02 / 05 / 2024

Eve icra nasıl gelir

Eve icra nasıl gelir

Borçlunun borcunu ödememesi durumunda alacaklı borcunun tahsilini isteyebiliyor. Borcun tahsilinin yollarından bir tanesi de icra takibi oluyor. İcra takibi nasıl gerçekleşir? Peki, eve icra nasıl gelir?

İcralık borçlar nasıl silinecek? Hangi icralık borçlar silinecek? İcra affı ne zaman olacak?

6 milyon vatandaşa ait borçların tam iki bin liralık kısmı devlet tarafından ödecek. Peki, icra borçları nasıl kapatılacak, nereye müracat edilecek, hangi icra borçları silinecek?

Cebri icra nedir? Cebri icra nasıl yapılır?

Cebri icra nedir? Cebri icra nasıl yapılır? sorularının cevapları merak ediliyor. İşte Cebri icra nedir? Cebri icra nasıl yapılır? detayları!

Kira sözleşmesi bitince kiracı nasıl çıkarılır?

Kiracıların ve ev sahiplerinin kiraladıkları eve dair merak ettiği pek çok soru var. Onlardan biri de kira sözleşmesi bitince kiracı nasıl çıkarılır? İşte o soruların yanıtları!

Elektrik aboneliği nasıl yapılır? Elektrik aboneliği 2022 ücreti ne kadar?

Yeni bir eve taşınırken, iş yeri açarken veya inşaatı yeni bitmiş bir yapı için sıfırdan elektrik abonelik başvurusu yapılması gerekiyor. Peki, elektrik aboneliği nasıl yapılır? Elektrik aboneliği 2022 ücreti ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Ev alacaklar dikkat! Konut kredisi hesaplama nasıl yapılır?

Herkes kendisine ait güzel bir eve sahip olmak istiyor. Ev sahibi olmak isteyen vatandaşların ilk tercihi konut kredisi çekmek oluyor. Peki konut kredisi nasıl hesaplanır? İşte detaylar...

İnşaat işçileri koronavirüse karşı nasıl önlem almalı?

Koronavirüs salgını nedeniyle çalışma hayatı eve taşındı. Şantiyelerde ise çalışma hayatı devam ediyor. Agra Dönüşüm Yönetim Kurulu Başkanı ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı Mimar Nihat Şen, koronavirüse karşı nasıl önlem alınması gerektiğiyle ilgili bilgiler verdi.

Eve gelen haciz nasıl durdurulur?

Alacaklı borcun tahsilini yapamadığı durumlarda borcun tahsili için icra talebi yapılır ve icra takibi başlatılabilir. Peki, eve gelen haciz nasıl durdurulur?

Kiracı depozito hesabı nasıl yapılır?

Mesken ve işyeri gibi kiralamalarda kiracı, eve taşınırken ilk kirayı ve depozitoyu peşin ödüyor. Peki, kiracı depozito hesabı nasıl yapılır?

Kiracıya icra takibi nasıl yapılır?

Kira borcunu ödemeyen kiracıya mal sahibi icra takibi başlatabiliyor. İcra İflas Kanunu 269. maddesine göre kiracı aleyhine tahliye talepli icra takibi yapılıyor. Peki, kiracıya icra takibi nasıl yapılır?

Kooperatif yönetim kurulu nasıl kurulur?

Kanun ve anasözleşme hükümleri içinde kooperatifin faaliyetini yöneten ve onu temsil eden icra organ kooperatif yönetim kurulu oluyor. Kooperatif yönetim Kurulu en az üç üyeden kuruluyor. Peki, kooperatif yönetim kurulu nasıl kurulur?

Ruhsatsız eve nasıl ruhsat alınır?

İnşaat ruhsatı; imar kanununa uygun bir şekilde inşaat yapımına başlama izni verilen belgeye olarak tanımlanıyor. Peki, ruhsatsız eve nasıl ruhsat alınır?

Konut kredisi ekspertiz raporu nasıl hazırlanır?

Ekspertiz süreci, konut kredisiyle hayallerindeki eve ulaşmak isteyenlerin en çok merak ettiği konulardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Peki, konut kredisi ekspertiz raporu nasıl hazırlanır?

Haciz talebi nasıl açılır?

Alacaklı borcun tahsilini yapamadığı durumlarda borcun tahsili için icra talebinde bulunulabiliyor. İcra talebi doğrultusunda icra memurları haciz işlemi için eve gelebiliyor. Peki, haciz talebi nasıl açılır?

Eve icra nasıl gelir Haberi

Eve icra nasıl gelir

Eve icra nasıl gelir?

Borçlu bir kimsenin, borcunu alacaklıya ödememesi halinde "Eve haciz gelmesi" söz konusu olabiliyor. Haciz işlemi, borçlu kimsenin evinde bulunan menkul mallar üzerinde uygulanabilirken, varsa gayrimenkulleri üzerine de uygulanabiliyor.


Malların rayiç bedelleri belirlenerek, söz konusu borcun belirtilen süre zarfı içinde ödenmemesi halinde satışa sunuluyor. Yapılan satış işleminden elde edilen gelir ile alacaklıya olan borç kapatılıyor. Alacaklının haciz talebinde bulunması için ilk olarak İcra Müdürlüğü'ne başvuruda bulunması gerekiyor. İcra Müdürlüğü bu talep doğrultusunda borçluya ödeme emri bildirisi yapıyor.


Bu bildiri kapsamında borçlu tebligatta yazılı olanlara uyması gerekiyor. Bu tebligatta, ödeme emrinin alınmasından sonra belirtilen süre içinde ilgili kuruma ödeme yapılması gerektiği, itiraz hakkının olduğu, mal beyanında bulunulması için başvuru yapılması gerektiği yazılı belirtiliyor.


Tebligat eline ulaşan borçlu, bu bildirimlere uymaz ise...