29 / 04 / 2024

Mehmet İşler: EXPO turizme katkı sağladı ama yaramadı!

Mehmet İşler: EXPO turizme katkı sağladı ama yaramadı!

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı olan Mehmet işler açıklamasında, EXPO'ya katılma sürecinde yapılan tanıtım çalışmalarının turizm rakamlarına olumlu yansımadığını dile getirdi.



İşler, "Bizim kastettiğimiz tanıtım, tatil yapmak için çıkan hedef kitleye yönelik yapılan tanıtımdır. EXPO ülke tanıtımına katkı sağlamıştır ama turizmciye yaramamıştır. Öyle olsa turist rakamı 5'e katlardı.

 

Aslında İzmir'i İspanya'da, Almanya'da, Akdeniz'de pazarlayan insanlara tanıtmalıydık. Tanısınlar ki bizi pazarlayabilsinler" dedi. 


Kentin yönetimi içerisinde turizmcilere yer verilmesi gerektiğini vurgulayan İşler, "En dinamik sektörlerden biri turizm. Turizmciler yönetimde olmayınca eksik iş yapılmış olur. Biz yeni piyasaları, tanıtım trendlerini ve pazarlama detaylarım biliyoruz. 


Eğer doğru bir turizm stratejisi uygulanırsa 2019'da 3.5, 2023'te ise 5 milyon turist rakamını yakalarız" dedi. 

Yatak sayısını artırırken planlı olunması gerektiğini ifade eden İşler, "Tanıtım yapacaksın, talep gelecek. Yatırımcı bunu görüp yatak sayısını artıracak ve pastadaki pay büyüyecek. Bize az ama kaliteli turist gelsin" dedi. 


İzmir Valisi Mustafa Toprak'm talimatıyla Kalkınma Ajansı'nda Tanıtım ve Geliştirme Platformu kurulduğunu söyleyen İşler "Artık hedef kitleye yönelik çalışmalar yapacağız. İzmir'de ilk defa tüm paydaşların bir araya geldiği, ortak bütçenin olduğu bir tanıtım atağına geçiyoruz" diye konuştu.


Yeni Asır



Geri Dön