13 / 05 / 2024

Evsel atıktan elde edilen gelir

Evsel atıktan elde edilen gelir

Kaynağında ayrıştırılan çöpten 5 milyar lira gelir elde edilecek. Kütahya'da bir akademisyenin geliştirdiği sistem sayesinde binalara kurulan "Kaynaştır" çöp ayrıştırma makinesiyle cam, plastik, kağıt ve sıvı yağ gibi atıkları kaynağında ayrıştırıyor.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı açıkladı: Atıl araziler tarıma kazandırılarak 9.5 milyar lira gelir elde edilecek!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı atıl arazilerin tarıma kazandırılması ile  9.5 milyar lira gelir elde edileceğini açıkladı. 

Twitter’ı satın aldıktan sonra gündemden düşmeyen Elon Musk hakkında flaş iddia! Bu kez de bu işe el attı!

Twitter’ı satın aldıktan sonra gündemden düşmeyen Tesla, SpaceX ve Twitter’ın CEO’su Elon Musk hakkında flaş bir iddia ortaya atıldı. İşte Elon Musk’ın gireceği yeni sektör.

Tarımda bir başarı daha! Tarımsal atıktan yapılan gübre verimi % 42 artırdı

Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) Toprak Su ve Çölleşme ile Mücadele Araştırma Enstitüsünce tarafından yürütülen çalışmada, tavuk gübresi, ayçiçeği ve mısır atıklarından organik madde değeri yüksek kompost elde edildi.

Alman vatandaşları dolandırarak gayrimenkul satın alan 31 şüpheli yakalandı!

İzmir'de kurdukları çağrı merkezi ile Alman vatandaşları dolandırıp ve bu dolandırıcılıktan elde ettiği gelirlerle gayrimenkul satın aldığı iddia edilen 31 şüpheli yakalandı.

Türkiye'nin ilk 'Akıllı ve Güvenli Şehri'ndeki yeni etap konutlarının temeli yarın atılıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Esenler Belediye Başkanı M.Tevfik Göksu, Esenler'de önce "Sıfır Atık" projesi kapsamında geri dönüşümden elde edilen 500 bin defteri öğrencilere dağıtacak, sonrasında da Türkiye'nin ilk 'Akıllı ve Güvenli Şehri'ndeki yeni etap konutlarının temelini atacak.

Yenigün İnşaat'tan Rusya’ya iki yeni tesis inşaatı!

Yenigün İnşaat Rusya’da enerji tesisi projelerine hız kesmeden devam ediyor. Tesisin inşasını üstlenen Yenigün İnşaat, Timonovo ve Hmetyevo'da toplam 230 milyon dolar bedelli iki yeni ‘atıktan enerji üretim tesisi’ sözleşmesi imzaladı. 

Atıktan enerji elde edebilen 'akıllı ev' tasarladılar!

Türkiye'den 40 üniversite öğrencisi, yosundan enerji elde eden ve toprak panel yapı sisteminden oluşan sıfır enerji ve sıfır atık konseptli çevre dostu "akıllı ev" tasarladı...

Valory Çeşme’de temeller atıldı!

Yiğitoğlu Grup imzasına sahip Valory Çeşme projesi kalabalıktan uzakta, doğayla iç içe bir yaşam seçeneği sunuyor. Valory Çeşme’de temeller atıldı.

Tekirdağ Ergene OSB Evsel ve Endüstriyel Atıksu Arıtma Tesisi ihale edilecek!

Tekirdağ Ergene 1 Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkanlığı, Tekirdağ Ergene 1 Organize Sanayi Bölgesi Evsel ve Endüstriyel Atıksu Arıtma Tesisi'nin yapım işini ihale edecek. İşin bedeli 7 milyon 500 bin TL olarak belirlendi.

Gaziantep OSB'de tesis inşaatı ihalesi!

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Evsel Ve Endüstriyel Atıksu Arıtma Tesisi Akışkan Yataklı Çamur Yakma ve Enerji Elde Etme Tesisi Yapım İşi ihale edilecek. İhalesi 14 Şubat 2017 tarihinde gerçekleşecek.

Gaziantep OSB'de tesis yapım ihalesi 14 Şubat'ta!

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkanlığı, Evsel Ve Endüstriyel Atıksu Arıtma Tesisi Akışkan Yataklı Çamur Yakma ve Enerji Elde Etme Tesisi yapım işini ihale edecek. İhalesi 14 Şubat 2017 tarihinde gerçekleşecek.

Kocaeli'de 80 bin konut, evsel atıktan enerji üretim tesisi ile aydınlatılacak!

Türkiye'de ilk defa Kocaeli'de kurulacak evsel atıktan enerji üretim tesisi ile yılda 80 bin konutun 1 yıllık tüketimine denk gelen 250 milyon kilovatsaat elektrik enerjisi üretilecek.

Mega şehirleri gelecekte ne bekliyor?

Gittikçe daha fazla insan şehirlerde yaşıyor. Hava kirliliği, evsel atıklar, yoğun trafik… Mega şehirler gelecekte çok fazla sorunla başa çıkmak zorunda kalacak.

Evsel atıktan elde edilen gelir Haberi

Evsel atıktan elde edilen gelir


Türkiye'de bu sistemin binalara kurulması halinde yılda 5 milyar lira getirişi olacak Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Eğitim Fakültesi Fen Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Karaca, yaptığı açıklamada, kaynağında ayrıştırma sistemi sayesinde, cam, plastik, kağıt ve atık yağları ayrıştıran bir sistem geliştirdiklerini söyledi. 

Bu buluşun Türkiye ekonomisi ve ekolojisine direkt katkı sağlayacağını belirten Karaca, "Evsel ve ambalaj atıklarını kaynağında ayrıştıran bu sisteme "Kaynaştır" ismini verdik. İnsanlar evindeyken veya bu sistemin olduğu en yakın yerden atıkları bir kanal ve robotik ayırma konteyner sistemine gönderebilecek. Bu sistem 7 tür atığı, eşya dahil cam, plastik, kağıt gibi malzemeleri evdeyken kaynağında ayrıştırıp karışmayı önlüyor. Bu sistemin sıvı yağları ayrıştırma özelliği de var. Tescilli olan bu ürünümüzü 'TeknoKent' şirketimizde değişik versiyonlarda geliştiriyoruz" dedi. 

Karaca, bu sistemin...