29 / 04 / 2024

EYG ilk fonu kuruyor sırada 50 başvuru var

EYG ilk fonu kuruyor sırada 50 başvuru var

Gayrimenkul fonu kurmak için bir yıldır çalışmalar yapan EYG Gayrimenkul, Sermaye Piyasası Kurulu’ndan (SPK) izin alan ilk firma oldu. Sistemde, ortaklar istediği zaman sistemden çekilebiliyor.

Gayrimenkul Yatırım Fonu, yatırımcılara alternatif bir pencere açacak!

BYY Finans Kurucusu Bekir Yener Yıldırım Gayrimenkul Yatırım Fonu (GYF)’nun Türkiye’de uzun zamandır hem çok yüksek bir ilgi hem de alternatif araçlara göre ilk sırada olan bir yatırım aracı olduğunu belirtti.

Alanya’ya ilk gayrimenkul yatırım fonu Fenercioğlu’ndan!

Alanya’nın ilk gayrimenkul yatırım fonu olan Fenercioğlu Gayrimenkul Yatırım Fonu, gerçekleştirilecek basın toplantısıyla tanıtılacak.

Dünyanın en büyük fonu Norveç Varlık Fonu dev zararı açıkladı!

Dünyanın en büyük fonu olan Norveç Varlık Fonu 2022 yılının ilk yarısında 174 milyar dolar zarar açıkladı.

Varlık Fonu’na bağlı olan BOTAŞ, tarihinde ilk kez dış kredi ile doğal gaz alacak!

Türkiye Varlık Fonu’na (TVF) bağlı BOTAŞ, LNG (sıvılaştırılmış doğal gaz) alımı için DeutscheBank’tan 929 milyon dolar tutarında Hazine garantili kredi alacak. İşte detaylar...

ABD'de ilk Bitcoin ETF'si işlem görmeye başladı!

Yaşanan son gelişmelere göre, ABD'de son zamanlarda sık sık gündeme gelen Bitcoin vadeli işlem kontratlarına dayalı ilk borsa yatırım fonu (ETF) işlem görmeye başladı.

İsviçre'de ilk kripto para fonuna onay verildi!

İsviçreli Finansal Piyasa Denetim Otoritesi (FINMA) son zamanlarda sık sık gündeme gelen ülke yasalarına uygun ilk kripto para fonu için onay verdi.

Merkez Bankası'ndan ilk ekip İstanbul’a taşındı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) mega kent İstanbul’a taşınma sürecini başlattı. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’ndan (TMSF) kiralanan Ümraniye’de yer alan binaya ilk ekip taşındı.

Türkiye Varlık Fonu'ndan 10 milyar dolarlık yatırım!

Dış ticaret açığını azaltmak amacıyla stratejik yatırımları gündemine alan Türkiye Varlık Fonu(TVF), ilk yatırımını rafineri ve petrokimya alanında gerçekleştirecek.

Zafer Sönmez: Varlık Fonu’nu ailem de anlamadı!

Türkiye Varlık Fonu (TVF) raporları ilk defa Meclis'e sunuldu. TVF Genel Müdürü Zafer Sönmez Varlık Fonu'nu ailesi dahil bir çok kişinin henüz anlayamadığını söylerken,  “TVF banka değildir, hazine değildir, merkez bankası değildir, özelleştirme idaresi değildir” dedi.

Türkiye Varlık Fonu'ndan İstanbul Finans Merkezi açıklaması!

Türkiye Varlık Fonu Genel Müdürü Sönmez, "Projede ilk etapta inşaatın tamamlanması için müteahhit şirketlerle görüşmeleri hızlandırdık ve her biriyle kamu yararını gözeterek rayiç bedellerin altında oldukça makul meblağlar üzerinden anlaşmalar yaptık" dedi...

5 milyar liralık gayrimenkul fonu kuruldu! 

İnşaat sektörü ile birlikte bankaları da rahatlatacak gayrimenkul fonu için düğmeye basıldı. Ziraat Portföy, KONUTDER üyeleriyle 5 milyar TL büyüklüğündeki ilk fonu kurdu.

Katarlılar gayrimenkul fonu için geldi!

Türkiye'de SPK lisanslı Qinvest Portföy Yönetimi, Türk şirketi Re-pie ile beraber Gayrimenkul Yatırım Fonu kurdu. Fon alternatif fon pazarında kurucu ve yöneticinin farklı olduğu ilk fon oldu.

Kira ödeyen gayrimenkul fonu kuruldu!

Re-pie Gayrimenkul ve Portföy Yönetimi A.Ş. tarafından gayrimenkul fonu kuruldu. Fon alternatif fon pazarında kurucu ve yöneticinin farklı olduğu ilk fon oldu.

EYG ilk fonu kuruyor sırada 50 başvuru var Haberi

EYG ilk fonu kuruyor sırada 50 başvuru var

EYG İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, SPK mevzuatının sektörün dinamiklerini yeteri kadar dikkate almadığını belirterek,  “SPK tebliği bizi sıkıntıya sokuyor. ‘Sadece iskanı alınmış ve bitmiş projelerde yer alabilirsiniz’ diyorlar. Oysa Türkiye gayrimenkul sektörü olarak lansmanda hareket gören bir sektördür, bunun dikkate alınmasını istedik. Böyle olsun diye güncelleme istedik. SPK tarafı şu anda bunun üzerine çalışıyor” dedi. Çelik, başvurdukları ve izin aldıkları sistem için 50’nin üzerinde fon kurma başvurusu olduğunu söyledi.


SPK’ya bağlı olarak kurulan fon sisteminde ortakların istediği zaman sistemden çekilebildiğini belirten Çelik, bu nedenle EYG Gayrimenkul şirketi olarak Türk Ticaret Kanunu’na uygun bir şirket olarak yapılanmaya karar verdiklerini söyledi. Çelik, şöyle konuştu:


“Bu şekilde iş modellerini bitmiş projelerle sınırlamayıp, ortaklıklar yaparak hayata geçirebileceğiz. SPK’ya bağlı olarak kurulduğu zaman 1...