05 / 05 / 2024

evlerde net metrekare hesabı

evlerde net metrekare hesabı

Evin net metrekaresi nasıl hesaplanır?: Evinizin net metrekaresini bulmak için, evdeki duvar kalınlıkları, merdiven ve asansör boşlukları, elektrik şaftları gibi kullanılamayan alanları hesaptan çıkarmanız gerekiyor....

Prefabrik evlerde kaçırılmayacak kampanya! 70 metrekare prefabrik 325 bin TL’ye alabilirsiniz!

Prefabrik ev yaptıracak kişiler özellikle kampanyalı fiyatları öğrenmek istiyor. İşte metrekare metrekare prefabrik ev fiyatları!

Prefabrik evlerde metrekare fiyatı 2 bin 490 TL'den başlıyor! En uygun prefabrik ev 26 Eylül 2022 fiyat listesi..

Sosyal konut projeleri bu kadar gündemdeyken alabileceğiniz en uygun fiyatlı ev seçeneği olan prefabriklerde metrekare fiyatı 2 bin 740 TL. 1+1, 2+1, dubleks, bahçeli, balkonlu ve daha birçok seçeneği bulunan prefabrik evlerin 25 Eylül 2022 fiyat listesi…

Moskova'da en pahalı konutlar hangi semtlerde?

Moskova’da ev fiyatlarının en pahalı olduğu yerler açıklandı. Açıklanan verilere göre; listenin ilk sırasında Patriarşiye Prudı bulunuyor. Patriarşiye Prudı’de ikinci el evlerde ortalama metrekare fiyatı 1 milyon 310 bin ruble oldu.

TOKİ Karaman İşçi Konutları'nda metrekare tartışması!

TOKİ tarafından Karaman'da Organize sanayi çalışanları için yapılan konutların metrekaresi tartışma yarattı. TOKİ'den ev alan vatandaşlarla yapılan görüşmelerde, 2 + 1 evlerin net olarak 85 metrekare olarak bildiklerini söylediler.

Manisa'da daire fiyatları uçtu!

MANİSA’da son 3 yılda satılık ve kiralık ev fiyatları, imar sorunundan dolayı adeta uçtu. Manisa Emlakçılar Derneği Başkanı Bahattin Akyüz, satılık evlerde ortalama metrekare fiyatının 3 bin lira olduğunu belirtti.

Ünlüler kaç metrekare evlerde oturuyor?

Kazandıkları paraları gayrimenkule yatıran ünlülerin, yaşadıkları evlerinin büyüklükleri duyanları hayrete düşürüyor. Peki ünlüler kaç metrekare evlerde oturuyor?

Ankara'da konutların metrekare fiyatları yüzde 6 oranında arttı!

Başkent Ankara'da satılık konutların metrekare ortalama fiyatı bir yılda yüzde 6 oranında artış gösterdi. Satılık metrekare fiyat ortalamasının 1.544 lira olduğu Ankara'da, kiralık evlerde ise ortalama fiyat 9 lira.

Konuttaki metrekare oyununa standart getirilmeli!

Yasa ve yönetmelik çıkıyor ama mağduriyetlerin önüne geçilemiyor. Demirbaş Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Sefa Demirbaş, net ve brüt metrekare farklarıyla ilgili standardın olmadığına dikkat çekti.

360 Kurtköy projesi metrekare hesabına yeni bir çözüm getirdi!

360 Kurtköy projesi, net-brüt metrekare hesabına yeni bir çözüm getirdi. Buna göre konut satışları net metrekare üzerinden yapılacak. Brüt metrekareye ise otopark ve sosyal alanlar dahil edilmeyecek

Net ve brüt metrekare nasıl hesaplanır?

Evinizi alıp satarken işinize yarayan metrekare hesaplama işlemi nasıl yapılır? Net ve brüt metrekare nasıl hesaplanır?

Net metrekare hesaplamasına dahil alanlar!

Konutun tüm alanlarının toplamı ‘brüt metrekare’; konut içindeki ‘süpürülebilir alan’ ise ‘net metrekare’ ile ifade ediliyor. İşte, net metrekare hesaplamasına dahil alanlar!

Konutlarda net metrekare nasıl hesaplanır?

Net metrekare, brüt metrekare kadar kullanılmayan bir alan hesabı olarak karşımıza çıkıyor. Peki, konutlarda net metrekare nasıl hesaplanır?

Konutta metrekare hesabı nasıl yapılır?

Evinizin net metrekaresini hesaplayabilmek için, evin içinde yer alan tüm odaların ve alanların metrekare türünden değerlerinin hesaplamak gerekiyor. Peki, konutta metrekare hesabı nasıl yapılır?

evlerde net metrekare hesabı Haberi

evlerde net metrekare hesabı


Evin net metrekaresi nasıl hesaplanır?


Evinizin birbirine birleşen kısa ve uzun komşu iki duvarını dışarıdan metre cinsinden ölçerek bu iki değeri birbiriyle çarpın. Bulduğunuz sonuç evinizin metrekaresi olacaktır. Tabi bu sonuç evinizin brüt metrekaresi olacaktır. Genellikle kiralama ve satışlarda brüt alan kullanılır. Peki evin net metrekaresi nasıl hesaplanır? diyorsanız...


Evinizin net metrekaresini bulmak için, evdeki duvar kalınlıkları, merpen ve asansör boşlukları, elektrik şaftları gibi kullanılamayan alanları hesaptan çıkarmanız gerekiyor. Bunun için evin tüm odalarının (mutfak, tuvalet, banyo vs. dahil) metrekaresini tek tek hesaplayıp, bulduğunuz değerleri birbiriyle toplayın. Tek bir odanın alanını bulmak için ise odanın (eğer oda dikdörtgen şeklindeyse) komşu iki duvarının metre cinsinden ölçün ve ölçtüğünüz değerleri birbiriyle çarpın. Böylece tüm odaları ölçtükten sonra sonuçları birbirleriyle toplayın ve evinizin net...