15 / 05 / 2024

expo turizm

expo turizm

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı olan Mehmet işler açıklamasında, EXPO'ya katılma sürecinde yapılan tanıtım çalışmalarının turizm rakamlarına olumlu yansımadığını dile getirdi.

İstanbul Turizm Merkezi, ilk kez Expo Turkey By Qatar'da tanıtıldı!

İstanbul Turizm Merkezi, ilk kez Expo Turkey By Qatar fuarında tanıtıldı. Dev kompleks yaklaşık 500 bin metrekare bir alan üzerinde geliştiriliyor.

Expo Turkey by Qatar'a inşaat firmaları da katılacak!

Türkiye ile Katar arasında köprü oluşturacak Expo Turkey by Qatar'ın tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Fuara, inşaat, gayrimenkul, turizm, enerji, çevre yönetimi, gıda, ulaşım ve mobilya gibi farklı sektörlerden 300 firma katılacak.

Antalya Expo Bulvarı açıldı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan EXPO Bulvarı ile eskiden yarım saati bulan Kundu turizm bölgesinden Aksu’ya ulaşım 6 dakikaya düştü.

EXPO 2016 projesi Antalya'nın yüzünü güldürecek!

Antalya Valisi ve EXPO 2016 Antalya Ajansı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Muammer Türker, EXPO 2016 projesinin hem turizm kenti Antalya'nın hem de Türkiye'nin yüzünü ağartacağını ve kentin marka değerini arttıracağını söyledi.

World Expo Travel Turizm Limited Şirketi kuruldu!

World Expo Travel Turizm Limited Şirketi, Emre Ete ve Yunus Ete ortaklığıyla 10 bin TL sermaye ile 9 Eylül'de Bağcılar, Evren Mahallesi, Gülbahar Caddesi, Gür Sokak'ta kuruldu.

Mehmet Mehdi Eker EXPO 2016'yı açıkladı!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Belek Turizm Bölgesi'ndeki bir otelde düzenlenen toplantıda, EXPO 2016'nın müzik ve maskotlarını tanıttı.

Turizmcilere EXPO 2016 Antalya anlatıldı!

Skal Türkiye Büyük Buluşması" ismiyle Antalya'da bir araya gelen Skal yöneticilerine, EXPO 2016 Antalya çalışmaları hakkında bilgi verildi Skal Turizm Atölyesi 2014 yılı toplantılarını 'Çevre ve Turizm' başlığı altında gerçekleştirdi

Turizmcilere Expo 2016 Antalya tanıtıldı!

Skal Turizm Atölyesi 2014 yılı toplantılarını “Çevre ve Turizm” başlığı altında gerçekleştirdi. Bahattin Yücel’in yaptığı toplantıya, Expo 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Selami Gülay da konuşmacı olarak katıldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi 1. Turizm Expo 2014'e katıldı!

Konya Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 300 bin kişinin ziyaret ettiği Japonya’nın başkenti olan Tokyo’da yapılan 1. Turizm Expo 2014 ’e katılarak Konya ’nın turizm kapasitesini tanıttı.

Konya’nın turizm kapasitesi Japonya'da tanıtıldı!

Konya Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 300 bin kişinin ziyaret ettiği Japonya’nın başkenti olan Tokyo’da yapılan 1. Turizm Expo 2014 ’e katılarak Konya ’nın turizm kapasitesini tanıttı.

Mehmet İşler: EXPO turizme katkı sağladı ama yaramadı!

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı olan Mehmet işler açıklamasında, EXPO'ya katılma sürecinde yapılan tanıtım çalışmalarının turizm rakamlarına olumlu yansımadığını dile getirdi.

Batum Expo 2014 Uluslararası Turizm Fuarı açıldı!

Batum'da "Batum Expo 2014" Uluslararası Turizm Fuarı açıldı. Fuarın açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından katılımcılar stantları gezdi. Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Archil Khabadze katılımcılara teşekkür etti...

Brüksel Turizm Fuarı'nda Türkiye standı yoğun ilgi gördü!

Brüksel Turizm Fuarı'nda Türkiye standı yoğun ilgi gördü. Bu yıl 56' ncısı yapılan ve Brüksel Expo' da düzenlenen Uluslararası Brüksel Turizm Fuarı ziyaretçilerin akınına uğradı...

expo turizm Haberi

expo turizm

İşler, "Bizim kastettiğimiz tanıtım, tatil yapmak için çıkan hedef kitleye yönelik yapılan tanıtımdır. EXPO ülke tanıtımına katkı sağlamıştır ama turizmciye yaramamıştır. Öyle olsa turist rakamı 5'e katlardı.

Aslında İzmir'i İspanya'da, Almanya'da, Akdeniz'de pazarlayan insanlara tanıtmalıydık. Tanısınlar ki bizi pazarlayabilsinler" dedi. 


Kentin yönetimi içerisinde turizmcilere yer verilmesi gerektiğini vurgulayan İşler, "En dinamik sektörlerden biri turizm. Turizmciler yönetimde olmayınca eksik iş yapılmış olur. Biz yeni piyasaları, tanıtım trendlerini ve pazarlama detaylarım biliyoruz. 


Eğer doğru bir turizm stratejisi uygulanırsa 2019'da 3.5, 2023'te ise 5 milyon turist rakamını yakalarız" dedi. 

Yatak sayısını artırırken planlı olunması gerektiğini ifade eden İşler, "Tanıtım yapacaksın, talep gelecek. Yatırımcı bunu görüp yatak sayısını artıracak ve pastadaki pay büyüyecek. Bize az ama kaliteli turist gelsin" dedi. 


İzmir Valisi Mustafa Toprak'm talimatıyla Kalkınma Ajansı'nda Tanıtım...