Haciz eve gelir mi?

Borcu olan bir kimsenin, borcunu alacaklı kişiye ödememesi halinde, alacaklı kişi icra müdürü ile birlikte, haciz işlemlerine başlayabiliyor.Peki,haciz eve gelir mi?Haciz talep örneği nasıl yazılır?

Eve haciz kalktı mı?

Yargıtay Kararı kapsamında eve haciz konusu ele alınıyor. Peki, eve haciz gelir mi? Eve haciz var mı? Eve haciz devam ediyor mu? İşte eve haciz ile ilgili merak edilenler...

Kiracılar dikkat! Eve zarar veren kiracıdan hasar masrafı nasıl alınır?

Son zamanlarda ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar yaşanan sıkıntılar gündemdeki yerini koruyor. Bir kiracının eve zarar vermesi durumunda hasar masrafını ne zaman ödeyeceği sorulan sorular arasında yer almakta. Kiracı hasarı hemen karşılamak zorunda mı? İşte ayrıntılar...

Yargıtay'dan milyonlarca emekliye müjde! Emekli maaşına hacizde son dakika gelişmesi! Hemen bakın! 

Yargıtay, nafaka kesintisi yapılmakta olan emekli maaşına ayrıca prim borcu nedeniyle SGK tarafından konulan haczin kaldırılmasına karar verdi. Yüksek mahkeme, net asgari ücretin altında kalan emekli maaşında nafaka dışında prim borcu için kesinti yapılmasını kanuna aykırı gördü. İşte Yargıtay'ın ve

Kamu işçileri zammında son dakika gelişmesi! Kamu işçilerinin maaşına ne kadar zam gelecek? 

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü ile ilgili yarın görüşme gerçekleştirileceğine dikkat çekerek bir son dakika açıklamasında bulundu. İşte Atalay'ın o açıklamaları...

İzmit'te kripto para üretilen eve baskın yapıldı!

Kocaeli İzmit'te yer alan bir eve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından gerçekleştirilen baskında son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto para üretiminde kullanılan bilgisayar bileşenleri bulundu.

Konut kredi faiz oranlarında son durum ne oldu?

2020 yılına girilmesiyle beraber hayalindeki eve kavuşmak isteyenlerde konut kredisi faiz oranlarını merak ediyor. Peki Konut kredi faiz oranlarında son durum ne oldu?

Ev sahibi kiracı anlaşmazlığına mahkemeden son nokta!

İstanbul Kadıköy'de ev sahibi kiracı anlaşmazlığı mahkemeye taşındı. Kiracı 5 yıldır oturduğu eve, aylık bin 365 lira ödüyordu. Ev sahibi evin değerinin 2 bin 500 lira olduğunu söyleyip fiyatı artırmak istedi. Olaya son noktayı mahkeme koydu. 

Marina Ankara’da Fırsatlarla Dolu Kazanç Festivali’nde son 45 daire!

Marina Ankara projesinde başlayan Kazanç Festivali ile Sinpaş Yapı Ankaralılara hayal ettikleri eve sahip olmaları için kaçırılmayacak son fırsatı sunuyor.

Dekar Asmalı Bahçeler’in son etabı teslim edildi!

“Her eve bir bahçe” anlayışıyla Dekar DK tarafından Bahçeşehir’de 50 bin metrekarelik alan üzerinde inşa edilen Dekar Asmalı Bahçeler’in son etabıda zamanında teslim edildi.

Eve gelen hacizde neler alınır?

Takip hukukunda, esas olan borcundan dolayı borçluyu cezalandırmak onu ve ailesini çevreye rezil etmek değil borcun ödenmesi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, eve gelen hacizde neler alınır?

Makyol Yaşam lansman kampanyasının son günü Marmara park AVM'de!

Makyol Yaşam Beylikdüzü, lansmana özel cazip fiyat kampanyasının son günü 2 Kasım 2014 tarihinde Marmara Park AVM’de yüzde yüz bir eve sahip olmak isteyenlerle buluşuyor.

İstanbul Sarayları'nda son 40 eve özel yüzde 10 indirim!

Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı projesi olarak hayata geçirilen Sinpaş İstanbul Sarayları projesinde yer alan kampanyaya göre son 40 eve özel yüzde 10 indirim imkanı sağlanıyor. Projede satışlar devam ediyor...

Eve haciz gelmesi kalktı mı?

Yargıtay eve haciz konusunda bazı düzenlemeler yapıyor. Bu karar sonucunda eve haciz gelmesi kalktı mı? Yapılan düzenlemenin içeriği neleri kapsıyor? Eve hacizde yapılan değişiklikler neler?

Eve haciz gelmesi 2014!

Eve haciz gelmesi durumunda hangi eşyalara el konulabilir? Eve haciz gelmesinde ki son değişiklikler neler? Eve haciz gelmesi hakkında yapılan düzenlemenin içeriği ne? Eve haciz gelmesi 2014!

Eve hacizde son durum Haberi

Eve hacizde son durum

İcra eve ne zaman gelir?

Alacaklının borcunu ödemeyen kişiye dava açılıp,İcra memurları eve gönderilebiliyor.İcra memurluğa giden alacaklı borçlu kişi için tebligat gönderiyor.Tebligatta yazanlara bağlı kalmakla birlikte haciz işlemi için icra memuru 3 gün içinde eve gidiyor.


İcra müdürü haczi kendi yapabileceği gibi yardımcı veya katiplerinden birine de yaptırabiliyor.Borçlu haciz sırasında malın bulunduğu yerde bulunmuyor.Haczi yapan memur, borçlunun üzerinde para, kıymetli evrak, altın veya gümüş veya diğer kıymetli şey­leri sakladığını anlar ve borçlu bunları vermekten kaçınırsa, borçlunun şahsına karşı kuvvet istimal edilebiliyor.


Haciz işlemi uygulanabilcek malların borçlu ile aynı çatı altında yaşayan aile bireyleri için, gerekli olan her türlü ev eşyası haczedilmeyerek  kendilerine bırakılması gerekiyor.Ancak gerekli eşya da olsa aynı amaçla kullanılan birden fazla eşya olması halinde bunlardan biri dışında diğerlerinin haczedilebiliyor.


Haczi caiz...