08 / 05 / 2024

Eyüp kamulaştırma

Eyüp kamulaştırma

İstanbul'un Eyüpsultan ilçesi Yukarı Ağaçlı Mahallesi'nde İstanbul Havalimanı projesi kapsamında kamulaştırılacak alan ve kamulaştırma bedeli meclis gündemine taşındı. CHP'li Emre, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kamulaştırma bedelinde ÜFE hesabı!

Kamulaştırmalarda yeni dönem başlıyor. Artık vatandaşların kamulaştırma bedelleri amacıyla açtığı davalarda arazinin sonradan kazandığı değere bakılmayacak, ÜFE'ye göre değer artışı yapılıp ödenecek.

Balıkesir'de acele kamulaştırma kararı!

154 kV Tatlıpınar RES-TM Balıkesir OSB TM Enerji İletim Hattı Projesi kapsamında acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Silivri'de acele kamulaştırma kararı!

Silivri'de 154 kV Seymen Çöp Gaz TM-Silivri RES TM Enerji İletim Hattı projesi kapsamında acele kamulaştırma yapılacak..

İzmir'deki Antik Roma Tiyatrosu için 12 milyon TL'lik kamulaştırma!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kadifekale’de gecekondular arasına sıkışıp kalan 16 bin kişilik Antik Roma Tiyatrosu gün yüzüne çıkarılsın diye yaklaşık 12 milyon liralık kamulaştırma yaptı.

Şeyhmus Diken'den Sur'daki kamulaştırma kararı açıklaması!

Diyarbakır’ı, Sur’u en iyi bilen isimlerden biri Yazar Şeyhmus Diken. Sur üzerine çok şey yazan, söyleyen Diken Sur'daki acele kamulaştırma kararı hakkında açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar..

Amasya Camiboğazı Göleti projesi için kamulaştırma yapılacak!

Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinde, Camiboğazı Göleti için kamulaştırma yapılacak.Açıklamada, Camiboğazı Göleti'nin hizmete açılmasıyla yıllık 2 milyon 671 metreküp içme suyu faydası sağlanacağı kaydedildi.

Çırçıp-Telhamut enerji iletim hattı için kamulaştırma!

“154 kV Çırçıp-Telhamut Enerji İletim Hattı Yenileme Projesi” kapsamında proje güzergahına isabet eden alanlarda acele kamulaştırma yapılacak. Karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

Pembelik Barajı ve Hidroelektrik Santrali için Elazığ, Bingöl ve Tunceli'de acele kamulaştırma!

Elazığ'da kurulacak olan Pembelik Barajı ve Hidroelektrik Santrali için, Elazığ Karakoçan, Bingöl Yayladere, Tunceli Nazımiye ilçelerinde belirlenen alanlarda acele kamulaştırma yapılacak. Karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı....

İnebeyli Göleti projesinin kamulaştırma işlemleri başlıyor!

İnebeyli Göleti projesinin kamulaştırma işlemlerinin yapılabilmesi maksadıyla gerekli kamu yararı kararı için düzenlenen olur, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından aynı gün imzalandı.

Kamulaştırma bedeli ödenmeyecek mi?

Kamulaştırma, kamu yararının gerektirdiği hallerde taşınmaz değerinin sahibine ödenmesi ile yapılıyordu. Peki, yeni kabul edilen torba yasa kamulaştırma esasları ne diyor? Kamulaştırma bedeli ödenmeyecek mi?

Ömer Faruk Barata: Kentsel dönüşümde kamulaştırma olmalı!

Alman ortaklı inşaat şirketi Vartaş'ın Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Barata, "Kentsel dönüşüm, kamulaştırma olmadan kesinlikle başarıya ulaşamaz. Bu, sadece vatandaşla müteahhit arasında yürüyebilecek bir konu değil" dedi.

Kentsel dönüşümde ne kadar kira yardımı ve kamulaştırma bedeli ödendi?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşümde yılın ilk 6 ayında yapılan harcamaların listesini çıkardı. Listeye göre kaç riskli yapı tespit edildi? Kaç TL kira yardımı ve kamulaştırma bedeli ödendi? Türkiye'de kaç riskli bina var?

Borusan Holding'in rüzgar enerji santrali için acele kamulaştırma kararı alındı!

Borusan Holding'in Kemalpaşa, Bayındır ve Torbalı ilçesi sınırlarında 70 hektarlık ormanlık alanda kuracağı rüzgar santrali için önce imar planı değişti, şimdi de Bakanlar Kurulu santral için acele kamulaştırma kararı aldı.

Eyüp kamulaştırma Haberi

Eyüp kamulaştırma

CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre, İstanbul'un Eyüpsultan ilçesi Yukarı Ağaçlı Mahallesi'nde İstanbul Havalimanı projesi kapsamında kamulaştırılacak alana ve kamulaştırma bedeline ilişkin soru önergesi hazırladı. Emre, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından cevaplandırılmasını istedi.

CHP'li Emre, ''İstanbul Havalimanı projesi kapsamında olduğu gerekçesi ile “Acil Kamulaştırma” karan verilen, Eyüpsultan İlçesi Yukarı Ağaçlı Mahallesi’ndeki arazilerin istimlak işlemlerinin TOKİ tarafından yürütüldüğü ancak iş ve işlemlerin henüz sonuçlanmaması nedeniyle mahalle sakinlerinin mağdur edildiği yine hak sahipleri tarafından ifade edilmektedir.

Yukarı Ağaçlı Mahallesi sakinleri, kendi mülkiyetlerinde, kamulaştırma kararı ve işlemleri nedeniyle ne tarlalarını işleyebilmekte ne de kamulaştırılma bedelini alabilmektedirler. Bu belirsizliğin giderilmesi ve vatandaşların mağdur edilmemesi temelinde konunun ivedilikle çözüme kavuşturulması gerekmektedir.'' diye konuştu.

CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre'nin soruları:
1) Yukarı Ağaçlı Mahallesi’nin toplam alanı...