19 / 05 / 2024

eymir ağaç dikme etkinliği

eymir ağaç dikme etkinliği

Eymir Gölü’nde düzenlenen ODTÜ Geleneksel Ağaç Dikme etkinliğinde binlerce kişi katıldı. ODTÜ Rektörü Acar, “5 bin civarında katılımcı var. 24 bin ağaç dikiliyor” dedi. Acar, kampanya kapsamında hedefin 300 bin ağaç olduğunu söyledi.

Erbaa Belediyesi imar planları neyi içeriyor?

Erbaa Belediyesi tarafından emsal ve kat artışı gibi önemli değişiklikleri içeren imar planında yapının oturduğu alan dışında kalan her 40 metrekare için bir ağaç dikme zorunluluğu getirildi.

Gaziantep'te bina yapacaklara ağaç dikme zorunluluğu!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, bundan böyle kent sınırları içinde bina yapacak herkese, ağaç dikme zorunluluğu getirildiğini açıkladı.

Gaziantep'te yeni bina yapanlar 10 ağaç dikecek!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Meclisi Temmuz ayı toplantısında aldığı yeni bir kararla bundan böyle şehir merkezinde yapılacak her bina için 10 adet ağaç dikme zorunluğu getirildi

Mimarlar Odası, ODTÜ Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı'na dava açacak!

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, ODTÜ’den geçecek tünel yol ile Eymir Gölü’nü ilgilendiren ve askıya çıkan ODTÜ Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı’nı eleştirerek dava açacaklarını söyledi.

Marina Ankara www.marinaankara.com web sitesi açıldı!

Sinpaş Yapı imzası ile hayata geçirilen Marina Ankara Konutları 2 Nisan Perşembe günü görücüye çıkacak. Ankara Çankaya Oran'da inşa edilen proje Eymir ve Göl manzaralı dairelerden oluşuyor.

Meram'da fidan dikmeyen inşaat yapamayacak!

Konya'da Meram Belediyesince, ilçede yeşil dokunun korunmasına yönelik başlatılan "Yeni Bir Yuva, Yeni Bir Fidan" kampanyası kapsamında, yeni evlere ruhsat verilirken ağaç dikme zorunluluğu getirildi

Eymir Gölü çevresine ağaçlandırma zorunluğu geldi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Eymir Gölü'nün çevresindeki şahıs arazilerine yapılacak tesis ve konutlar için "ağaçlandırma" zorunluluğu getirdi...

Eymir ağaçla korunacak!

En fazla iki kata izin var ler yapılmasına izin veriliyor. ÇED Raporu; Şehirlerde gerçekleştirilen projelerin, proje gerçekleşmeden projenin çevre üzerindeki önemli etkilerinin belirlendiği bir süreçtir.

Yalova'ya 2023 çınar ağacı dikilecek!

Yalova’da CHP’li belediye tarafından Köprülü Kavşak Projesi nedeniyle toplam 158 ağacın kesilmesine tepki olarak Ak Partili 9 belde ve ilçe belediye başkanı 2023 çınar ağacı dikme kararı aldı.

Karacasu'nun yayla yolları bakıma alındı!

Karacasu'nun yayla yolları bakıma alındı. Karacasu'da, ilçe merkezinden yayla yoluna gidişlerin rahat ve sorunsuz olması için çalışmalarını sürdüren belediye ekipleri, parkeleme ve ağaç dikme çalışmaları yaptı.

Gölbaşı TOKİ'ye spor merkezi inşa edildi!

Gölbaşı Belediyesi, Eymir Mahallesi TOKİ Konutları'nda ki hanımları unutmayarak, TOKİ Konutları'nda hanımlar için spor merkezini hizmete sundu. Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay açıklamasında tüm Gölbaşılı hanımları spora davet etti

ODTÜ'den Eymir Gölü açıklaması!

Eymir Gölü'nde ağaçların kesildiği iddialarına ilişkin ODTÜ'den bir açıklama yapıldı: "İddia edildiği gibi yeni bir tesis yapılması amacıyla yapılan bir ağaç kesimi söz konusu değildir"

Eymir'e 24 bin ağaç dikildi!

Eymir Gölü’nde düzenlenen ODTÜ Geleneksel Ağaç Dikme etkinliğinde binlerce kişi katıldı. ODTÜ Rektörü Acar, “5 bin civarında katılımcı var. 24 bin ağaç dikiliyor” dedi. Acar, kampanya kapsamında hedefin 300 bin ağaç olduğunu söyledi.

eymir ağaç dikme etkinliği Haberi

eymir ağaç dikme etkinliği

Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nin (ODTÜ) Geleneksel Ağaç Dikme etkinliği, dün Eymir Gölü’nde gerçekleşti. Etkinliğe katılan ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar, ağaç dikme etkinliğinin senede iki kere yapıldığını söyleyerek, “Bugün katılımcılar tarafından 24 bin ağaç dikiliyor. 5 bin civarında katılımcı var. Bu Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nin bir geleneği, ODTÜ’lü olmanın bir gereği. Doğaya sahip çıkalım. Üniversitenin görevi hem dünü hem de yarını düşünmek. Gençlere, yeni nesillere doğayı, çevreyi sağlam bir şekilde bırakmak istiyoruz” diye konuştu. 300 bin ağaç dikme kampanyası başlattıklarını söyleyen Acar, kampanyanın bu yıl sonunda 150 bin ağaca ulaşmayı planladıklarını söyledi. Acar, “Gelecek sene Kasım ayında 300 bininci ağacı dikeceğiz. Dolayısıyla bütün doğaseverleri ‘Bir Ağaç sizden, bir orman bizden’ kampanyasına katılmasını bekliyoruz” diye konuştu.


‘YEŞİL ALAN KALMASIN MI’

Eymir’in...