05 / 05 / 2024

eve sonradan balkon ekleme

eve sonradan balkon ekleme

Balkonsuz olarak inşa edilen bir eve sonradan balkon eklemek mümkün olabiliyor. Ancak bunun yapılabilmesi için gerekli izinlerin alınması ve mimari projenin yapılmış olması gerekiyor. Peki, eve sonradan balkon nasıl yapılır?

Çinlilerden konut krizine ‘balkon ev’ çözümü… Bir balkonda, tuvalet, mutfak hepsi var!

Artan konut fiyatları, yüksek kiralar ve kredi faizlerinin tavan yapması nedeniyle ev sahibi olmak her geçen gün zorlaşırken, Çinliler’den konut krizine balkon ev çözümü geldi. Balkonların eve dönüştürüldüğü modelde yaşam alanı iyice küçüldü. Peki Türk vatandaşları bu modele ne dedi?

Binaya sonradan balkon yapılabilir mi?

Hürriyet köşe yazarı Oya Armutçu bugünkü yazısında binaya sonradan balkon yaptırılıp yaptırılamayacağını yazdı...

Eve sonradan balkon nasıl yapılır?

Balkonsuz olarak inşa edilen bir eve sonradan balkon eklemek mümkün olabiliyor. Ancak bunun yapılabilmesi için gerekli izinlerin alınması ve mimari projenin yapılmış olması gerekiyor. Peki, eve sonradan balkon nasıl yapılır?

İkinci eve ev teşvik desteği yapılacak mı?

Mesken almak isteyen kimselere devletten destek geliyor. Henüz yürürlüğe girmeyen ve kanun çalışmaları devam eden uygulama, vatandaşları ev almaya teşvik edici bir amaç taşıyor. Peki, işkinci eve ev teşvik desteği yapılacak mı?

Çukurova Balkon Soğanlık satılık!

Çukurova Balkon Soğanlık satılık daire fiyatları 240 bin TL'den başlangıç gösteriyor. Toplam 244 tane konutun yer aldığı proje Kentplus Residence'a yakın bir bölgede ve Kartal Adliye Sarayı'nın karşısında yükseliyor.

Çukurova Balkon Kartal Evleri iletişim!

Çukurova Balkon Kartal Evleri iletişim bilgilerine haberimizden ulaşabilirsiniz. Çukurova Gayrimenkul bünyesinde Kent Yapı imzası ile inşa edilen konut projesi 2 blok halinde hayata geçiriliyor.

Kartal Çukurova Balkon ödeme seçenekleri!

İstanbul Anadolu Yakası Kartal'da inşa edilen Çukurova Balkon Evleri'nde çeşitli sosyal donatı alanlarına yer veriliyor. Proje 7 bin metrekare alan üzerinde yükseliyor. İşte Kartal Çukurova Balkon ödeme seçenekleri...

Çukurova Balkon fiyatları ne kadar?

Yüzde 1 peşinat ile ödeme yapılabilen Çukurova Balkon Rezidans 1+1'den 4+1'e kadar farklı daire seçeneklerinden oluşuyor. Proje 2 blok halinde yükseliyor. Peki Çukurova Balkon fiyatları ne kadar?

Soğanlık Çukurova Balkon fiyat listesi!

İstanbul Kartal Soğanlık'ta hayata geçen Soğanlık Çukurova Balkon projesi 244 daireden meydana geliyor. Projenin ruhsatı Şubat ayı civarında alınacak. İşte Soğanlık Çukurova Balkon fiyat listesi...

Çukurova Balkon Evleri telefon!

Çukurova Balkon projesi Çukurova Gayrimenkul tarafından hayata geçiriliyor. Proje İstanbul'un Kartal ilçesinde 2 blokta 244 daire olarak inşa ediliyor. Çukurova Balkon Evleri telefon numarası haberimizde bulunuyor...

Çukurova Balkon ödeme seçenekleri!

Kentplus Residence'a yakın bir bölgede ve Kartal Adliye Sarayı'nın karşısında hayata geçirilen Çukurova Balkon Evleri 'nde satışlar devam ediyor. İşte Çukurova Balkon ödeme seçenekleri...

Kartal Çukurova Balkon daire fiyatları!

Firma bünyesinde kredi ya da banka kredisi ile ödeme yapılabilen Çukurova Balkon Rezidans 7 bin metrekare arsa alanı üzerinde inşa ediliyor. İşteKartal Çukurova Balkon daire fiyatları...

Çukurova Balkon Kartal iletişim!

Çukurova Gayrimenkul bünyesinde Kent Yapı imzası ile hayata geçirilen Çukurova Balkon Evleri 244 adet daireden meydana geliyor. Çukurova Balkon Kartal iletişim bilgileri haberimizde yer alıyor.

eve sonradan balkon ekleme Haberi

eve sonradan balkon ekleme

Eve sonradan balkon nasıl yapılır?

Balkonsuz olarak inşa edilen bir eve sonradan balkon eklemek mümkün olabiliyor. Ancak bunun yapılabilmesi için gerekli izinlerin alınması ve mimari projenin yapılmış olması gerekiyor.


Aksi halde,  iskanı olan bir yapıda onaylı mimari projeye aykırı olarak yapılacak her türlü inşai faaliyet kaçak muamelesi görüyor. Bu nedenle, onaylı mimari projesinde balkon olmayan bir yapıya balkon yapmak için gerekli prosedürü uygulamak gerekiyor.


Bunun için öncelikle, kat maliklerinin olurunun alınmış olması ve akabinde belediyeye müracaat edilmesi gerekiyor. Kat maliklerinin rızası olmadan Kat Mülkiyeti Kanununa göre, böyle bir yapısal değişiklik yapılamıyor.


İzin alınmadan yapılan değişiklikler, belediyeye şikayet edilebileceği gibi, konu ile ilgili olarak Sulh Hukuk Mahkemelerinde de dava açılabiliyor.


Bağımsız bölüm ilavesi:

Anagayrimenkulün üstüne kat ilavesi veya mevcut çekme kat yerine tam kat yapılması veya...