04 / 05 / 2024

Eymir Gölü yapılaşmaya açıldı mı

Eymir Gölü yapılaşmaya açıldı mı

Eymir Gölü yapılaşma riski altında. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, ODTÜ arazisine yönelik yeni bir koruma amaçlı imar planının ortaya çıktığını duyurdu.

İstanbul'da 600 binden fazla yapı 6.7'lik depremi bile kaldıramaz! Yeni yerler imara ve yapılaşmaya açılmamalı!

Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, beklenen büyük İstanbul depremi de gündem oldu. Deprem araştırmacısı Baturhan Öğüt, X sosyal medya hesabından İstanbul'da yeni alanların yapılaşmaya açılması ve deprem tehlikesi ile ilgili paylaşım yaptı. 

Mimarlar Odası İzmir Şubesi'nden Ekolojik Tarım Turizmi tepkisi: Tarım arazileri yapılaşmaya açılıyor!

TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi 46. Dönem Yönetim Kurulu, ekoköy turizmi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu ve tarım arazilerinin yapılaşmaya açıldığına dikkat çekti. İşte detaylar...

Afet bölgesinde kalıcı konutlar nasıl yapılacak? Orman ve meralar yapılaşmaya açılıyor!

OHAL Kapsamında Yerleşme ve Yapılaşmaya İlişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile ilgili detaylar belli oldu. Afet bölgesinde kalıcı konutlar nasıl yapılacak? Orman ve meralar yapılaşmaya açılıyor!

İstanbul Çekmeköy'de son dakika imar değişikliği! Park alanı yapılaşmaya açıldı: Konut yapılacak!

İBB Meclisi'nin haziran ayı oturumlarında, Çekmeköy Ömerli Mahallesi'nde dikkatleri çeken bir plan değişikliği yapıldı. Buna göre park alanı yapılaşmaya açıldı.

Atatürk Orman Çiftliği'nin yapılaşmaya açılması davasında son durum ne?

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Atatürk Orman Çiftliği'nin askeri alan şeklinde yapılaşmaya açılmasıyla ilgili sürdürdüğü hukuksal mücadeleyi kazandı.

İzmir Torbalı’da 49 hektarlık alan yapılaşmaya açılıyor!

İzmir Çevre Düzeni Planı'nda gerçekleştirilen imar revizyonu ile beraber Torbalı Ayrancılar'da bulunan ve ağaçlandırılacak alan statüsündeki 49 hektarlık alan yapılaşmaya açılmak isteniyor...

Kaşık Adası'nın yapılaşmaya açılmasına tepki!

TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Başkanı Esin Köymen, Kaşık Adası'nın yapılaşmaya açılmasına tepki gösterdi ve kararı yargıya taşıyacaklarını belirtti.

Erenköy Gümrük Müdürlüğü ve İETT Garajı'nın arazisi yapılaşmaya açıldı!

İstanbul Ataşehir’deki üzerinde Erenköy Gümrük Müdürlüğü ve İETT Garajı'nın bulunduğu 286 bin metrekare büyüklüğündeki arazi için özelleştirilme kararı verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan 2019'da 'tamamı millet bahçesi' olacak dediği alanı yapılaşmaya açtı.

Seyit Torun'dan Fatsa'daki Çerkezler Tepesi'nin yapılaşmaya açılmasına tepki!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Ordu’nun Fatsa ilçe merkezinde yer alan, “Çerkezler Tepesi” olarak isimlendirilen ormanlık alanın "yapılaşmaya" açılmasına tepki gösterdi.

Yassıca Adaları yapılaşmaya açılıyor mu?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Muğla Valiliği tarafından kurulan MUÇEV şirketince Fethiye ilçesindeki Yassıca Adaları'nın özel şirkete kiraya verildiği ve yapılaşmaya açılacağı duyumları, sivil toplum kuruluşlarını harekete geçirdi.

Kayseri'deki Engir Gölü çevresinde yapılaşmaya geçit yok! 

Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi, sulak alan olarak kuşlara ev sahipliği yapan Engir Gölü çevresinde bölgenin doğal yapısını bozacak yapılaşmaya izin verilmemesi yönünde karar aldı.

Didim Manastır Koyu'ndaki 70 hektarlık alan yapılaşmaya açılıyor mu?

Didim'in Manastır Koyu'ndaki 70 hektarlık alan yapılaşmaya açılıyor. Bölgesel emsal değeri 0.10 olan inşaat hakkı, tam 5 katı artırılıyor...

Aydın Manastır'daki 70 hektarlık alan yapılaşmaya mı açıldı! 

Aydın’ın turistik ilçelerinden Didim’in, Manastır Koyu'ndaki 70 hektarlık alan, yapılaşmaya açılıyor. Söz konusu karara Didim Sivil Gelişim Platformu tarafından tepki geldi. 

Eymir Gölü yapılaşmaya açıldı mı Haberi

Eymir Gölü yapılaşmaya açıldı mı

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, konuya ilişkin olarak düzenlediği basın toplantısında yeni koruma amaçlı imar planının "gizli-kapaklı" ve "isimsiz" olarak 20 Mayıs'ta Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından askıya çıkarıldığını ve bir ay askıda kaldığını bildirdi. 


Planın isimsiz olarak askıya çıkması nedeniyle durumdan geç haberdar olduklarını ifade eden Candan, "Bu plan eski koruma amaçlı imar planının da gerisinde. Eski plana da dava açmıştık. 

Yeni plana dava açmak için ise önümüzde iki aylık bir süre var. Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kadar yeni koruma amaçlı imar planına dava açacağız. Yaz tatili sürecinde böyle bir planın ortaya çıkarılması manidar. Geçen yıl bayramda ODTÜ ağaçlarını katlederek bu yolu yaptılar. Bu da planı hazırlayanların niyetlerinin iyi olmadığını gösteriyor" diye konuştu. 


göl ve çevresinin sit derecesi düşürülüyor Candan yeni...