28 / 04 / 2024

Ev sahipleri ve kiracılar arasında tahliye kavgası! Evi boşaltmak için 4 milyon lira istedi!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında tahliye kavgası! Evi boşaltmak için 4 milyon lira istedi!

Kiracılar ve ev sahipleri arasındaki sorunlar her geçen gün büyüyor. Şimdi de aralarında evin tahliye edilmesi konusunda kavgalar çıkmaya başladı. Bir kiracı evi boşaltması için ev sahibinden dudak uçuklatan ücret istedi.



Ev sahibi ve kiracılar arasında tahliye sorunları büyüyor. Evden çıkmak istemeyen kiracılar ev sahiplerinden öyle paralar istedi ki görenler 'pes' dedi.

TAHLİYE İÇİN EV SAHİBİNDEN 4 MİLYON TL İSTEDİ!

İstanbul başta olmak üzere büyükşehirlerde kiracılar, evden çıkmak için taşınma maliyetini de aşan rakamlar istemeye başladı. Ancak İstanbul'da bir kiracının tahliye edeceği her tarih için ev sahibinden farklı rakamlar istemesi ve bu rakamın 4 milyona kadar çıkması görenleri şaşkına çevirdi. 

Tahliye davalarının uzun sürdüğünü açıklayan Avukat Sinan Keskin, bu durumun iş yükü ağır olan sulh hukuk mahkemelerinin iş yükünü daha da artırdığının altını çizerek'' Yargı sürecinin uzun olmasını fırsata çeviren kiracılar, 'yargılama süreci boyunca evi kullanırım' mantığıyla hareket ediyorlar. 4 milyon TL ile küçük bir ilçede ev sahibi olmak mümkün" dedi. 

Ev sahipleri ve kiracılar arasında tahliye kavgası! Evi boşaltmak için 4 milyon lira istedi!

Haberglobal'de yer alan ahbere göre; taşınma masraflarının da giderek arttığını söyleyen Keskin, tarafların anlaşarak kiracının taşınma masraflarının ev sahibi tarafından karşılanacağını kararlaştırabileceklerini söyledi. Fakat bu masrafın milyonlara varması hayatın olağan akışına aykırı olduğunu belirten Keskin,  ütopik oranlarda talep edilen taşınma masraflarının hukuki bir geçerliliğinin olmadığını söyledi.

YÜZDE 25 ZAM SINIRI UNUTULMAMALI! 

Avukat Kevser Yıldırım ise ev kiralarında yüzde 25 zam sınırı olduğunu hatırlatarak,  "Unutmamak gerekir ki; mülk sahibinin 5 yıldan sonraki emsal kira değerleri dikkate alarak kira bedelini güncel kira bedelleri oranında belirlenmesi talep hakkı bulunuyor" dedi.

Kira sözleşmeleri kapsamında kiracıların kanuna göre bazı durumlarda tazminat hakkı bulunmadığını belirten Keskin ''Örneğin ihtiyaç sebebiyle veya yeniden imar ve inşa amacıyla tahliyenin gerçekleşmesi halinde; 3 yıl boyunca mülk sahibi taşınmazı başka bir kiracıya kiralayamaz. Aksi halde 1 yıllık kira bedelinden az olmamak kaydıyla tazminat ödemesi gerekir." dedi. 

Ev sahipleri ve kiracılar arasında tahliye kavgası! Evi boşaltmak için 4 milyon lira istedi!

Yine üçüncü bir kişinin kiralananda kiracının hakkıyla bağdaşmayan bir hak ileri sürmesi durumunda kiraya veren, kiracının bildirimi durumunda davayı üstlenmek ve kiracının uğradığı her türlü zararı gidermekle yükümlü olduğunu belirterek ,''Tüm bunlarla birlikte; kiracının ciddi kira artışlarına rağmen taşınmazı düşük bedellerle kullanması üzerine, tahliye için ciddi meblağlar talep etmesi ve bu durumu tehdit olarak kullanması hukuk kuralları çerçevesinde düzenlenen ve kabul gören bir durum değildir." ifadelerini kullandı.

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat: Kira kontratlarında yeni dönem başlıyor!

Kiracısıyla mahkemelik olan ev sahibi yandı!

 


 


Geri Dön