03 / 05 / 2024

EXPO Kulesi son durum

EXPO Kulesi son durum

Expo 2016 Antalya’nın kalıcı simgelerinden biri olan 100 metre 70 santim yüksekliğinde yapılacak EXPO Kulesi’nin ihalesi yapıldı ve sözleşme imzalandı. Haşmet Suiçmez, haziran ayı ortasında temelin atılacağını söyledi.

Bakan Karaismailoğlu son dakika açıklaması: Çamlıca Kulesi'ni 2 yılda 1 milyon 140 bin kişinin ziyaret etti

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yaptığı yazılı açıklama ile Çamlıca Kulesi'ni 2 yılda 1 milyon 140 bin kişinin ziyaret ettiğini belirtti. İşte detaylar...

Kız Kulesi'nin restorasyonunda son durum ne? Kültür ve Turizm Bakanlığı teknik raporu paylaştı! İşte o rapor!

İstanbul’un simge yapılarından olan Kız Kulesi’nin restorasyon çalışmaları Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından geçtiğimiz senenin Eylül ayında başlatılmıştı. Son zamanlarda tarihi kuleye kamuflaj uygulaması merakları artırdı. İşte Kız Kulesi'ndeki son durum...

Kız kulesi yıkıldı mı? Son dakika: Sosyal medya çalkalanıyor

Sosyal medya bu haberle çalkalanıyor… Sosyal medyada paylaşılan ‘Kız kulesi yıkıldı’ paylaşımları gerçeği yansıtıyor mu?

Çamlıca Kulesi'nde son rötuşlar!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada Çamlıca Kulesi'nde son rötuşların yapıldığını dile getirdi.

Antalya EXPO Raylı Sistem Hattı'nda son durum ne?

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından “EXPO 2016 Antalya” sebebiyle yapılan Antalya İkinci Etap (Meydan-Havaalanı-Expo 2016 Alanı Hattı) Raylı Sistemin parasının Antalya Büyükşehir Belediyesi bütçesinden kesilmeye başlandığını belirtti. 

Cumhuriyet Kulesi'nin inşaatı tam gaz!

Keçiören Belediyesi, 2021 yılında açılışı yapılacak Cumhuriyet Kulesi'nin yapımına son sürat devam ediyor.

Çamlıca'daki son TRT kulesi kaldırılıyor!

Eylül ayında faaliyete geçen Küçük Çamlıca Radyo ve Televizyon Kulesi sonrasında, ilçede 28 antenin tamamı kaldırılırken son TRT kulesinin de söküm işlemleri başladı.

Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi'nde son rötuşlar!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, son rötuşlarının yapıldığı Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi'nde, 1 Eylül'de yapılan ilk testlerin ardından ikinci testlerin de 7 Eylül'ü 8 Eylül'e bağlayan gece yapılarak, tamamlandığından bahsetti.

Rize Artvin Havalimanı inşaatında son durum ne?

Kulesi "Çay bardağı" şeklinde inşa edilecek olan Rize Artvin Havalimanı inşaatında son durum ne?

Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi'nde son parçalar yerleştiriliyor!

Çamlıca'da görüntü kirliliğine neden olan antenler ve kulelerinin tek bir noktada toplanması için çalışmalarına devam edilen Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi'nde son parçalar yerleştiriliyor.

Keçiören Cumhuriyet Kulesi gün sayıyor!

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, “Keçiören’in prestijini artıracak şaheser” dediği Cumhuriyet Kulesi için çalışmalar son hızla sürüyor.

Çamlıca Kulesi’nde sona gelindi!

Temeli 2016 yılında atılan Çamlıca Kulesi'nde sona gelindi. İşte dev projeden son kareler...

Çamlıca Camii ve Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi'nde son durum!

İstanbul Cami ve Eğitim Kültür Hizmetleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk, Çamlıca Camii ve Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi projeleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Külünk, projelerin açılış tarihini Cumhurbaşkanı'nın belirleyeceğini söyledi.

EXPO Kulesi son durum Haberi

EXPO Kulesi son durum

Expo 2016 Antalya’nın kalıcı simgelerinden biri olan 100 metre 70 santim yüksekliğinde yapılacak EXPO Kulesi’nin ihalesi yapıldı ve sözleşme imzalandı. EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Haşmet Suiçmez, haziran ayı ortasında temelin atılacağını söyledi.


EXPO Kulesi için açılan proje yarışmasında 127 şartname alınmış, 52 mimari proje raportörlüğe teslim edilmişti. Seçici kurul TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nden Prof. Dr. Nur Çağlar başkanlığında mimar Osman Aydın, İnşaat Yüksek Mühendisi Nejat Bayülke, mimar Halime Özsüt Şenol ve mimar Işıl Farukoğlu’ndan oluşmuş, Serdar Kızıltaş ile Melike Atay’ın projesi birinci olmuştu.


Aksu ilçesindeki EXPO 2016 sergi alanında yapılacak olan kule için çalışmalara başlandı. EXPO 2016 Antalya Genel Sekreteri Haşmet Suiçmez, “EXPO Kulesi’nin yapım ile ilgili ihale yapıldı, sözleşme sonuçlandı. 4 Haziran itibariyle yüklenici firmaya yer teslimi...