27 / 04 / 2024

Fahrettin Altay – Narlıdere Metrosu 24 Şubat'ta açılıyor!

Fahrettin Altay – Narlıdere Metrosu 24 Şubat'ta açılıyor!

İzmirli vatandaşlar tarafından merakla beklenen Fahrettin Altay – Narlıdere Metro Hattı 24 Şubat'ta hizmete açılıyor. 7 istasyondan oluşan hatla Evka-3’e kadar kesintisiz ulaşım sağlanmış olacak.



İzmirli vatandaşlar tarafından merakla beklenen Fahrettin Altay – Narlıdere Metro Hattı için müjde geldi.  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in şehri demir ağlarla örme hedefi kapsamında raylı sistem yatırımlarında gaza basan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli Tramvayı’ndan sonra şimdi de 287 milyon Euro yatırımla Fahrettin Altay – Narlıdere Metrosu’nu da hizmete açıyor. Tüm dünyada dengeleri alt üst eden pandemiye rağmen inşaat çalışmaları kesintisiz olarak süren Narlıdere Metrosu 24 Şubat Cumartesi hizmete açılacak. Şehirdeki tüm metro yatırımlarını kendi imkanlarıyla hayata geçiren tek belediye olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 7 istasyondan meydana gelen 7,2 kilometrelik hatla Narlıdere’den Bornova Evka-3’e kadar kesintisiz ulaşım sağlamış olacak.


24 ŞUBAT'A HAZIRIZ, HEYECANLIYIZ


 
Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada göreve geldiklerinde yüzde 12 seviyelerinde olan Narlıdere Metrosu’nu açmanın gururunu yaşadıklarını dile getiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Narlıdere Metrosu'nun İzmirlilerle buluşmak için gün saydığını belirterek, ‘Yapılamaz’ dediler; yaptık.  ‘Kaynak bulamaz’ dediler; bulduk. Bunu hep beraber başardık. Büyük sona geliyoruz, 24 Şubat’a hazırız, heyecanlıyız” dedi.

Fahrettin Altay – Narlıdere Metrosu 24 Şubat ta açılıyor!

 

AÇILIŞ BALÇOVA'DA 

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından paylaşılan detaylara göre Narlıdere Metrosu’nun açılışı Balçova İstasyonu üzerindeki alanda yapılacak. 16.30’da Ersin Show ile başlayacak olan ve İzmirliler tarafından da büyük bir heyecanla beklenen törende Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya ve Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin’in konuşmalarından sonra Narlıdere Metrosu’nun tanıtım filmi de yayınlanacak. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de 5 senelik görev süresinin sonundaki en büyük tören olacak buluşmada önemli bir konuşma yapması da bekleniyor. Açılış konuşmalarından sonra sevilen sanatçı Haluk Levent de İzmirlilere unutulmaz bir konser yaşatacak.
 

170 BİN YOLCU

 

Vatandaşların merakla beklediği Fahrettin Altay-Narlıdere Metro hattında sırasıyla; Balçova, Çağdaş, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Narlıdere, Şehitlik ve Kaymakamlık istasyonları bulunuyor. Söz konusu metro hattında günlük yolcu sayısının ortalama 170 bin şeklinde olması bekleniyor. Ayrıca metro hattının Balçova ve Kaymakamlık istasyonlarında 219 araç kapasiteli iki ayrı otoparka da yer veriliyor. 

 

Bist Temettü 25 Endeksi’ndeki şirketler son 5 yılda kaç kere temüttü ödedi?

Seçimden sonra gayrimenkul sahipliği ve servet vergisi kapıda! Elektrik, doğalgaz, köprü ve otoyol da zamlanacak!

Konut ve barınma krizi küresel boyutlara ulaştı: Haftalığı 6 bin TL olan çadır pes dedirtti!


Geri Dön