23 / 07 / 2024

evka 3 metrosu

evka 3 metrosu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun bir süre önce açıkladığı Metro'nun Evka-3'ten Bornova Meydan'a uzatılması projesi için gerekli 1/1000 ölçekli imar plan değişiklikleri yapıldı.

Fahrettin Altay – Narlıdere Metrosu 24 Şubat'ta açılıyor!

İzmirli vatandaşlar tarafından merakla beklenen Fahrettin Altay – Narlıdere Metro Hattı 24 Şubat'ta hizmete açılıyor. 7 istasyondan oluşan hatla Evka-3’e kadar kesintisiz ulaşım sağlanmış olacak.

Murat Bakan'dan Halkapınar-Otogar Metrosu için ayrılan bütçeye tepki!

Murat Bakan 2022 yılı Yatırım Programı’nda Halkapınar-Otogar Metrosu için ayrılan yatırım bütçesine tepki gösterdi. Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Murat Bakan, "Değil metro, 3 bin TL’ye raylı oyuncak tren alamazsınız" dedi.

Sefaköy-Beylikdüzü-Tüyap Metrosu'na onay çıkmadı!

İBB tarafından proje ve finansı hazırlanan, şehrin batı yakasındaki 3,5 milyon kişiye hizmet sunacak olan 18,4 kilometre uzunluğundaki Sefaköy-Beylikdüzü-Tüyap Metrosu'nun Cumhurbaşkanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan onay çıkmadı.

Mahmutbey-Esenyurt Metrosu 2024'te açılacak!

Kabataş-Mahmutbey Metrosu’nun Esenyurt’la bağlanmasını sağlayacak Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt Metrosu'nda çalışmalar tam gaz devam ediyor. 3.5 milyon insanın yaşadığı 5 ilçeden geçecek olan hattın 2024'te hizmete alınması planlanıyor.

AKM-Gar-Kızılay Metrosu Kızılay kesiminde kazı çalışmaları başladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, AKM-Gar-Kızılay Metrosu ile ilgili olarak, "3 istasyon, 3,3 kilometrelik tünel hattından oluşan ve toplam proje bedeli 1 milyar 142 milyon lira olan AKM-Gar-Kızılay Metrosu'nu 2022 sonunda tamamlayıp halkımızın hizmetine sunacağız" dedi.

Konya Metrosu'nun ihalesine 3 firmadan teklif!

Konya'da yıllardır beklenen Konya Metrosu'nun ihalesi gerçekleşti. İhale kamuoyunun da yakından bildiği 3 firma teklif verdi.

İzmir Büyükşehir'den 600 bin TL'lik kamulaştırma!

Kent içi ulaşımı rahatlatacak projeleri hayata geçirmeye devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova Evka 3 Mahallesi ile Ankara Caddesi arasındaki yeni bağlantı yolu için 600 bin TL'nin üzerinde kamulaştırma yaptı.

İzmir Büyükşehir'den 800 kişilik yurt!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, üniversite öğrencilerinin barınması için Bornova Evka 3'te 800 kişilik yurt inşa edecek.

Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metrosu'nun inşaatı başladı!

İnşaat başlayan Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metrosu 3 sene sonra tamamlanacak. Yeni metro hattını Doğuş-Yapı Merkezi-Özaltın ortaklığı inşa ediyor.

Vezneciler-3.Havalimanı Metrosu'nun çalışmaları başladı!

Veznecilerden 3’üncü Havalimanına kadar gidecek bir metro çalışması yaptıklarını söyleyen Başkan Topbaş, "Metronun itfaiyede ve Çarşamba'da istasyonu olacak. Hırka-i Şerif ve Çarşamba’nın yolcularını alacak bir istasyon olacak. Ayvansaray’a inecek, Edirnekapı’ya çıkacak, Eyüp’ten geçip gidecek" dedi

İzmir Evka 3 Mimari Proje Yarışması sonuçlandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Evka 3’teki otobüs durak ve araç otopark alanının düzenlenmesi için açtığı mimari proje yarışmasını sonuçlandırdı.

İzmir Büyükşehir'den mimari proje yarışması!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Halkapınar'da kuracağı “Ulaşım Entegrasyon Merkezi”nden sonra, metronun son durağı Evka 3’teki otobüs durak ve araç otopark alanının düzenlenmesi için de ulusal mimari proje yarışması yapıyor.

Bornova'daki altyapı çalışmaları tamamlanamıyor!

İZSU, Bornava su deposu besleme hattı için Mayıs ayında başlayan Evka-3 Metro ile 4. Sanayi Sitesi arasında başlattığı su borusu döşeme işlemlerinin 6 aydır tamamlanamaması vatandaşın tepkisini çekti.

evka 3 metrosu Haberi

evka 3 metrosu


Daha önce 1/5000'lik planlar da İzmir Büyükşehir Belediyesi'nce onaylandığı için planlama açısından süreç tamamlandı. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, daha önce Aşık Veysel Rekreasyon Alanı, Homeros Vadisi gibi çok büyük projeleri Bornova'ya kazandıran İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve ekibine teşekkür etti.


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun bir süre önce açıkladığı Metro'nun Evka-3'ten Bornova Meydan'a uzatılması projesi için gerekli 1/1000 ölçekli imar plan değişiklikleri yapıldı. Bornova Belediye Meclisi Metro'nun Bornova Meydan'a kadar uzatılması için gerekli plan değişikliklerini mümkün olan en k ısa sürede oy birliği ile kabul etti.


Plan süreci tamamlandı


Metro'nun uzatılması için gerekli 1/5000'lik imar planlarındaki çalışmalar İzmir Büyükşehir Belediyesi'ince yapıldıktan sonra 1/1000'lik plan onayları için Bornova Belediyesi'ne gönderildi. Bornova Belediyesi de mümkün olan en kısa sürede gerekli...