05 / 05 / 2024

evin amortisman oranı

evin amortisman oranı

Taşınmaz üzerindeki iktisadi kıymetin değerinde meydana gelen azalmaya amortisman deniyor. Amortisman devlet tarafından her yıl belirleniyor. İşte, gayrimenkulde amortisman oranı!

Evin amortisman oranı!

Amortisman; binalarda duran bir malın yıpranma ya da teknik gelişmelerden kaynaklanan eskime nedeniyle değerinden düşmesi olarak tanımlanıyor. Peki evin amortisman oranı nasıl hesaplanır? İşte yanıtı...

Bu uygulamalar 'Kirada evin mi var derdin var' dedirtiyor! Ev sahipleri dikkat!

Ev sahipleri, kiracılarıyla tahliye ve kira artış oranı konusunda anlaşmazlıklar yaşıyor. 8 bin 129 takipçili Hukukbil isimli kullanıcı, 'Kirada evin mi var derdin var' dedirten uygulamaları sıraladı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

2021 Ocak'ta 1.000 TL olan evin kirası şimdi 8 bin 300 TL olacaktı! Yüzde 25 zam sınırı bir fiyasko oldu!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan zam tartışmaları gündemden düşmüyor. Konuyla ilgili bir hesaplama yapıldı ve yüzde 25 zam sınırı olmasaydı 1.000 TL'lik evin kirası, BETAM oranı ile artırılsaydı 8.300 TL olacaktı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Konutta amortisman süresi kısalıyor! 

Gayrimenkul yatırımlarında en önemli faktör amortisman süresidir. Alınan evin kiraya verilmesi durumunda, satış fiyatının kaç senede geri kazanılacağı hesaplanarak bu süre belirleniyor. 

Türkiye'deki emlak yatırımlarında amortisman süresi 19,5 yıl!

Türkiye Satılık Konut Fiyat Endeksi Aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 0,02 azalırken, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 5,79 oranında artış kaydetti. Aralık ayında amortisman süresi ülke düzeyinde 19,5 yıl, yıllık brüt getiri oranı ise yüzde 5,24 olarak açıklandı. 

Tapu harçlarının oranı değişiyor!

Vergi oranı belirleme yetkisini konuta da geliyor. Tapu harçlarının oranı evin konumuna, bulunduğu şehire, ilçeye caddeye hatta sokağa göre değişecek.

Gayrimenkulde amortisman oranı!

Taşınmaz üzerindeki iktisadi kıymetin değerinde meydana gelen azalmaya amortisman deniyor. Amortisman devlet tarafından her yıl belirleniyor. İşte, gayrimenkulde amortisman oranı!

Binalarda amortisman oranı 2015!

Duran binalarda aşınma ve eskime nedeniyle oluşan değer düşüşüne amortisman deniyor. Amortisman hesabında kullanılacak olan oranlar devlet tarafından her yıl belirleniyor. İşte, binalarda amortisman oranı 2015!

Amortisman sınırı 2015!

Amortisman duran binalarda aşınma ve eskime nedeniyle oluşan değer düşüşü olarak tanımlanıyor. Amortisman oranı ise,yıpranma payı olarak biliniyor. İşte, amortisman sınırı 2015!

Amortisman oranları 2015!

Amortisman değer kaybı olarak biliniyor. Amortisman oranı ise yıpranma payı anlamını taşıyor. Amortisman oranları her yıl yeniden belirleniyor. İşte, amortisman oranları 2015!

Hangi ev daha kârlı?

Tüketicilerin konut alımında en çok dikkat ettikleri konuların başında ' amortisman süresi ' geliyor. Bir evin amortisman süresi ne kadar kârlı olacağının göstergesi aynı zamanda.

Amortisman nedir nasıl hesaplanır?

Binalarda duran bir malın yıpranma ya da teknik gelişmelerden kaynaklanan eskime nedeniyle değerinden düşmesine ne deniyor? Amortisman oranı yıpranma payı olarak ifade ediliyor. Peki, amortisman nedir nasıl hesaplanır?

Emlak vergisi oranı 2014!

Emlak vergisi kapsamında büyükşehirlerde oranlar yüzde 100 artırımlı olarak uygulanıyor. Peki 100 bin TL'lik bir evin normal yöre sınırları içerisinde olması halinde emlak vergisi ne kadar olur? İşte emlak vergisi oranı 2014..

İşyeri olarak kiraya verilen evin emlak vergisi!

İşyeri olarak kiraya verilen evin emlak vergisi hangi oran üzerinden hesaplanır? İşyeri olarak kiraya verilen ev için sıfır oranlı emlak vergisi uygulanabilir mi? İşte işyeri olarak kullanılan meskenin vergisi...

evin amortisman oranı Haberi

evin amortisman oranı

Gayrimenkulde amortisman oranı!


Ticari kazancın tespitinde yer alan önemli gider kalemlerinden biri de amortisman gideri olarak ifade ediliyor.  Taşınmaz üzerindeki iktisadi kıymetin değerinde meydana gelen azalmaya amortisman deniyor.  


Amortisman uygulaması, taşınmaz üzerindeki  iktisadi kıymetin değerinde meydana gelen azalmanın gider/maliyet unsuru olarak kayıtlara alınması olarak biliniyor. 


Binaların yıpranma oranına amortisman sınırı deniyor. Devlet tarafından her yıl sonunda, bir sonraki yıla ilişkin amortisman hesaplamalarına dahil edilecek tutarlar belirleniyor. İşte, 2015 yılı amortisman oranları!


Gayrimenkullerde amortisman oranı!


Amortismana Tabi İktisadi Kıymetler Faydalı Ömür (Yıl) Normal Amortisman Oranı


Binalar

Ticari, sınai, zirai ve mesleki işletmelerin idare binaları ile bunların sağlık ve sosyal hizmetlerinde kullandıkları binalar, ticarethane, muayenehane, yazıhane, banka, sigorta, pansiyon, otel, okul, hamam, banyo binaları, tiyatro ve benzeri eğlence yerleri, depo, ardiye, kapalı spor sahaları binaları,...