27 / 04 / 2024

Keçiören Cumhuriyet Kulesi gün sayıyor!

Keçiören Cumhuriyet Kulesi gün sayıyor!

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, “Keçiören’in prestijini artıracak şaheser” dediği Cumhuriyet Kulesi için çalışmalar son hızla sürüyor.



Ankara'nın Keçiören Belediyesi tarafından inşa edilen Cumhuriyet Kulesi'nin detaylarının şekillendiği toplantıda bulunan Keçiören Belediye Başkan Yardımcısı Merih Karayol, Başkan Turgut Altınok'un direktifleri doğrultusunda çalışmalara hızla devam ettiğini kaydetti. Karayol, "Cumhuriyetimizin 100. Yılında Ankara'yı Cumhuriyet Kulesinden seyredeceğiz" mesajını verdi. Mimar Ragıp Buluç'un 'Deneyimlerimi de kattığım kültürel bir proje' olarak gördüğü ve tanımladığı Cumhuriyet Kulesi için yol haritası hızlı bir şekilde meydana getirilirken yapılan toplantılarla son değişiklikler de konuşuldu. Buluç, Kule'nin Keçiören ve Ankara'nın sosyal hayatına ve ekonomisine katkı ssağladığı ifade etti. Kulenin eskizlerini çizerken Türk kültüründen etkilendiğinin söyleyen Buluç, kulenin yapım çalışmalarının kendisine heyecan verdiğini söyledi.

ANKARA'NIN GÖZBEBEĞİ OLACAK

Yüksekliği 30 metre daha yükseltilecek kule tamamlandığında, bir cam fanus içinde 145 metre yükseklik sahip olacak döner restoran, çocuklar için uzay terası, Ankara'ya hakim bir noktada nikâh kıymak isteyenler için nikâh salonu, seyir terası, sergi salonu, kafeterya, hediyelik eşya bölümü, cafeler, spor merkezi gibi sosyal donatı alanları sunan mekanlarıyla Ankara'nın gözbebeği olacak. Kuleye 37,6 metre yüksekliğe sahip olacak çelik ve camdan oluşan kafes sisteminin eklenmesiyle Keçiören ve Ankaralı'lar 600 metrekareden fazla alana sahip bir Selçuklu yıldızını gökyüzünde seyredebilecekler. Bu büyüklüğe sahip bir Selçuklu yıldızı Dünyada ilk ve tek olma özelliğe sahip İçinde bin metrekare alana sahip 100 metre uzunluğunda bulunan Tac Mahal mimarisinden esinlenerek dizayn eildi, kulenin siluetinin seyredilebileceği bir de havuz olacak.
 


Geri Dön