15 / 05 / 2024

evka 5 kayma riski

evka 5 kayma riski

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkan Yardımcısı Ahmet Şahin, İzmir'in Çiğli ilçesinde kayma tehlikesi bulunduğu iddia edilen TOKİ konutlarındaki inceleme sonucu boşaltmayı gerektirecek durumun söz konusu olmadığını bildirdi.

Ahmet Ercan: Marmara 2.5 metre Yunanistan'a kayacak!

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Marmara Denizi'nden bir Kuzey Marmara kırığının geçtiğine dikkat çekerek, "Tekirdağ depremi dediğimiz ikinci kol, bu kırık üzerinden olacak. Marmara'da 2-2,5 metre Yunanistan'a doğru bir kayma yaşanacak. Bu depremin büyüklüğü 7,2 olur" dedi.

Çiğli TOKİ Evleri'nde heyelana karşı çalışmalar başladı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, heyelan tehlikesi yaşayan Çiğli TOKİ Evleri bölgesinde ikinci etap çalışmalarına başladı.. Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Evka- 5 Mahallesinde heyelan tehlikesi yaşayan TOKİ konutlarında acil önlem alındığı bildirildi.

Evka-5 heyelan tehlikesinden fore kazıkla kurtuldu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi kayma tehlikesi yaşayan Çiğli TOKİ evlerinde heyelanı önlemek için, 45 metre derinliğe kadar inen, uç uca eklendiğinde 8.5 kilometreyi bulan fore kazık çaktı.

TOKİ İzmir Çiğli Evka 5'te kayma azaldı mı?

İzmir Çiğli'de Evka Mahallesi TOKİ Konutları bölgesinde nisan sonunda yaşanan heyelanın, yollarda ve binalarda çatlaklar oluşturması panik yarattı. Bazı bloklara evlerini boşaltmaları çağrısı yapıldı.

Ahmet Şahin: Evleri boşaltmayın!

5 Mahallesi’nde incelemede bulunarak, ’’Yapılan ilk değerlendirmede şu an için evleri boşaltmayı gerektirecek bir durum yok’’ dedi.Evka- 5 Mahallesi ile Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) konutları arasında bulunan...

TOKİ'den İzmir Çiğli Evka 5 Konutları açıklaması!

Günlerdir kamuoyunda heyelan nedeniyle kayma yaşandığı iddia edilen TOKİ İzmir Çiğli Evka 5 Konutları için TOKİ'den açıklama geldi. İşte o açıklama..

Evka-5 TOKİ konutlarında kayma yok!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkan Yardımcısı Ahmet Şahin, İzmir'in Çiğli ilçesinde kayma tehlikesi bulunduğu iddia edilen TOKİ konutlarındaki inceleme sonucu boşaltmayı gerektirecek durumun söz konusu olmadığını bildirdi.

TOKİ: Çiğli EVKA 5 konutlarında tehlike yok

İzmir Çiğli TOKİ EVKA 5 konutlarının zemininde kayma olduğu iddiasıyla ilgili inceleme başlatan TOKİ'den 'tehlike yok' açıklaması yapıldı. İşte TOKİ Başkan Yardımcısı Ahmet Şahin'in açıklaması...

TOKİ Çiğli EVKA 5'te kayma mı yaşanıyor?

İzmir Büyükşehir Belediyesi, heyelan nedeniyle kaymaya başlayan Çiğli EVKA 5'te acil müdahale başlattı. Heyelanı durdurmak için 45 metrelik 210 fore kazık çakılıyor..

Evka-5 TOKİ konutlarına Büyükşehir’den acil müdahale!

Kayma tehlikesi yaşayan Çiğli TOKİ Evleri bölgesine istinat duvarı için “acil” ihale gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, 45 metre derinliğe kadar inen 30 fore kazık çaktı...

TOKİ İzmir Evka 5 Konutları meclise taşındı!

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, geçen gün incelemelerde bulunduğu ve heyelan sebebiyle çatlakların oluştuğu, Çiğli ilçesi Evka-5 Mahallesi'ndeki TOKİ konutlarını Meclis gündemine taşıdı.

İzmir'de evde yangın çıktı!

Evka-5 Mahallesi'nde bir apartmanın birinci katından alevlerin çıktığını gören mahalle sakinleri, durumu itfaiye ve polise bildirdi. Olay yerine gelen güvenlik güçleri vatandaşları çevreden uzaklaştırırken, itfaiye ekipleri de yangına müdahale etti.

İzmir'e 755 milyon liralık yatırım yapıldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz yıl kentte 755 milyon liralık yatırım harcaması gerçekleştirdi.2013'e damgasını vuran işler arasında Evka 5 ve Ulukent katlı kavşaklarından Özdere ve Doğanbey arıtmalarına kadar onlarca önemli yatırım bulunuyor...

evka 5 kayma riski Haberi

evka 5 kayma riski


Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkan Yardımcısı Ahmet Şahin, İzmir'in Çiğli ilçesinde kayma tehlikesi bulunduğu iddia edilen TOKİ konutlarındaki inceleme sonucu boşaltmayı gerektirecek durumun söz konusu olmadığını bildirdi. Bölgede incelemede bulunup konut sakinlerinin sorularını yanıtlayan Şahin, gazetecilere açıklama yaptı. Şahin, 1995 yılında Harmandalı Belediyesi'nin imar planlarında konut alanı olarak ayrılan yere 2009 yılı içinde yapılan konutların ve zeminin kaydığına yönelik endişelerle ilgili İstanbul Teknik Üniversitesi'nden ikişer profesör ve doçentin bulunduğu ekibin inceleme yaptığını belirtti.


"Her açıdan detaylı inceleme sonucu herhangi boşaltmayı gerektirecek, vatandaşımızın endişe duyacağı durum söz konusu olmadığı ortaya çıktı" diyen Şahin, nihai rapor sonucunda, sorunun çözüm yolunun ortaya çıkacağını kaydetti. Ahmet Şahin, TOKİ konutlarının üstündeki alanda kanalizasyon patlaması sonucu yeraltı su seviyesinin yükselmesiyle toprak hareketliliğinin tetiklendiğini aktararak, AFAD'ın...