25 / 05 / 2024

eylül güven endeksi inşaat endeksi

eylül güven endeksi inşaat endeksi

Türkiye İstatistik Kurumu inşaat, perakende ticaret ve hizmet sektörlerine yönelik sektörel güven endekslerinin eylül ayı sonuçlarını açıkladı. Ağustos'ta 83,4 olan inşaat sektörü güven endeksi de 79,2 değerine geriledi..

İnşaat ve hizmet sektörlerinde güven endeksi Eylül'de arttı! 

Güven endeksi ekimde geçen aya oranla perakende ticaret sektöründe yüzde 3,3 düşüş gösterirken, hizmet sektöründe yüzde 0,5, inşaat sektöründe yüzde 0,9 yükseldi. İşte TÜİK tarafından açıklanan o rakamlar...

Döviz kurundaki artış durunca tüketici güven endeksi yükseldi!

Makroekonomik gidişatı etkileyen psikolojik faktörlerin başında gelen tüketici güveni, kurlarda artışın durduğu eylül ayında yükselişe geçti. Tüketici Güven Endeksi, önceki aya göre yüzde 5,1 artarak 71,5’e çıktı.

Ekonomik güven endeksi Mayıs ayında yüzde 1,4 arttı!

Ekonomik güven endeksi 2021 yılının Eylül ayından bu yana en yüksek değerine ulaştı ve 20 ay sonra yeniden 103,7 seviyesine geldi

Tüketici güven endeksi Eylül'de yüzde 0,3 artarak 72,4'e yükseldi!

Açıklanan resmi rakamlara göre, tüketici güven endeksi Eylül ayında aylık bazda yüzde 0,3 artış gösterdi ve 72,4'e çıktı.

Amerika'da tüketici güven endeksi açıklandı!

ABD'de Michigan Üniversitesi tarafından ölçülen tüketici güven endeksi, ağustos ayında aylık 3,6 puan artışla 55,1'e çıkarak beklentilerin üzerinde artış gösterdi.

İnşaat sektörü güven endeksi yüzde 5 azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilere göre, mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi 2022 yılının Ocak ayında, 2021 yılının Aralık ayına göre;  inşaat sektöründe yüzde 5 azaldı.

İnşaat sektörü güven endeksi Eylül'de yüzde 0,7 azaldı!

Merakla beklenen sektörel güven endeksi sonuçlarına göre, Eylül'de 2021'de inşaat sektörü güven endeksi yüzde 0,7 azaldı.

Tüketici güven endeksi eylülde 79,7 oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından, eylül ayına ilişkin tüketici güven endeksi verileri açıklandı.

Ekonomik güven endeksi 14 ayın zirvesine çıktı!

Ekonomik güven endeksi mart ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4,3 artışla 14 ayın zirvesi olan 98,9 değerine ulaştı.

ABD'de tüketici güven endeksi ekimde 81,2 oldu!

ABD'de Michigan Üniversitesince ölçülen tüketici güven endeksi, ekimde geçen aya kıyasla 0,8 puan artarak 81,2'ye çıktı ve piyasa beklentilerini geride bıraktı.

Ekonomik güven endeksi arttı!

Ekonomik güven endeksi, eylül ayında aylık bazda yüzde 3,1 artarak 88,5 değerine yükseldi.

İnşaat sektörü güven endeksi yüzde 2 gerileyerek 83,3'e düştü!

Eylül 2020'ye ilişkin ekonomik güven endeksi verilerine göre, inşaat sektörü güven endeksi yüzde 2 gerileyerek 83,3'e düştü.

İnşaat sektörü güven endeksi 83,3 oldu!

Mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi Eylül ayında bir önceki aya bakıldığında; hizmet sektöründe yüzde 6,4 arttı, perakende ticaret sektöründe yüzde 1,5 ve inşaat sektöründe yüzde 2,0 düştü.

eylül güven endeksi inşaat endeksi Haberi

eylül güven endeksi inşaat endeksi

ANKARA (AA) - Hizmet sektörü güven endeksi, eylül ayında aylık bazda yüzde 3, perakende ticaret sektörü güven endeksi yüzde 0,1, inşaat sektörü güven endeksi yüzde 5,1 azaldı. 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), inşaat, perakende ticaret ve hizmet sektörlerine yönelik düzenlediği "Aylık İşyeri Eğilim Anketi" ile bu sektörlerde faaliyet gösteren girişimcilerin mevcut iş durumları ve gelecek 3 aya ilişkin beklentilerini ölçen anketlerden yararlanarak her sektöre yönelik hesaplanan sektörel güven endekslerinin eylül ayı sonuçlarını açıkladı. 

Buna göre, hizmet sektörü güven endeksi, eylül ayında geçen aya göre yüzde 3, perakende ticaret sektörü güven endeksi yüzde 0,1, inşaat sektörü güven endeksi yüzde 5,1 azaldı. 


Ağustos ayında 107,2 olan hizmet sektörü güven endeksi 104 değerine, 109,5 olan perakende ticaret sektörü güven endeksi 109,4 değerine, 83,4 olan inşaat sektörü...