02 / 05 / 2024

Eymir ve Mogan gölleri buz tuttu

Eymir ve Mogan gölleri buz tuttu

Hava sıcaklığının eksi 20 derecelere düştüğü Ankara'da Mogan ve Eymir gölleri dondu. Hafta içinde okullarda eğitime ara verilen başkentte yoğun kar yağışı, kimilerine büyük zorluk kimilerine ise kar keyfi yaşattı.

Ankara Oksijen Oran'da peşin ödemelerde yüzde 15 indirim fırsatı! Teslimler bir ay sonra!

4AC Gayrimenkul Yatırım tarafından  Ankara Eymir ve Mogan Göllerine yakın konumda yükseliyor. Ankara Oksijen Oran projesinde yüzde 15 indirim fırsatıyla satışlar devam ediyor, teslimlerin ise bir ay sonra yapılması planlanıyor. İşte ayrıntılar...

Mogan Gölü 1. etap projesi Ekim'de tamamlanacak!

Ankara Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Mogan Gölü 1. etap kıyı bandı rehabilitasyon ve rekreasyon alanı çevre düzenlemesinin Ekim ayında tamamlanacağı müjdeledi.

Mogan Gölü çevresindeki kaçak yapılar yıkıldı!

Ankara'da özel çevre koruma alanı kapsamında olan Mogan Gölü'nün yanındaki kaçak yapılar yıkıldı. Göl kenarındaki kulübe ve konteynerler de kepçelerle taşındı. 

Kanal Ankara, İmrahor'dan başlayıp Mogan'a uzanacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu bölgede Eymir Gölü ile Mogan'ı birbirine bağlayan Ankara'nın en güzel millet bahçelerinden birini kuruyoruz. 35 kilometrelik Kanal Ankara projesiyle şehrimize gerçekten çok farklı bir eser kazandırıyoruz." dedi.

Ankara'daki köpek barınağı millet bahçesi oluyor!

Ankara'daki Mogan ve Eymir göllerinin yer aldığı Gölbaşı ilçesinde Millet Bahçesi projesinin yapılacağı alan belli oldu.

Ankara'da inşaat molozları kaçak bölgelere dökülüyor!

Ankara’da, yasak olmasına rağmen inşaat molozları İmrahor, Eymir ve Kekiklikpınarı'na boşaltılıyor. Kaçak dökümün en çok zarar verdiği İmrahor’daki su yatağı hergeçen gün yok oluyor.

Ankara Veb Tower İncek satılık daire!

Mogan ve Eymir göllerinin manzarasına hakim Veb Tower İncek projesi 86 daireden meydana geliyor. Ankara Veb Tower İncek satılık daire tipleri haberimizde yer alıyor.

Ankara Mogan Gölü yeniden doğuyor!

"Mogan Gölü'nün Dip Çamuru Temizleme Çalışması Protokolü", Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından imzalandı.

Eymir Panorama Ankara’ya ilkleri taşıyor!

Sinpaş Yapı’nın yeni projesi Eymir Panorama, Çankaya Oran’da yükselmeye devam ediyor. Eymir Gölü’ne en yakın proje olan Eymir Panorama, yelken ve kayak keyfinin de dâhil olduğu sosyal donatılarıyla Ankara’ya ilkleri taşıyor

Çankaya Eymir Panorama satış ofisi!

Çankaya Eymir Panorama satış ofisi iletişim ve adres bilgileri haberimizde yer alıyor. Sinpaş Yapı projesi Eymir Panorama'da ev fiyatları 330 bin 700 TL'den başlıyor...

Eymir Panorama projesinde panoramik ödeme planı!

Eymir Panorama’dan ev sahibi olacaklar, gölün ve vadinin büyülü manzarası eşliğinde Marina Ankara’nın benzersiz sosyal donatılarıyla ayrıcalıklı bir hayata adım atacaklar.

Mogan Gölü’nün temizlenmesi için yapılan ihale ikinci kez iptal edildi!

Mogan Gölü’nün temizlenmesi ile ilgili ihale sürecini başlatan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ihaleyi ikinci kez iptal etti. İptale gerekçe olarak şirketlerin beklenenin üzerinde fiyat vermesi gösterildi

Ankara'daki doğal vadiler imar planlarıyla yapaylaşıyor mu?

Gökçek’in 2016 projeleri arasında bulunan “Ankara’ya boğaz getirme” planında, İmrahor deresinin de dahil olduğu dere yataklarının değiştirilerek Eymir ve Mogan göllerine bağlanmasıyla oluşturulacak 43 kilometrelik bir kanal yapılması öngörülüyor.

Eymir ve Mogan gölleri buz tuttu Haberi

Eymir ve Mogan gölleri buz tuttu

Hava sıcaklığının eksi 20 derecelere düştüğü Ankara'da Mogan ve Eymir gölleri dondu.


Hafta içinde okullarda eğitime ara verilen başkentte yoğun kar yağışı, kimilerine büyük zorluk kimilerine ise kar keyfi yaşattı.


Soğuk nedeniyle donan Mogan ve Eymir göllerinin üzerinde buz tabakası oluştu. 


Göllere gelen başkentliler, öğle saatlerinde başlayan karın altında yürüyüş yaptı, buzda kalan tekne ve kayıkları da fotoğrafladı. 


-Belediye Başkanı'ndan uyarı


Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, Mogan Gölü'nün uzun yıllar sonra ilk kez donduğunu belirterek, "Tüm Ankaralıları bu güzel manzarayı görmeleri için buraya davet ediyorum" ifadelerini kullandı. 


Vatandaşları can güvenlikleri açısından, donmuş gölün üzerine çıkmamaları konusunda uyaran Duruay, Mogan Park'taki güvenlik görevlilerinin gerekli tedbirleri aldığını dile getirdi.  


-Kuşlar için bayat ekmek kampanyası


Gölbaşı’nda 250'nin üzerinde kuş türü olduğuna işaret eden Duruay, soğuk hava şartlarında kuşların aç...