19 / 05 / 2024

EXPO 2017 çalışmaları

EXPO 2017 çalışmaları

Kazakistan, FIFA Dünya Kupası ve de olimpiyat oyunlarından sonra dünyada ekonomik ve kültürel etki oluşturan üçüncü en büyük organizasyon olan EXPO 2017' ye hazırlanı yor...

Taksim Camii'nde çalışmalar tamamlanmak üzere!

17 Şubat 2017'de temeli atılan Taksim Camii'nde çalışmalar tamamlanmak üzere. Caminin inşaat çalışmaları hakkında bilgi veren  Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, cami inşaatının yüzde 80-90 oranda bittiğini söyledi. 

2 yılda inşaat çalışmaları süren karakol sayısı TBMM'de!

2017-2019 yılları arasında yıllar bazında Türkiye genelinde mevcut bulunan, kapatılan, taşınan ve inşaat çalışmaları süren karakol sayıları TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Kapalıçarşı'daki çalışmaların yüzde 98'i tamamlandı!

İstanbul’un çekim noktalarından olan Kapalıçarşı, Ocak 2017’den bu yana büyük bir restorasyon sürecinden geçiyor. Kapalıçarşı'daki çalışmaların yüzde 98'i tamamlandı.

İstiklal Caddesi'nde çalışmalar nostaljik tramvaya geldi!

İstiklal Caddesi'nde Ocak 2017'de başlayan yenileme çalışmaları son sürat devam ediyor. Yenileme kapsamında yapılan çalışmalar nostaljik tramvaya geldi...

İstiklal Caddesi'nde çalışmalar 31 Aralık'ta bitecek!

Beyoğlu ve İstiklal Caddesi'nde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan altyapı, çevre düzenleme ve tramvay raylarını yenileme çalışmaları hızla devam ediyor.  Çalışmalar 31 Aralık 2017'ye kadar tamamlanacak.

Tarihi Silifke Kalesi restorasyon çalışmaları başladı!

Mersin'in Silifke ilçesindeki kalede, 2017 yılı kazı ve restorasyon çalışmaları başladı.Çalışmalar Selçuk Üniversitesi (SÜ) Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Boran başkanlığında yürütülüyor..

Kanal Tokat projesinde çalışmalar hızlandı!

23 Mart 2017 gününde temeli atılan Kanal Tokat projesinde çalışmalar hızla devam ediyor. Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu projenin ilçeye değer katacağını söyledi.

Manisa imar planı çalışmaları bu yıl tamamlanacak!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa'daki imar planı çalışmalarını değerlendirdi. Manisa'nın imar planı çalışmalarının büyük ölçüde tamamlandığını söyleyen Ergün, 2017 yılı sonuna kadar imar planlarını hayata geçirmeyi planladıklarını söyledi.

Tekirdağ'daki alt ve üst yapı çalışmaları masaya yatırıldı!

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak kentteki alt yapı ve üst yapı çalışmaları ve 2017 yılında yapılması planlanan çalışmalarla ilgili toplantı yaparak bilgi aldı.

Neşet Çağlayan, Orhangazi'deki 2017 çalışmalarını anlattı!

Orhangazi'de geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen çalışmaların değerlendirmesini yapan Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, 2017 yılında yapacakları çalışmaları anlattı.

Gebze'deki üstyapı çalışmaları artarak devam edecek!

Gebze Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü 2016 yılının her gününü dolu dolu, hizmet dolu geçirdi. Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, 2017 yılında da üstyapı ve yatırımlarla çalışmaların artarak devam edeceğini dile getirdi

Meram Abdürreşit Caddesi’ndeki çalışmalar tamamlandı!

Meram Belediyesi, ilçenin işlek caddelerinden biri olan Abdürreşit Caddesi’ndeki yol düzenleme çalışmalarını tamamladı. Bu caddenin devamında yer alan Hasanköy Caddesi’yle ilgili proje de 2017 yatırım programına alındı.

Ünye Kalesi'nde kazı çalışmaları 2017'de başlıyor!

Ünye’de devam eden çalışmalar ve projelerle ilgili Ankara’da önemli görüşmelere imza atan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, verimli sonuçlarla döndü. Dönüşte ayağının tozuyla basın açıklaması yapan Başkan Çamyar’ın ilk müjdesi Ünye Kalesi ile ilgiliydi.

EXPO 2017 çalışmaları Haberi

EXPO 2017 çalışmaları

Astana Belediyesi, başkentin EXPO 2017’ye kadarki genel yerleşim planını ilan etti.


Buna göre, Astana Şehircilik ve Mimari Planlama Yönetimi Başkanı Vitaly Siletsky, Astana’da EXPO 2017’ye kadar 38 otel inşa edileceğini bildirdi. Astana’da şu anda resmi olarak kayıtlı 75 otel bulunuyor. Bu otellerden sadece 4’ü 150 ve daha fazla odaya sahip, diğer 71 otelin ise oda sayıları 4 ila 30 arasında değişiyor.


EXPO 2017 sürecinde Astana’ya otellerin yanı sıra iş ve eğlence merkezleri, yeni havalimanı ve yine bin fuar alanı yapılacak. 


Orta Asya ülkelerinde düzenlenecek en büyük fuar olma özelliği taşıyacak EXPO 2017 Fuarı dolayısıyla üç aylık bir süreçte yaklaşık 5 milyon ziyaretçinin Astana'ya gelmesi bekleniyor.


Kazakistan, Uluslararası Sergiler Bürosu tarafından Fransa'nın başkenti Paris'te 22 Kasım 2012'de yapılan gizli oylamada Brezilya, Kanada, Rusya'nın aralarında...