04 / 05 / 2024

EXPO Kulesi ihalesi yapıldı mı

EXPO Kulesi ihalesi yapıldı mı

Expo 2016 Antalya’nın kalıcı simgelerinden biri olan 100 metre 70 santim yüksekliğinde yapılacak EXPO Kulesi’nin ihalesi yapıldı ve sözleşme imzalandı. Haşmet Suiçmez, haziran ayı ortasında temelin atılacağını söyledi.

Turgut Altınok: Cumhuriyet Kulesi ihalesi şeffaf bir şekilde yapıldı!

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok yaptığı açıklamada, Cumhuriyet Kulesi ihalesinin canlı yayın ortamında, şeffaf bir şekilde kamu yararı gözetilerek yapıldığını dile getirdi.

Cumhuriyet Kulesi'nin ihalesi tamam!

İnşaatına 17 yıl önce Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından başlanan Cumhuriyet Kulesi için yeni ihaleye çıkıldı. Yapılan yeni ihaleyi Çaykur Rizespor’un başkanının sahibi olduğu şirket kazandı.

İBB'den alınıp Vakıflar'a devredilen Galata Kulesi müze oluyor!

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, "Galata Kulesi'nin ihalesi tamamlandı. Restorasyon çalışmaları başladı. 15 Eylül'de Galata Kulesi'ni hizmete açacağız" açıklamasında bulundu.

Keçiören Cumhuriyet Kulesi'nin ihalesi yapıldı!

Ankara Keçiören yer alan Cumhuriyet Kulesi'nin ihalesi, 9 firmanın katılımıyla gerçekleştirildi.

İzmir'deki tarihi Saat Kulesi restore ediliyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından tarihi Saat Kulesi’nin restorasyonu yaptırılacak. Restorasyon ihalesi 30 Ekim'de yapılacak...

TOKİ Çorum 24 konut 13 dükkan ihalesi yarın!

Çorum İli Uğurludağ İlçesi Yenicamii Mahallesi 1. Etap Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 24 Adet Konut , 13 Dükkanlı Ticaret Merkezi ve Saat Kulesi İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

Antalya Expo Kulesi'ne ''Dünya'nın En İyi Kültürel Yapısı'' ödülü!

Taca İnşaat'ın inşa ettiği Antalya’nın simge yapılarından biri olan Antalya Expo 2016 Kulesi, ENR tarafından Dünyanın En İyi Yapıları 2017 ödül töreninde “Dünyanın En İyi Kültürel Yapısı” ödülü aldı. 

Dubai'de 3 milyar dolarlık 47 inşaat ihalesi yapılacak!

Dubai'de, Expo 2020 dünya fuarı için yerel ve yabancı şirketlere açık olmak üzere, 3 milyar dolar değerinde 47 inşaat ihalesi açacak. Expo 2020 için, alanı 438 hektar olacak olan fuar alanının yanı sıra binlerce yataklık oteller inşa edilecek ve Dubai metro hattı genişletilecek.

EXPO 2016 Kulesi'nin tercihi Otis Türkiye asansörleri oldu!

‘EXPO 2016 Antalya Kongre ve Kültür Merkezi’ ile projenin simgesi olan 110 metre yüksekliğindeki EXPO 2016 Kulesi’nde, Otis Türkiye’nin asansör ve yürüyen merdivenleri kullanıldı.

Expo Kulesi'nin yeni adı Turkcell Kule oldu!

EXPO 2016 Antalya'nın simgelerinden 100.7 metrelik 'Expo Kulesi'nin yeni adı 'Turkcell Kule' oldu. Amfi tiyatronun adı ise Turkcell Amfi Tiyatro diye değiştirildi.

Tayyar Akkurt: 120 metre olan Expo kulesi sembol proje oldu!

8 milyon kişinin ziyaret etmesi beklenen Expo 2016 Antalya, ‘Çiçek ve Çocuk’ temasıyla 23 Nisan’da başlıyor. Resmi açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yapacağı fuar için 120 metrelik özel kule yapıldı

Antalya Expo 2016 Kulesi'nin çözüm ortağı Teknovinç!

TeknoVinç, Türkiye'nin Eyfel’i olarak adlandırılan ve Antalya’nın kalıcı sembolü olması planlanan EXPO 2016 Kulesi’nin yapımında, sıra dışı bir çalışmaya daha imza attı.

Antalya EXPO Kulesi'nin ana iskelesi tamamlandı!

EXPO 2016 Antalya`nın sembol yapısı EXPO Kulesi`nin 101 metre yüksekliğindeki beton yapı işi dün gece son harcın konulmasıyla tamamlandı. Ana iskelenin tamamlanması, baklavayla kutlandı.

EXPO Kulesi ihalesi yapıldı mı Haberi

EXPO Kulesi ihalesi yapıldı mı

Expo 2016 Antalya’nın kalıcı simgelerinden biri olan 100 metre 70 santim yüksekliğinde yapılacak EXPO Kulesi’nin ihalesi yapıldı ve sözleşme imzalandı. EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Haşmet Suiçmez, haziran ayı ortasında temelin atılacağını söyledi.


EXPO Kulesi için açılan proje yarışmasında 127 şartname alınmış, 52 mimari proje raportörlüğe teslim edilmişti. Seçici kurul TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nden Prof. Dr. Nur Çağlar başkanlığında mimar Osman Aydın, İnşaat Yüksek Mühendisi Nejat Bayülke, mimar Halime Özsüt Şenol ve mimar Işıl Farukoğlu’ndan oluşmuş, Serdar Kızıltaş ile Melike Atay’ın projesi birinci olmuştu.


Aksu ilçesindeki EXPO 2016 sergi alanında yapılacak olan kule için çalışmalara başlandı. EXPO 2016 Antalya Genel Sekreteri Haşmet Suiçmez, “EXPO Kulesi’nin yapım ile ilgili ihale yapıldı, sözleşme sonuçlandı. 4 Haziran itibariyle yüklenici firmaya yer teslimi...