02 / 05 / 2024

evin takas edilmesi

evin takas edilmesi

Taşınmaz mal sahipleri, bir başka taşınmaz sahibi ile tapu değiş tokuşu yapmak isteyebiliyor. Peki, ev takası nasıl yapılır? Ev takası yapmak yasal mı? İşte evin takas edilebilmesi için gerekenler..

Ev sahipleri ve kiracılar arasında tahliye kavgası! Evi boşaltmak için 4 milyon lira istedi!

Kiracılar ve ev sahipleri arasındaki sorunlar her geçen gün büyüyor. Şimdi de aralarında evin tahliye edilmesi konusunda kavgalar çıkmaya başladı. Bir kiracı evi boşaltması için ev sahibinden dudak uçuklatan ücret istedi.

Tapu takas harcı bu yıl ne kadar oldu?

Tapu takas işlemi, taşınmaz malların el değiştirilmesi anlamına geliyor. Trampa olarak da ifade edilen tapu takas için bazı belgelerin temin edilmesi ve tapu takas harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, tapu takas harcı bu yıl ne kadar oldu? İşte tüm merak edilenler..

Kaş'taki kaymakamlık konutunun villa ile takası TBMM gündeminde!

Antalya'nın Kaş ilçesinde bulunan kaymakamlık konutunun bir villa ile takas edilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Arı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Darende'de 215 yıllık kerpiç ev zamana direniyor!

Malatya'nın Darende ilçesinde bulunan 215 yıllık kerpiç ev zamana direniyor. 215 yıllık tarihi kerpiç evin restore edilmesi planlanıyor.

Alacağınız evin yaşına dikkat edin!

TDMD Başkanı Prof. Dr. Bilge Siyahi Gökmirza, ev alırken binaların yaşına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Gökmirza, "Çok yaşlı ev almamakta fayda var. 35-40 senelik bir evin deprem riski yüksektir'' dedi.

Tapuda evin değerinin az gösterilmesi!

Tapuda evin değerini daha az göstererek daha az harç ödeyenlerin tespit edilmesi halinde tapu harcı cezası kesiliyor..

Çanakkale Çan'daki 2 arsanın takası mecliste!

Çanakkale İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi gündemine gelen Çan’da bulunan iki arsanın takas edilmesi konusu yeniden İl Genel Meclisi gündemine geldi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi'nde daire takas tartışması!

Büyükşehir Belediyesi’nin dün yapılan meclis toplantısında 24 dairenin takas edilmesi ile ilgili maddede tartışma çıktı. CHP’li üyeler, bu konutların dar gelirli vatandaşlara uygun fiyatlarla verilmesini isteyerek takasa karşı çıktı

Ev takası yapmak yasal mı?

Taşınmaz mal sahipleri, bir başka taşınmaz sahibi ile tapu değiş tokuşu yapmak isteyebiliyor. Peki, ev takası nasıl yapılır? Ev takası yapmak yasal mı? İşte evin takas edilebilmesi için gerekenler..

Tapu takas işleminin tescili!

İki malın takas işlemi olan trampa, tapu müdürlüklerinde tescil edilmesi gerekiyor. Peki, tapu takas işleminin tescili nasıl olur? İşte, tapu takas işleminin tescili!

Tapu takas için gerekenler!

Türk Borçlar Kanunu'nda tapu takas işlemlerine ilişkin açıklamalara yer veriliyor. Tapuda takas işleminin yapılabilmesi için gerekli belgelerin temin edilmesi ve harç ödemenin yapılması gerekiyor. İşte, tapu takas için gerekenler!

Evin hibe edilmesi için ne gerekir?

Hibe işlemi, bir bedel ya da başka bir karşılık olmadan, bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesi işlemi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, ev nasıl hibe edilir? Evin hibe edilmesi için ne gerekir?

İpotekli evin tapu satışı!

Konut kredisi kullanabilmenin ilk şartı konut üzerinde ipotek tesis edilmesi oluyor. Peki, ipotekli konutun satışı nasıl olur? İşte, ipotekli evin tapu satışı!

evin takas edilmesi Haberi

evin takas edilmesi

Ev takası yapmak yasal mı?

Taşınmaz mal sahipleri, bir başka taşınmaz sahibi ile tapu değiş tokuşu yapmak isteyebiliyor. Genellikle ev sahipleri başka bir ev sahibi ile bu işlemi yapmak istiyor.


Peki, ev takası nasıl yapılır? Ev takası yapmak yasal mı?


Ev takası işlemi, Tapu Müdürlüğünde yapılabiliyor. Evin takas edilebilmesi için gerekli belgeler ile müracaatın yapılması ve harçların ödenmesi gerekiyor.


Tapu takas için gerekli evraklar:

1. Takas yapılacak taşınmaz mallara ait tapu senetleri.

2. Takas yapılacak maliklerin veya yetkili temsilcilerinin fotoğraflı nüfus cüzdanları,

3. Takas yapanların ikişer adet vesikalık fotoğrafı.

4. Akitte taraflardan biri veya ikisi kanuni temsilci (vekil, vasi, kayyum) ile temsil edilecek ise, ayrıca temsile ilişkin belge.

5. Söz konusu taşınmaz mala ait, ilgili Belediyeden Emlak beyan değerini gösteren belge.


Bu belgeler ile yapılan müracaatın ardından takas işlemi...