02 / 05 / 2024

evimi satınca ne kadar vergi öderim

evimi satınca ne kadar vergi öderim

Gayrimenkulün edinim tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılması halinde değer artış kazancı vergisi de ödeniyor. Siz de "5 yıl içerisinde evimi satarsam ne kadar vergi öderim?" diyorsanız işte yanıtı..

Kızılbük Thermal Wellness Resort'ta bugüne kadar 26 bin 919 adet devre mülk satıldı! 5.7 milyar TL'lik ciro!

Kızılbük GYO Marmaris Sinpaş Kızılbük Thermal Wellness Resort projesinde, bugüne kadar yapılan satış rakamı açıklandı. Peki satışlardan ne kadar ciro elde edildi? İşte o rakamlar... 

Dolar 29 liraya tırmanıyor! Bugün dolar alış satış fiyatı ne kadar? 23 Kasım Perşembe dolar ne kadar oldu?

Dolar/TL kurunda sınırlı yükseliş devam ediyor. Haftanın dördüncü işlem gününde dolar kuru 29 lira rekoruna doğru tırmanıyor. Peki dolar alış satış fiyatı bugün ne kadar oldu? Dolar kaç lira? 23 Kasım 2023 dolar/TL kuru.

Dolar/TL kuru bugün 27,50 TL sınırına dayandı! 29 Eylül 2023 dolar/TL alış satış fiyatı ne kadar?

Dolar/TL kuru haftanın son işlem gününde yükselişe geçerek 27,50 TL sınırına dayandı. Peki 29 Eylül 2023 dolar/TL alış satış fiyatı ne kadar?

Euro bugün ne kadar? 31 Temmuz Euro/TL kuru alış-satış fiyatları ne kadar, bugün döviz kuru kaç TL?

Euro/TL kuru alış-satış fiyatları 31 Temmuz 2023 Pazartesi günü döviz bürolarına giderek euro alım ve satımı yapmak isteyenler tarafından takip ediliyor. Peki Euro ne kadar? 31 Temmuz Euro/TL kuru alış-satış fiyatları ne kadar, bugün döviz kuru kaç TL?

Altın gözünü açtı! Yükseliş başladı! Gram altın alış satış ne kadar oldu?  21 Haziran 2023 altın fiyatları

Altın fiyatları, Merkez Bankası faiz kararı öncesi yükselişe geçti. Altın gözünü açtı. Peki gram altın alış satış fiyatı ne kadar oldu? Çeyrek, yarım ve tam altın ne kadar? 21 Haziran 2023 canlı altın fiyatları.

Vergisiz cep telefonu satışları ne zaman başlayacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Seçim Beyannamesinde gençlere cep telefonu ve bilgisayar alımlarında gençlere yönelik vergi muafiyeti olacağını açıkladı. Peki, Vergisiz cep telefonu satışları ne zaman başlayacak? İşte detaylar...

TOGG satış fiyatı ne kadar? TOGG ne zaman satışa çıkacak? TOGG ön sipariş nasıl verilir?

TOGG’un satış fiyatı açıklandı mı, TOGG satış fiyatı ne kadar? TOGG ne zaman satışa çıkacak? soruları hız kazandı. İşte merak edilen detaylar!

Otomobile peş peşe gelen zamlara yenisi eklendi! Dacia’nın yeni satış fiyatları ne kadar oldu?

Yeni senenin ilk günlerinden itibaren en fazla zamlanan ürünler arasında yer alan otomobildeki fiyat artışları devam ediyor. Son olarak otomotivdeki zam furyasına Dacia da katıldı. Peki bu otomobilin hangi modeline ne kadar zam geldi, yeni satış fiyatları ne olacak?

Tesla Wireless Charging Platform'un etiket fiyatı ne kadar? Ne kadara satılıyor?

Aynı anda 3 cihazı şarj edebilen Tesla Wireless Charging Platform ne zaman satışa çıktı? Teknik özellikleri ve satış fiyatı ne? İşte detaylar...

TOGG satış fiyatı ne kadar?

TOGG ilk yerli otomobil gündemi meşgul eden konulardan biridir. Özellikle satış fiyatı. Peki TOGG satış fiyatı ne kadar? İşte detaylar!

Dolar/TL 29 Nisan 2022 kaç lira? Dolar alış satış fiyatı ne kadar? Analistlerden gelen dolar yorumları...

Dolar/TL milyonlar tarafından yakından takip ediliyor. Dolar fiyatları yükselmeye devam ederken bugün sabit kaldı. Peki bugün dolar/TL ne kadar? Dolar alış satış fiyatı kaç lira? Analistlerden gelen dolar yorumları neler? İşte 29 Nisan 2022 dolar/tl kuru...

Emlak Konut GYO, 2021'de ne kadarlık satış gerçekleştirdi?

Emlak Konut GYO, 31 Aralık 2021 tarihli gelir tablosunu yayınladı. Peki Emlak Konut GYO'nun yurt içi satışları ve net satışları ne kadar oldu? İşte ayrıntılar...

Şile Belediyesi'nden büyük fırsat! 60 adet arsa satıyor!

İstanbul ili Şile Belediyesi tarafından, İstanbul ili, Şile ilçesi, Balibey Mahallesi'nde yer alan 60 arsa satışa sunuldu. Peki satışa sunulan arsaların büyüklüğü kaç metrekare? Arsaların satış fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar...

evimi satınca ne kadar vergi öderim Haberi

evimi satınca ne kadar vergi öderim

Evimi satarsam ne kadar vergi öderim?

Bir eviniz olduğunu ve evinizi satmak istediğinizi düşünelim. Bu durumda eski malik olarak ne zaman ev ne kadar vergi ödemek ile mükellef olursunuz? Ödeyeceğiniz diğer masraflar neler olur?


Öncelikle tapu dairesinde yapılan devir işlemi için satıcı olarak binde 20 oranında tapu harcı ödemeniz gerekiyor. Bu harç, taşınmaz malın gerçek satış bedeli üzerinden hesaplanıyor.


Ayrıca, satışın yapıldığı sene evin emlak vergisi mükellefiyeti de eski malikte oluyor. Örneğin satışın 2015 yılında gerçekleştiğini düşünelim. Bu durumda, 2015 yılına ait emlak vergisi ödemelerini yapmanız gerekiyor.


Ayrıca gayrimenkulün edinim tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılması halinde değer artış kazancı vergisi de ödeniyor. Siz de "5 yıl içerisinde evimi satarsam ne kadar vergi öderim?" diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Değer artış kazançlarının beyan konusu edilip...