02 / 05 / 2024

evin satıldığı senenin emlak vergisi

evin satıldığı senenin emlak vergisi

Evin satıldığı sene emlak vergisini kim öder? Evini satanlar sattıkları yıl emlak vergisi öder mi? İşte emlak vergisi ile ilgili merak edilen soruların yanıtı bu haberde...

Bu ay borsalarda 19 bin tondan fazla fındık satıldı! Fındık fiyatları ne kadar oldu? Son dakika borsa rakamları! 

Giresun Ticaret Borsası, bu senenin Ağustos ayında  borsalarda 19 bin 496 ton fındık satıldığını duyurdu. Peki bugün hangi borsada fındık fiyatları kaç TL oldu? İşte 6 Ekim 2023 fiyat listesi...

Heath Ledger’ın oturduğu binadaki çatı katı 49 milyon dolara satıldı!

New York'un merkezinde, Soho'da Heath Ledger’ın yaşamını kaybettiği binadaki tripleks çatı katı 49 milyon dolara satıldı. 8 bin metrekare büyüklüğündeki konutun gizemli alıcısının kimliği paylaşılmadı. Evin, 6 terası ve özel bir asansörü bulunuyor.

Altın Kızlar dizisinin çekildiği ev satıldı!

Golden Girls (Altın Kızlar) adlı dizisinin çekildiği ev satıldı. ABD'nin Los Angeles kentinin gözde bölgeleri arasında yer alan Brentwood'daki evin yeni sahibi 4 milyon 620 bin dolar veren kişi oldu.

Temmuz'da yabancılara 2 bin 772 konut satıldı!

Temmuz ayında uluslararası yatırımcıya toplamda 2 bin 772 konut satıldı. Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği (GİGDER) Başkanı Ömer Faruk Akbal, uluslararası yatırımcıya konut satışında geçen senenin aynı dönemine göre bir azalma olsa da pandemiye rağmen satışların iyi gittiğini belirtti.

Antalya’da 9 ev Bitcoin ile satıldı!

Antalya’da 9 ev Bitcoin yönetimiyle satıldı. Bu alanda ilklerin biri gerçekleşmiş oldu. 9 adet evin bedelinin en az 70 BTC olduğu belirtiliyor.

Marilyn Monroe'nun evi satıldı!

Hollywood yıldızı Marilyn Monroe'nun California’nın Brentwood bölgesindeki evi satıldı. 6.9 milyon dolar paha biçilen evin satışı 7,25 milyon dolara gerçekleşti.

İngiltere'deki West Heslerton Köyü 20 milyon sterline satıldı!

21 odalı bir malikane, bir bar, bir benzin istasyonu ve 43 evin yer aldığı İngiltere'deki West Heslerton Köyü 20 milyon sterline satıldı.

Donald Trump'ın doğduğu ev 2.14 milyon dolara satıldı!

ABD Başkanı Donald Trump'ın doğduğu ev satıldı. New York Queens bölgesinde yer alan evin 2.14 milyon dolara satıldığı öğrenildi.

Astrid Lindgren’in kır evi 1 krona satıldı!

30 milyon kron harcanarak bir kültür merkezine dönüştürülen ev Astrid Lindgren’in akrabalarına ait bir şirkete 1 krona satıldı. Evin yeni sahibi yeni sahibi, kırevinin 15 milyon kron tutarındaki borçlarını da ödeyecek.

Robin Williams'ın Napa Vadisi'ndeki evi satıldı!

2014 yılında canına kıyan ünlü aktör Robin Williams'ın Napa Vadisi'ndeki evi sonunda satıldı. Williams'ın ölümünden üç ay önce satışa çıkardığı evi artık Fransız bir ailenin oldu. Evin yeni sahipleri bu görkemli yapı için 18.1 milyon dolar ödedi.

Kiradaki evin satılması!

Kirada oturduğunuz evin satıldığını farz edelim. Bu durumda ne olacak? Yeni ev sahibi kontrat süresi bitmemesine rağmen kiracısını evden çıkarabilme hakkına sahip mi? İşte yanıtı...

Kira kontratı bitmeden evin satılması!

Kiracısınız ve yaşamınızı sürdürdüğünüz konut, ev sahibi tarafından satıldı. Bu durumda ne yapacağınızı bilmiyorsunuz. İşte kira kontratı bitmeden evin satılması hususunda bilmeniz gerekenler...

TOKİ Sulukule Evleri satış ihalesinde 19 evin hepsi satıldı!

TOKİ Sulukule Evleri satış ihalesinde, satışa sunulan 19 konutun tamamı, 450 bin TL ile 560 bin TL arasındaki fiyatlarla satıldı...

evin satıldığı senenin emlak vergisi Haberi

evin satıldığı senenin emlak vergisi

Evini satanlar emlak vergisi öder mi?

Emlak vergisi kapsamında merak edilen hususlar arasında yeni satılan evin emlak vergisini kimin ödeyeceği, yeni ev sahibinin vergi mükellefiyetinin ne zaman başlayacağı gibi sorular bulunuyor.


Peki evini satanlar emlak vergisi öder mi? Evini satanlar emlak vergisi öder mi? Evi yeni satın alanların mükellefiyeti ne zaman başlayacak, diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


2014 yılında evini satanlar; o gayrimenkulü hangi ayda sattıkları dikkate alınmaksızın, sattıkları gayrimenkulün 2014 yılına ait emlak vergisinin tamamını ödemeleri gerekiyor.


2014 yılı içinde satılan gayrimenkul ile ilgili belediyeye bir dilekçe ile başvurarak, gayrimenkullerini sattıklarını bildirmeleri gerekiyor. Böylece sonraki senelerin vergi mükellefiyet kaydı silinmiş oluyor.


2014 emlak vergisi ödeme zamanları:

1. taksit zamanı: Mart, Nisan ve Mayıs ayları

2. taksit zamanı: Kasım ayı


2014 emlak vergisi ödeme yeri:

Emlak vergisi için ödemeler,...